27/6-10-uteritt

Var ute en sväng med Mia och Helene igen, vi red runt Månslunda som vanligt höll jag på att säga, men det är en klar favorit! Mia fick bra fart på Lucky Boy, så Nico kändes mycket finare när jag inte behövde sitta och hålla honom så mycket. Ute i skogen lyssnar han för närvarande noll på sätets "stopphjälp" så man har bara handen att ta till, och det är ju inte så roligt när man vet att han är känslig egentligen. Men som sagt, när Mia fick lite fart kunde jag galoppera i ett mer normalt tempo, då är han inte alls så jobbig som om den framför galopperar väldigt kort. Han kändes förvånansvärt fin i slutet, med tanke på att han stått såpass länge som han ändå har, så jag är nöjd!

22/6-10-dressyr

Red Hanny en snabbis, gjorde verkligen inget bra jobb. Red rent ut sagt skitdåligt, så det är inte så mycket mer att säga om det hela. Mamma och Mia fotade i alla fall lite, så jag kan slänga ut lite av spektaklet.

Vill bara poängtera att jag verkligen inte vill att de här bilderna kommer ut någon annanstans, det är illa nog att de finns här, med tanke på hur dåligt passet gick..













Sitter så jäkla illa på alla bilder, men men, ville ändå visa.

22/6-10-uteritt

Uppdaterar nu efter att ha varit på en liten semester i två nätter, haha. Red ut med Mia och Helene i Tisdags, och det gick bra. Nico kändes faktiskt riktigt trevlig, red dock något varv på banan i slutet, och då kändes han mest trock, men det var nog för att de andra bara väntade, det trivs han dåligt med. Vi red lite fel i skogen, eller rättare sagt, jag red fel och de andra hängde på, men det löste sig i alla fall!

20/6-10-dressyr + 21/6-10-uteritt

20/6-10-dressyr
Jag red bort Nico till banan och red lite dressyr. Han skötte sig helt okej, men han var ganska spänd och ville inte riktigt slappna av och jobba rätt. Försökte rida mycket serpentiner och volter, skänkelvikningar, öppnor och slutor, och i slutet av passet så red jag lite bak och framdelsvändningar för att renodla mina hjälper, och även få honom uppmärksam på vad jag vill med vilken hjälp. På det stora hela tycker jag att det gick bra, fick till några riktigt bra övergångar mellan trav - galopp - trav, vilket är det som vi egentligen har svårast för.

21/6-10-uteritt
Nu har ridskolehästarna kommit, så jag, Mia och Helen var ute på en tur i skog och mark. Nico var jättejobbig hela passet, eftersom att jag inte får ligga först för Mia, och det är inget som uppskattas av min gode herre, speciellt inte när inte Mia får fart på Lucky Boy, så att han galopperar så långsamt att Nico knappt orkar trava i den farten, haha. Blev endel studsande och bockande, fast hans favvo var nog galoppera på stället och vara sur. Fick till några riktigt fina byten i galoppen dock, i första galoppen, innan Nico förstått att det skulle gå så lusigt hela passet. Var gaaaanska slut i armarna när jag kom hem kan jag säga, för i det läget är det lögn att försöka bromsa honom med sätet, tyvärr. Men det är ändå trevligt att ha sällskap igen, så han får vänja sig!

18/6-10-uteritt

Jag och Nico var ute i skogen med Amanda på Havanna igen, det gick bra. Nico var lugnare den här gången, men galopperade på stället lite då och då, haha. Han är så jäkla pigg i skogen, men han blir aldrig dum. Man kan hålla helt långa tyglar, men han gör aldrig något annat än att galoppera på stället, skulle inte få för sig att sticka. Eftersom att han var lite tossig så fick jag rida mycket skänkelvikningar, öppnor och slutor, och han var verkligen lyhörd i slutet! Städade dessutom i stallet hela dagen innan ridturen, och började inreda sadelkammaren. Slänger med en liten sneakpeak på sadelkammaren i målat tillstånd, även om inte sakerna är inställda, de bilderna får ni imorrn!


