30/10 & 31/10-09

Igår tänkte jag och Johanna rida ut, men Myggan var stygg och slängde av mini på stubben, så vi red hem och red på banan istället. Gick bra med Johanna som tur var! <3 Nico gick jättebra på banan, men han är så himla loj nu, måste verkligen klippa honom igen! Johanna fick prova honom också, men Nicos nya testmetod är att knappt röra sig frammåt. Hellre det än att han bockar, som han gjorde tidigare, haha! Men det såg fint ut i alla fall, när hon väl fick fart på honom! Jag red Myggan ett par varv också, men det gick väl sådär. Bättre än sist i och för sig, haha!

Idag kom Håkan med min nya sadel, tack och lov så passade den! Höll på att bli den mörkbruna, men jag bestämde mig för den svara, mycket snyggare, Nico passade inte så bra i den bruna. Den var lite för vinröd i tonen. Nåja, Nicopico fick i alla fall stå idag, så att han taggar ordentligt till hoppningen imorgon, då ska sadeln provhoppas!
 

30/10-09-dressyr

Nico gick förhållandevis bra, men jag red inget vidare. Men man får ha sina små svackor. Jobbade mycket med galoppen, men jag orkar inte rida fram honom ordentligt till handen när han är så loj, han behöver VERKLIGEN klippas igen! Han blir svettig på nolltid stackarn... Nåja, han är ju bäst i världen i vilket fall som helst! Pannluggen fick sig en liten toppning, den såg så himla sliten och tråkig ut, nu är den puffig och fin! Svansen blev också aningen kortare, så att den inte ska släpa i leran när han går. Liten lätt ponymakeover alltså!
 

Vilodag/stalljobbardag

Idag har Nico vilat. Det har inte jag och mamma. Vi har, så gott vi har kunnat, grusat upp utanför porten till hagen, och det är lättare sagt än gjort. Min gamla allroundsadel har blivit upputsad, eftersom att jag byter in den på torsdag eller fredag. Även dressyrsadeln har fått sig en ordentlig omgång, eftersom att jag hade glömt att hänga över skyddet när jag sopade, såååå... den blev dammig. Som sagt, jag är en slarvmaja. Nico och Northern har stått och kollat på hela dagen, och det var en mycket dryg häst som mötte mig när jag kom med middagen, minst sagt!


Han var inte lika elak som han ser ut dock, han var bara sur för att Nore
trodde att han skulle få något han också. (vilket han såklart fick)



Han börjar ju få något luftigare gångarter, haha!

Måste bara få säga att mina grabbar var så duktiga igår, kunde leda
dem in båda två samtidigt utan bråk! Stolt mor, haha!
 


Hoppsadel beställd!

Japp, nu har jag fått tummen ur och beställt en hoppsadel! Håkan skulle ta hem två olika, blir att åka och prova dem på torsdag eller fredag. En Jacson Celine såklart, har en redan, men den passar inte Nico, utan min förra häst. Förstår inte hur jag klarat mig så länge utan den!?

foto:mia kristoffersson
En sådan här alltså, hoppas att den passar, för jag fick ett toppenpris!
 


26/10-09-dressyrkortis

Idag blev det ett snabbt dressyrpass, han har inte gått sedan i torsdags så jag red bara en kortis. Hade eggbettet, vilket han blev helt stum i munnen på, ingen höjdare. Blir att byta tillbaka till äpplebettet imorgon, den saken är ju helt klar! Han gick i varje fall bra, speciellt i galoppen, synd att ingen filmade! Så kort galopp tror jag aldrig att han orkat bära sig i utan att sakta av, övning ger färdighet! Ska anmäla mig till VoRFs klubbdressyr senare ikväll, den är på nästa söndag för övrigt, så det blir till att rida på nu i veckan!

Faaaast, Nico är ju bäst i världen, så vad är problemet?!

Foto:Klara Hansson Zettersten
Min prins! <3
 


Ut till hästarna <3

Jag tänkte gå ut till hästarna nu, ridning, mockning och pyssel i stallet står på tapeten!
Med lite tur så uppdaterar jag med bilder på hur det ser ut i stallet senare!

Klara funderar; varför engagerar man sig inte?

Jag hör allt för ofta saker som "åh, min älskade häst fastnade i taggtråden idag" eller "min älskling sprang in i skjulet och skadade sig på något", och då tänker jag såhär; om hästen är så himla älskad som det påstås, varför tar man sig då inte tid att säkra dess omgivning? varför ser man inte till att dörren till skjulet är stängt, så hästen inte kan skada sig i ett skjul där den inte ens hör hemma? varför byter man inte ut taggtråden mot eltråd? det är helt omöjligt att göra världen helt säker för hästen, men det är absolut möjligt att göra sitt bästa. De som känner mig vet att jag är en slarvmaja. Jag är det, verkligen! Men bara för det skulle jag aldrig få för mig låta farliga saker ligga kvar i hagen för att jag inte orkar ta bort det. Jag skulle aldrig låta min häst gå i en hage med lågt staket eller taggtråd, för att jag inte orkade göra det bättre, då får man ha hästen någon annan stans. Vad jag menar är inte att jag inte tror att dessa personer älskar sina hästar, det gör de säkert, men frågan är hur mycket?
 


