Trött matte med dåligt samvete..

Borde egentligen vara ute och rida just nu, men jag hinner verkligen inte.. Känner att det är bättre att hoppa över det om jag ändå måste stressa, så han får stå idag också, fjärde dagen i rad. Känns inget vidare, men så är det. Jag och pappa håller dock på att kolla upp möjligheterna att ha honom på skolan istället, vi vet inte än om det finns någon ledig plats, men det ger ju sig. Det är ju egentligen ingenting som jag vill behöva göra, nu när jag äntligen har stall, men samtidigt är det jobbigt när han får stå. På skolan har man ju liksom både bana och ridhus, så det är ju bara att rida på, plus att man inte måste ta ALLA in och utsläpp och fodringar hela tiden, så det är väl värt att kolla... I och med att jag har så mycket håltimmar och slutar på konstiga tider och ändå inte kommer så vore det ju inte helt fel. Ska höra mig för lite i alla fall, så får vi se hur det blir..

Egentligen är det ju här hemma jag vill ha plutten, men vad gör man?

 

 


24/9-10 - Dressyr på stubben, Sarah och Nico

Supersnälla Sarah kom och red Nico igår också, vilket var super eftersom att jag fortfarande är sjuk. Nico var inte riktigt lika supersnäll, det kändes nästan som att han gick in ännu hårdare för att testa henne den här gången, men samtidigt så gick han bättre än dagen innan, så han börjar nog att acceptera henne ändå. Han är väldigt svår, vilket få tror på eftersom att han alltid är foglig när jag rider, får ofta kommentaren "du vill få honom att verka svår", men nej, så är det verkligen inte, utan han är en enmanshäst bara. Han är dessutom så mycket mer häst än vad han ser ut att vara, lägg då på att han är stenhård i skallen så blir det ganska komplicerat. Han är egentligen ingen svår häst att rida, men han är en svår häst att hitta knapparna på. När det väl är gjort så ger han sig dock med en gång, men det är ju inte så lätt när man är ny, och jag tycker i alla fall att Sarah kämpat kanonbra, det har varit guld värt! Sen rider alla olika, och hon rider andra hästar som jag inte förstår mig på alls jättebra, så är det ju bara!

När vi kom hem tränade vi lite mer på bugningen, och Nico gav mig den finaste födelsedagspresenten ever, han la ner hela skenbenet mot marken och väntade med att resa sig tills jag gjorde det. Jag blev verkligen jätteglad, för vi har tränat på det här så länge! Tar den bilden först bara för det, trots att den egentligen är sist, haha!






Först blev Nico arg...


... och sen blev han riktigt arg.






knäpphästen <3










Ett billigare alternativ!

Förut när jag satt och kikade runt lite blev jag nästan arg över hur mycket fint det finns i Kingslands vinterkollektion i år. Skulle vilja ha nästan allt, men det blir alldeles för dyrt. Speciellt fina tyckte jag att västarna och mössorna blev, men jag tänker inte betala 1600:- för en väst, och absolut inte närmare 600:- för en mössa! Då lägger jag hellre pengarna på saker till Nico, absolut.

Men så kommer vi ju till den där lilla, lilla, hemska meningen. De två hemska små orden som trotsar förnuftet. "Vill ha". Jag vet inte hur många gånger "vill ha" har lyckats ta sig förbi all form av sunt förnuft, allt logiskt tänkande. Men den här gången kände jag verkligen att det får inte hända, det är bara så onödigt, och då slog det mig! Jag började kika runt på lite "vanliga klädbutiker", och hittade faktiskt en riktigt fin väst med matchande mössa, halsduk och vantar på Gina Tricot! Håll tillgodo!



Jag är faktiskt lite sugen, tror att jag kommer att köpa någon av dem, har dock inte bestämt om det blir svart eller vit än. Det blir i alla fall inte orange eller blå, haha. Har nästan inga saker som skulle matcha till dem, så de går bort direkt. Samtidigt är de ju så billiga, så man får ju en av varje färg, plus en extra i den färgen man tycker bäst om, utan att ha kommit upp i vad EN Kingslandväst kostar... Tänkvärt faktiskt.