Bilder från den Lokala utetävlingen på LRK 13/6-10

Här kommer äntligen bilderna på alla ekipage som jag fotade på tävlingen. Det är absolut okej att spara ner bilderna och använda dem på din blogg (under förutsättning att du är ryttaren), men jag vill under inga omständigheter se dem på facebook, bilddagboken eller andra communities (detta beror på trasslet med upphovsrättslagar och så vidare). Alla bilder finns även i högupplöst format för eventulla köp av utskrifter. Alla bilder är klickbara. Håll tillgodo!

Anna Binnberg - Ilona






Anna Hansson - Melissa













Bård Eek - Cordinat MB




Elin Strand - Atlet








Emilie Lanz - Rigoletto


Hanna Siby - Caruso


Jennifer Nordström - Under Cover




Linda Gustavsson - Houdini





Malin Rask - Ellen Caramelle




Martina Siby - Galina


Matilda Löfberg - Zophia Vrouwe




Per-Olof Larsson - Liberthon




Sofia Magnell - Don Diego de la Vega










16/6-10-dressyr

Tog tjuren vid hornen och gick ut för att rida dressyr på Hanny. Hon är ju så himla konstig, eftersom att hon har så mycket brister i sin utbildning, så hon är ju till exempel död i munnen, man måste rida med bara sätet i stort sett, och eftersom att det finns tidigare brister även där så lyssnar hon inte så jättebra för sitsen. Fick dock snilleblixten att sätta på henne hack, vilket jag tyckte funkade helt okej. Hon var inte lika stressad som när man rider med bett, och hon sökte sig framåt neråt väldigt bra. Jag kan inte påstå att hon gick lugnt och i korrekt form hela passet, men det var ändå ett väldigt stort framsteg. Hon stressade inte alls upp sig som hon brukar, och arbetade i alla fall korrekt stundvis, annars brukar hon bara kröka in nacken och springa, vilket ju inte är så roligt. Men jag är jättenöjd med henne i alla fall, hon gick och tuggade så att hon var helt löddrig i munnen, sötnosen!

16/6-10-Uteritt

Nico fick gå en sväng i skogen, och var för övrigt helt tokig. Red på hack, vilket jag inte gjort på nästan ett år, och det kändes! Han skötte sig dock, det var bara det att han blev så himla stark! Red honom lite på travbanan, och där var han knäpp, galopperade på stället och höll på, kallblod ska inte göra så! Nåja, det är ju inget farligt, för han sticker ju inte eller något, utan det är ju bara det att han är så pigg. Vi red i alla fall Månslunda som vanligt.

Glad liten Klara!

Pratade just med min kusin i Göteborg, och som det ser ut så kommer mitt härliga kusinbarn Josefin till mig den 4 Juli! Ska bli jätteroligt, och i år får hon rida på Nico eller Hanny, behövs nog ingen B-ponny längre, med tanke på hur mycket hon verkar ha utvecklats sedan förra sommaren! Hon har skickat filmer då och då, och det är ju en fröjd att se! Tror att hon kommer att bli riktigt, riktigt duktig, det finns verkligen potential i tjejen!




Två bilder på Jossan och ponnyn hon hade här förra sommaren.

Klara funderar; Fråga om pris, är det okej?

"Oj, vilken fin häst du har köpt! Vad kostade den?!"

Alla som har häst har antagligen hört den frågan. Om inte direkt när du köpte den, så senare. Vad fick du ge för din häst? Jag tycker faktiskt inte att det är okej. Jag blir irriterad när det är det första folk vill veta. Inte stam, inte ålder, inte ras. Pris. Jag tycker det är mer okej om jag själv berättar att jag ska åka och provrida en häst, den är si och så gammal, har den här stammen och är den här rasen, då får man väl fråga; jaha, och vad ska de ha för den? Tycker egentligen att det är onödigt det också, men om man så gärna vill veta så är det okej så länge annons finns ute på hästen, för då är det ändå "en officiell handling" så att säga.