Ett bra staket håller hästen hel och säker, på rätt sida av staketet.
 


En sammanfattning av uppehållet...

Som ni kanske märkt har jag inte varit speciellt aktiv, har helt enkelt inte haft lust. Har verkat för jobbigt att skriva ikapp allt, så för att få ihop det något sånär så tänkte jag bara skriva ihop en sammanfattning istället. Veckorna som ni missat har varit helt suveräna! Helt underbart hur duktig Nico har blivit! Vi har varit iväg på en hoppträning, vår andra, och min ridlärare såg ut som hon skulle dö iprincip, han hoppade superbra! Gången innan skötte han väl sig så sett, men fick inte riktigt något flyt i det hela. Den här gången så kändes det som att nästan allt satt, jätteskönt att kunna känna så, med tanke på hur jobbigt jag har haft det med hoppningen en längre tid. Men vi hoppade bana tillsammans med de andra i gruppen, på samma höjd utan att jag (eller Nico) blev speciellt tveksamma. Skitkul! Sen har vi mest tragglat dressyr hemma, inför tävlingen som vi var med på den 18/10. Det gick också förvånansvärt bra, 61,48%, vilket jag är väldigt nöjd med, trodde iprincip att han skulle hoppa över staketet innan vi gick in, men icke. Sen har jag haft den stora äran att träffa och rida ut med tjejen som har Trixan i sitt stall nu, det värmde mitt hjärta att höra att hennes ägare trivs med henne och att det går så bra! Jag har varit väldigt orolig för henne, travare kan ju ofta hamna ganska fel, men Trixan verkar ha fått ett toppenhem, och jag får hälsa på när jag vill! Jätteskönt! Förhoppningsvis ska jag hinna rida ut någon mer gång med Emelie innan hon tar hem sitt halvblod från Roger, skojskoj! Uppskattar allt sällskap jag kan få, haha! Så mycket mer har nog inte hänt, Nico och Northern bråkar på som vanligt, och Northerns täcke ser nu mer ut som ett lapptäcke. De har flyttat in i stallet permanent, = sovmorgon ett minne blott, haha. Min kanin Nagini har fått flytta in i en lyxvilla på 10 kvadrat, nämnligen en tom box i stallet, och det verkar han trivas bra med! Tänkte att jag slänger in filmen från dressyrtävlingen också!


Som sagt, är helt klart nöjd, trots några små missar!

1/10-09-dressyr

Ligger efter som attan, men ska försöka skriva ikapp tänkte jag! Den här dagen blev det dressyr, och Nico min älskade gick som en klippa! Försökte träna på momenten i programmet, mycket övergångar trav-galopp-trav blev det, då det är min (och Nicos) svaga sida!

Foto:Mia Kristoffersson
Nico i sitt nya fina träns, som jag provade inför tävlingen. Har dock
köpt ett annat pannaband, för det där ser ju bara fånigt ut.

Foto:Mia Kristoffersson
Som sagt, min klippa! <3


30/9-09-dressyr på stubben

Idag var en uteritt plannerad, men en bit på väg var varken jag eller Mia så sugna, så vi red lite dressyr på stubbåkern istället. Gick faktiskt bra, han var ganska stadig i formen, men var också ganska så trotsig så att säga, fast det gick över lag väldigt bra!

29/9-09-dressyr

Fick bli ett dressyrpass, lite smått oseriös, men med seriösa inslag. Galopperade honom ganska friskt även idag, för att verkligen göra av med lite energi, och på samma gång träna på galoppen, som är vår svagaste sida.

29/9-09-dressyr

Fick bli ett dressyrpass, lite smått oseriös, men med seriösa inslag. Galopperade honom ganska friskt även idag, för att verkligen göra av med lite energi, och på samma gång träna på galoppen, som är vår svagaste sida.

28/9-09-Markarbete

Idag var det tänkt att jag skulle ta Nico till travbanan och galoppera av honom ordentligt, misstänkte att han skulle vara pigg efter rakningen. Saken var bara att han var alldeles FÖR pigg, så jag red honom hemma istället. Mestadels galopp i båda varven, i friskt tempo, då och då över lite små låga hinder. Han lyssnade faktiskt väldigt bra och kändes fin!

RSS 2.0