Och så mössorna, halsdukarna och vantarna. Jag tror att jag kommer att köpa de vita om jag köper några, för de passar både till vit och svart väst. De gråsvarta sakerna är också fina, men jag känner att jag kommer nog att behöva lite ljusare, glada färger om jag ska orka vintern, haha! Samma här, billigt och bra! Tycker det verkar praktiskt med en halsduk utan ändar när man rider också, det är ju så jobbigt när de åker ut ur jackan hela tiden! Jag kommer nog absolut att slå till, för jag får både väst, mössa och halsduk för 500:-. En Kingslandsmössa alltså. För första gången hittills så kommer nog att förnuftet vinna över "vill ha"!


23/9-10 - Hoppning, Sarah och Nico

Idag var som sagt Sarah snäll och kom för att rida Nico. Nico var däremot inte fullt lika snäll, utan testade henne till bristningsgränsen, haha. Han är så himla ful när han håller på! Först gick han som en stjärnkikare med symaskinstrav, sen testade han att krulla ihop sig och bli jätteseg, efter det kollade han hur lång han kunde bli. Han är bra knepig minsann, haha! Bilderna gör varken honom eller Sarah rättvisa, för de båda är så mycket bättre egentligen, men Nico är ju som han är med nya som sagt. Ni får inte ens bilder från första halvan av passet, för då var han fööör knepig, men ni kan få se från hoppningen och mitten av passet!

















Han har slarvat så med benen det sista, men det beror nog både på att han inte går lika mycket, att jag hoppar så sällan och att han i stort sett aldrig löshoppas längre. Han blir mycket finare när jag löshoppar honom ofta, men det är inte så lätt när man inte har någonstans att vara... Nästa år när vi har ridbana blir det lättare!!


Idag ska Nico äntligen få gå!

I eftermiddag kommer Sarah och rider Nico, vilket känns otroligt skönt, det är så tråkigt om han blir ståendes nu igen när vi väl börjat komma igång! Hon kommer vid fyra, och om jag orkar så tänkte jag gå med henne till banan, så då kan jag ju ta lite kort, så blir det lite roligare här! Det blir nog bra i alla fall, Sarah har ju ridit honom en gång förut på centimeterhoppningen när han var så ful mot mig, så jag känner mig lugn! Han är ju lite knepig mot nya, men hon kan sätta dit honom i alla fall, haha!


Sarah och Strüppi på framridningen till centimeterhoppningen.


Bytt design, igen..

Nu har jag fått tummen ur och bytt design, vet inte än vad jag tycker, men får väl ha den ett tag och se om jag vänjer mig.
(Ser ni den inte, så klicka F5 / uppdatera)

Nya borstar vore inte fel!

Jag vet inte om jag kanske är helt ensam om detta, men jag älskar att uppdatera ryktlådan! Just nu känner jag för att byta ut rubb och stubb, eller skaffa en till uppsättning rättare sagt. Jag har för tillfället en salig blandning av borstar, inget går i stil med något annat, vilket är lite trist. Har kikat runt lite, och kommit fram till att det finns två kollektioner jag kan tänka mig!


Det första kollaget kommer, som det så fint står, från Hööks. Borstar i naturmaterial från Borstiq farm. Har använt i stort sett alla grejerna, och trivs väldigt bra med dem. Har redan manborsten, och den är toppen! Rotviskan använde jag på den gamla goda tiden nere i Småland, och den är också väldigt bra. Gillar naturmaterial, ger en härlig känsla tycker jag.


Kollage nummer två är från John Whitakers hemsida, och är ett betydligt billigare alternativ. Detta beror antagligen på att vi övergått helt till syntet, förut på ryktborsten som är i svinhår. Har använt manborsten, och den tycker jag är bra, men jag trivs bättre med den från Borstiq. Dessutom har inte JW någon ansiktsborste, och ska jag köpa nytt vill jag ha allt enhetligt, annars spelar det ju ingen roll!

 

Tror att jag ska börja samla på mig Borstiqserien, för hur man än vänder och vrider på det, så tror jag att naturmaterial är bäst för hästen, det känns ju som att det skulle vara naturligare (naturmaterial - naturligt?).

 

Vet ni någon mer kollektion, som ni tycker är bra?

 

 


Säljer lite grejor åt Mia!

Som ni kanske vet så är min vän Mia i Norge just nu och ett tag framöver, så hon säljer lite hästsaker. Eller ryttarutrustning, rättare sagt. Jag hjälper henne att sälja dem, eftersom att hon inte har med sig sakerna till Norge, så är ni intresserade av något så kan ni slänga in en kommentar!


Eurolite hjälm, storlek 60, använd max 7 gånger, aldrig varit i marken.
450kr + frakt, pris i butik 795kr.