Jag tycker att det är rent av oförskämt att fråga faktiskt, för det behöver inte ha något med saken att göra. När jag var mindre så köpte en kompis en ponny för 10.000:-, skickade den på inridning osv, medan jag köpte min första häst för 25.000:-. Hennes ponny var hel, ren och går nu 90/100 och har blivit jätteduktig i dressyren. Min häst hoppade som högst en bana på 70cm, hade inget steg och är dessutom avlivad nu, på grund av att han hade fel som bara gick att se på röntgen. Vem fick mest för pengarna? Tror inte att jag måste säga mer.

Vad jag köpte Nico för har inte här att göra, men jag kan säga att det egentligen var ett överpris för honom då, men han är absolut värd det och lite till nu. Det betyder dock inte att jag inte har mer glädje av honom än vad jag hade av till exempel Geriatrix, som var ett varmblod som jag skulle fått av Johan för symbolisk summa om jag ville ha henne. Hon hade antagligen kunnat gå samma klasser som Nico gör just nu, fast för en tiondel av priset.

Är hästfolk verkligen så styrda av status? Har vi så stort behov av att veta vad andras hästar kostat? Vad vill vi ha ut av det? Det känns som att om personen som frågade har en häst som var dyrare, då är det frid och fröjd, men om den som fick frågan hade den dyra hästen, då är den bortskämd och åker på en räkmacka.

Om någon köper en häst som kostar säg 50.000:-, och det går bra för den, har den då kämpat mindre än en som köpt en häst för 20.000:-, bara för att hästen kostade mer? Jag tycker inte det. Jag har till exempel lagt ner jättemycket tid och pengar på Nico för att få honom dit han är idag, och jag tror inte att jag lagt ner varken mer eller mindre tid än någon som till exempel får en pensionerad travare gratis. Jag tror att jag har kämpat precis lika hårt för att nå dit jag vill nå, och det betyder inte att varmblodets ägare inte också kämpar, och framför allt, älskar sin häst.

För mig är inte hästen ett tävlingsredskap, utan en livskamrat. Nu fastnade jag för Nico, och köpte därför honom, men jag hade hästar i både högre och lägre prisklasser på min "provridarlista", hade jag fastnat för en häst som kostade 10.000 mindre hade jag valt den, hade jag fastnat för en för 10.000 mer hade det blivit den. För mig handlar det om att tänka långsiktigt. Att köpa häst är ett stort beslut, och du får räkna med att du ska dela glädje och sorg med hästen de närmsta 5-10 åren i alla fall. Och under de här säg 10 åren, vad kommer vara viktigast då? Vad den kostade, eller hur bra ni trivs ihop? Tänk på det nästa gång du frågar vad någon har gett för sin häst.

Film; Lok. Hoppning; 0.90 CR - 13/6-10



LÄNK TILL TEXTINLÄGG


13 Juni Lidköping, Lokal hoppning

Nu kommer resultatet från dagens tävling, som faktiskt var min och Nicos första! Ingen av oss har ju varit med på en "riktig" innan, lokal alltså, utan bara klubbisar. Vi slutade på 20 fel, blev alltså uteslutna på näst sista hindret, men hoppade sista också, så vi kom ju runt. Målet var att jag skulle behålla humöret och rida oavsett hur det gick, inte ge upp, inte bli ledsen/arg/besviken, och det tyckte jag att jag levde upp till! Tycker faktiskt att jag red ganska bra idag, även om sitsen var lite hur som helst, han överhoppade sig en hel del! Satt på trekvart många gånger, men löste det, och det är huvudsaken. Jag är jättenöjd med både min och Nicos prestation idag, resultatet spelar ingen roll, det kändes roligt och bra, det är det viktigaste! Vi fick två stopp, och båda går att förklara. På första kände jag att han höll på att stanna, så jag drog ner på tempot och försökte trycka ihop honom ordentligt, men bredvid mig stog ett gäng hjälpsamma funktionärer, som nog trodde att det var han som saktade ner, så de smackade. Eftersom att jag inte fått ihop honom helt så drog han ju på när de smackade, så han smet förbi, men det är inget att hänga upp sig på, det spelar ju ingen roll i sammanhanget. Andra stoppet så var det jag som slappnade av lite för mycket och lät honom rinna iväg, så då passade han på att smita igen.

LÄNK TILL FILMINLÄGG
















Som sagt, överhoppade sig liiite var det ja, haha, skrattade så jag
tjöt åt den här bilden när jag la in den på datorn, helt underbar!

Klar med min ritt, 20 fel men jag kom runt...

Klar med min ritt, 20 fel men jag kom runt, så jag är jättenöjd, bilder och film när jag kommer hem!


12/6-10-markarbete

Red ett snabbt markarbetspass på Nico, ville inte rida slut på honom. Hoppade lite små studs och red över bommar, efter det blev det lite skänkelvikningar och bakdelsvändningar, sen begav jag mig hemåt igen. Bara en snabb koll inför dagens bravader. Ska ut och göra iordning honom nu.

Stressad som alltid!

Sitter och stressar järnet inför clearrounden imorrn. Nico fick vila igår, och så tänkte jag rida lite markarbete idag, men nu är vädret kaos. Det blåser hur mycket som helst och regnet ligger i luften, Nico och Hanny springer som dårar i hagen. Känns inte schysst att låta honom stå två dagar innan, men i absolut värsta fall kommer det att bli så. Funderar på om det finns någon glänta eller äng i skogen som är torr nog att rida lite på, där blåser det inte lika mycket. Förstår ju att han kommer vara spänd, och jag vill inte ha något tjaffs dagen innan "tävling". Det är som sagt mycket psykiskt påfrestande för mig, så jag känner att jag vill gå dit så mentalt förberedd jag kan, så vi får se lite hur jag gör. Man får ju hoppas på det bästa helt enkelt!

10/6-10-uteritt + förra ridpasset

Hanny fick skor på fötterna, så äntligen kan jag börja rida ut! Igår red jag ut med Amanda på Havanna igen, och det gick jättebra, bara det att Hanny är så sjukt hård i munnen. När man ridit henne i några dagar bättrar det sig, men står hon sen ett tag så tar man några steg tillbaka. Nåja, jag tvekar inte på att det kommer att vara löst till hösten. Hon skötte sig i alla fall jättebra så länge Amanda och Havanna var med, vilket är huvudsaken, eftersom att jag följer med som stöd, då är det ju bra om hästen håller sig i skinnet!

Ridpasset innan kommer jag inte riktigt ihåg vilken dag det var, men jag red i alla fall dressyr, eller ett tappert försök till dressyr. Hanny var riktigt istadig och hård i munnen, hon faller ju tillbaka lite när hon står som sagt. I övrigt gick det bra, men både hon och jag var lite sura och svettiga i slutet, haha. En riktigt bestämd tant det där! <3

10/6-10-hoppning

Skrev ju att jag skulle rida dressyr, men kom på att jag ville hoppa en gång till innan clearrounden på söndag, så det fick bli igår, eftersom att Mia kunde komma och hjälpa mig då. Skulle egentligen lagt in det här inlägget med en gång igår när jag kom in, men vi har hållt på att bygga om min dator, och det ville sig inte riktigt när vi fått allt på plats. Men nu är den vattenkyld, och med nya fläktar, grafikkort, nätagg och moderkort, så är den både snabb och tyst, prima! Hursomhelst, hoppningen var det.

Nico var riktigt ful i början, typ fulstoppade vilket han aldrig brukar göra. Blev riktigt förbannad på honom, så han fick sig en omgång och efter det var det färdigdiskuterat och han hoppade helt okej. Känns ändå helt okej inför söndagen, men jag kommer nog att dra på mig några rivningar tror jag. Har svårt att hålla ihop honom ordentligt, så han blir gärna väldigt flack för mig, vilket ju inte är så bra. Men det är en rutinsak och jag bryr mig inte ett dugg om att han river just nu, huvudsaken är att han hoppar och gör så gott han kan med de förutsättningarna han får, jag har svårt för avstånd och lägger honom inte alltid bra.


Hans nya frisyr är outstanding vill jag lova!


Första gången jag fick över honom efter en lång rad fulstopp.
Har för övrigt börjat bita mig i läppen igen, jag som just slutat. Ärsh.


Första hoppet över det hindret också tror jag. Det fick sig också några
stopp, så tillslut travade jag över och tvingade honom över. Dumma
lilla häst, han kan ju egentligen.


Han har blivit så slarvig med frambenen på sista tiden, får väl börja
hoppa studs eller något. Problemet är att mina bommar är lite för lätta,
så han märker liksom inte när han slår i dem, eller så bryr han sig
bara inte.


Första språnget över det hindret, det var visst också läskigt,
men han stannade inte i alla fall, haha.


Hade den här bilden varit tagen en halv sekund tidigare, hade den
ju varit underbar, för där fick han med sig benen, men han har hunnit
släppa det ena redan här, eftersom att vi är påväg ner. Duktig i alla fall!
Stannade ingen gång när vi höjde upp hindren, det var de små som
var lite farliga!


Släpper som sagt benen något fruktansvärt... Tips, någon?!


Den här bilden tyckte Mia var sportig, så den fick väl följa med, haha!
Ser så roligt ut, för det ser ut som att undre bommen är markbom,
men den sitter ju på 50, haha.


Fina lilla Nico <3


Det trodde jag nog inte när jag köpte honom, att jag skulle kunna
hoppa en meter på honom, även om det egentligen inte är högt. Men
jag var säker på att han var min skogshäst, så det kan bli va?


Fina, fina Nico! <3


Söthästen! <3 Det där är för övrigt mina första ridbyxor någonsin,
säger ju att jag slutade växa när jag var 10 eller något sånt.


Nicopicobus <3


Lite svårt att vara seriös va, Klara?


Fina du <3

9/6-10-skritt och galopptur

Idag red jag Nico en sväng i skogen, det förtjänade han efter att ha jobbat så bra igår! Tog veckans galopprunda, så jag skrittade till travbanan, galopperade på den nya sandvägen i skogen, sen ett varv på rundbanan och rakbanan ner, sen skrittade jag nästan hela vägen hem, och galopperade över ett fält, och sen skritt sista kvarten hem. Brydde mig inte ett skvatt om var han gick i formen idag, utan lät honom sträcka ut och springa lite. Jag upplever det som att han blir väldigt mycket härligare att ha och göra med efter sånna här turer, jag tror att han är en häst som verkligen behöver ta ut sig någon gång i veckan för att inte lägga energin på att hitta på rackartyg! Han skötte sig i alla fall jättebra, och imorgon blir det nya dojjor och efter det ett dressyrpass. Hanny får gå i skogen på kvällen, ska rida ut med Amanda på Havanna.

Tävlingsskjortor

Jag och Amanda var på Skara Hästsport efter avslutningen förut idag, och jag måste erkänna att jag är grymt sugen på någon fin tävlingsskjorta! Har suttit och klickat runt lite nu under kvällen, och kommit fram till ett par jag gillar, men frågan är vilken som är finast..?


Den som ligger längst bak på bilden är en Pikuer, ganska fin, men den är nog den jag gillar minst av de som är med här. Den finns att köpa för 519:- på Filippa's Ridsport för den som är sugen, tror till och med att det är lite rea just nu! Nummer två är den som ligger längst till vänster, ur årets Kingslandkollektion. Vet inte vad jag tycker riktigt, den är fin, men jag tycker kanske att det är snyggare med knappar på. Är nog väldigt praktisk dock! Finns för 449:- på Filippa's Ridsport den också. Sist men absolut inte minst kommer Kingsland Lovita, som jag tror är min favorit av de här tre. Den kostar 440:- och finns bland annat på Rytteriet.nu. Som det ser ut nu lutar det mest åt den om det blir någon, tycker bäst om trycket på den här. Sen tycker jag att den har en väldigt härlig färg också, och den passar både sommar och vinter.

Tål att tänkas på, vad tycker ni? Ni kanske har helt andra tips?

"Under hjälmen" på Klara

Det här är egentligen inte ett inlägg som jag normalt sett skulle ha skrivit, om det inte var för att ni önskade det. Det här är min hästblogg, så den handlar såklart mest om Nico, men självklart kan jag berätta lite om mig själv om ni är nyfikna! Jag heter Klara och är född 24 September -92. Jag bor på en liten gård med mina föräldrar, vi har 6 ha betesmark och ett stall med tre boxar. Gården jag bor på är min mammas föräldrahem, och jag tror att jag är femte eller sjätte genarationen som bor här i vår släkt. Jag har te katter, Gustaf, Sally och Castor, samt en kanin, Nagini Jackpot. Som ni redan vet har jag ju även min häst Nico.

Jag går på Uddetorps Naturbruksgymnasium med inriktning på häst/trav, har just avslutat mitt första år där. Jag gick tidigare på DLGs medieprogram, men det passade mig inte riktigt. När jag inte rider så gillar jag att fotografera, och jag är dessutom ett riktigt IT-freak, så jag sitter gärna och knackar kod eller leker med saker i datorn som man kanske inte ska pilla på, haha. Jag är också lite intresserad av naglar, både skötsel, dekorering och skulpturering, men jag är inte på något sätt ett proffs, utan tycker bara att det är skoj att sitta och pilla med det.

När jag blir stor skulle jag gärna vilja bli djurskyddsinspektör, och jag är ganska engagerad och insatt i just djurskyddsfrågor. Jag är sedan snart tre år tillbaka vegetarian, och känner verkligen att jag har tagit ställning och gjort mitt val i den frågan, det är inget som jag tror att jag någonsin kommer att ändra på. Är en stor djurvän, och gillar i stort sett de flesta djuren, är dock livrädd för reptiler, men jag önskar dem verkligen inget illa för det, haha.

Jag är en väldigt impulsiv person, kan aldrig låta bli att prova saker. Det har bedfört att jag bland annat bränt mig på cigarettändaren i bilen, eftersom att jag inte kunde låta bli att känna om den verkligen är så varm som den verkar. Blir ofta nerfärgad för att jag inte kan låta bli att känna om färg har torkat, och så vidare. Jag är nog väldigt klåfingrig helt enkelt!


Jag vill gärna ha ordning omkring mig, men är en riktig slarvfia, och fick jag beksriva mig själv med en mening så skulle det nog bli "En slarvig pedant". Jag har det betydligt renare i stallet än vad jag har i mitt rum till exempel, det kallas prioritera, haha!

Vill ni veta mer om den slarviga, klåfingriga pendanten bakom Klaras Krabater, så gör som Mickan gjorde, fråga!

Sammanfattning, ännu en gång

Ja, jag är dålig på att uppdatera (fick påbackning av en liten läsare förut, haha! ;) självfallet ska jag skriva om ditt önskeinlägg ikväll mickan!). Tänkte dra ihop det lite snabbt här i alla fall, så ni vet vad jag haft för mig!

Lördag 5 Juni
Red dressyr mot markarbete på en totalt sjövild liten häst, haha! Kämpade hela passet med att försöka reglera honom i galoppen, han var som en kanonkula hela passet, vilket ju både är bra och dåligt. Framåt slutet lugnade han sig dock och lyssnade bättre.

Söndag 6 Juni
Red ut med Amanda på hennes fina ponny Havanna som jag hjälpte till att "sitta in" för några år sedan. Vi skrittade bara för att Havanna var lite ojämn, men det gick bra. Nico var fortfarande vrålpigg, och bockade till ordentligt några gånger, han börjar få temperament den där tokhästen!

Måndag 7 Juni
Red bort till Myra och red lite dressyr/markarbete igen. Tyckte att Nico skötte sig ganska bra, men var väldigt kantig i formen och inte jätteföljsam i svängarna, kändes som att han gick och fuskade lite. Tror dock att det berodde på att han var så vrålpigg, för att när jag "galopperat slut på honom" så var han mycket lugnare och mer avslappnad, tror att han behövde springa lite!

Tisdag 8 Juni
Red ett rent dressyrpass i dressyrsadeln (!!!), det var ett tag sedan! Gick faktiskt väldigt bra, så det var roligt. Red mycket öppna/sluta, skänkelvikningar och fram/bakdelsvändningar, och i slutet så tyckte jag att Nico var väldigt uppmärksam på mina hjälper, och verkligen tänkte till, vad är det nu hon vill? Övade lite på byten också, och det gick bra det med, de börjar sitta bättre och bättre!


Jag och Havanna en av de första gångerna jag satt på henne, 11/5-08


Havanna och min förra häst Novadime, de var som ler och långhalm!

På Landet-festivalen!

Ja, jag var ju lite delaktig på ett hörn i festivalen, så jag var på plats lördag och söndag. På lördagen hade vi med oss Pilo, som Mia och Johan körde i raskavalkaden, och på söndagen red jag ju ardennergaloppen på Pilo. Mia red även Pilos pappa Piraten, så det var skoj! Kommer en hel massa bilder här nu, håll i er!

LÖRDAG 5 JUNI

Mia och Pilo har lite taktiksnack innan kavalkaden!


Mia, Johan och Pilo i kavalkaden.


Ekipaget igen.


Haha Mia har lite svårt för att vara seriös två timmar i sträck!


Superlycklig över deltagarrosetten!


Jag och Anton på festivalområdet. Vi har spetsat in oss på kossorna
efter att ha kikat på alla fina smådjur. (Observera Gotte-Klaras
påsar med vaniljmunkar, nomnomnom!)

SÖNDAG 6 JUNI
Foto: Amanda Blom

Dagen med stort D, ardennergaloppsdagen! Jag och Mia värmer upp.


Värmer lite mer, Pilo, som är riden i tre veckor, han var skitcool hela dagen,
Piraten däremot var lite mer hispig, men han skötte sig absolut bra ändå!


Skulle kanske inte sagt något om att Mia inte kan vara seriös, haha!


.... ja. Bra där Klara! (undrar om modellagenturerna flockar sig nu?!)


Mia och el Pirato!


Gillar Piratens krigsmålning för övrigt, haha!


Jag och Pilo kikar in på banan. (jag i alla fall)


Supertaggade!


Funderar över lämplig taktik, och fasas över motståndarna som började
skymtas i fjärran. Något mer slimmade, något mer tränade. Hm!


Mia och Piraten.


Hela gänget i full fart inne på banan. Vi kom placerade i ordning som
på bilden, haha. De andra var lite mer vältränade än vad jag och Mia
lyckats bli på vår korta tid med pållarna.


Jag och Pilo inne på banan, kanonglada!


Fortfarande i full fart!


Vänder efter mål, för att galoppera tillbaka!


På väg att dra igång på tillbakavägen.


Mia och Piraten på väg tillbaka. Full fart!


Jag och Pilo.


Jag och Mia i ett internt lopp på hemvägen, haha.


En bild som Kjell Hedvall knäppte på Mig och Pilo.


Även den här på Mia och Piraten har Kjell Hedvall tagit.


Måste säga att ardennergaloppen absolut var något av det roligaste jag gjort i hästväg, verkligen helt underbart skoj! Hoppas på fler tillfällen!

Sammanfattning igen

Slänger bara in ett kort inlägg här, är jättetrött och ska snart ut och rida, tjoho! Har galopptränat Nico de två passen som jag ridit sedan sist, och dessutom har han blivit vaccinerad, så han har stått i två dagar. Ska ut och rida honom nu, tänkte mig lite dressyr mot markarbete, är ju "tävling" om en vecka, så jag kommer att fokusera mycket på gas och broms i veckan, kanske framför allt gas. Han blir ju lätt lång när man ökar, så jag behöver få honom lite mer uppåt, gör absolut inget om han blir för lätt i fram, huvudsaken är att han inte blir lång. Vi får se hur det går på söndag, har som sagt inga mål kring prestationen, utan endast mentala mål den här gången. Springer ut och rider nu, sen kommer det bilder från På Landet festivalen!

RSS 2.0