Airowear ridväst, storlek Adult Smallm, säkerhetsnivå 3, använd men i gott skick.
350kr + frakt.


Sakerna kan även hämtas i Skara eller Lidköping,
då slipper ni frakten. Paketpris 700kr + frakt/avhämtning.


Klippa eller inte klippa, dagens dilemma..

Jag sitter här i valet och kvalet och funderar på om jag ska klippa Nico eller inte. Han blir redan svettig av pälsen när jag rider, men samtidigt rider jag inte så mycket, så jag funderar på om han ska få ha kvar den i alla fall? Han har aldrig haft tjock päls medan han varit hos mig, men han hade ju ganska mycket päls när jag köpte honom, och då får man tänka på att det ändå var i April. Tror faktiskt att jag kommer klippa honom, men jag är osäker på hur. Antingen kommer jag att helklippa honom, dvs klippa kroppen, benen och halva huvudet, men spara en fyrkant under sadeln, eller så kommer jag att spara benen och huvudet också, och bara klippa kroppen. Är inte så sugen på att täckesklippa honom, även om det kanske vore mer praktiskt, det är så himla fult bara.. Eller ja, vissa passar i det, på min förra var det inget problem, för han hade så tunn päls, men jag tror Nico skulle se fånig ut...


Nico på försäljningsstallet, med vinterpälsen kvar. (ca April -09) Foto: Stinelo Wiking, RC Horsevision

 


Nico hos mig i April -10. Här hade dock pälsen vuxit ut under magen, haha!

 

 


Min förra häst i Mars -08. Täckesklippt, och det passade han okej i. Men Nico skulle nog se dum ut va?

 

HJÄLP MIG! Vad tycker ni?!

 

 

 


20/9-10 - Hovslagaren och skrittrunda

Alexei var som sagt här och skodde, och det blev kanon den här gången också. Han kom till Myra den här gången, för vi tog våra hästar samtidigt, så jag skrittade dit längst vägen, och tänkte rida lite dressyr innan Nico skulle skos. På vägen mötte jag dock Emma, som jobbar hos Johan och Roger, och hon letade efter en häst som kommit lös. På så vis blev det inget dressyrpass för mig, utan jag ringde runt lite och la ut krokar för att se om någon sett hästen. Vi hittade honom dock efter någon/några timmar, och allt var bra som tur var! Mamma fick åka och byta sadel åt mig, eftersom att himlen öppnade sig när Nico höll på att skos, så hon kom med hoppsadeln, andra stövlar och en regnjacka, så att jag kunde rida genom skogen hem. Skogen här hos oss är så tät så det nästan inte regnar igenom, så det var ju en stor fördel!



Förkyld och bitter...

Sitter just nu och känner hur en dunderförkylning är påväg in, mår inte alls speciellt bra. Hoppas dock på bättring, är inte skoj att missa saker i skolan, det är så svårt att ta igen! Har glömt att säga att jag och Josefine (som äger stallet jag stallat upp i under alla år) var och hämtade hennes häst Wanda i Tidaholm i Lördags. Har saknat henne lite faktiskt, haha! Wanda är en väldigt speciell och fin häst som jag red lite när jag var yngre. Riktigt rolig häst att rida faktiskt! Att jag kom att tänka på det beror på att jag ska ut i stallet om en stund, för jag ska rida bort Nico till Josefine, så skor vi våra hästar ihop. Måste ändå rida idag, så det blir smidigast!


Fina gamla Wanda! <3


Helgens ridning

18/9-10 - Dressyr/markarbete
Red till banan och tränade lite avståndsbedömning, eftersom att det ändå fanns några bommar framme. Blev inga kombinationer så, men jag tränade på att komma rätt på bommen, vilket jag har jättesvårt för, och Nico taxerar ju aldrig helt själv, så man måste hjälpa honom. Bra övning för oss alltså! Nico kändes fin, lite stel i början men jag fick loss honom ganska bra.


Nico i våras. Han var så fint musklad då, måste skärpa mig och rida mer! Sen lutar det åt att jag klipper honom
snart, men jag vet inte hur? Funderar på att helklippa i år också, det är väl det som det lutar åt nu, men jag står
i valet och kvalet över om jag ska klippa benen också? Någon som har erfarenheter av klippta ben?

19/9-10 - Dressyr+uteritt
Red till banan idag också, och red där i kanske 20 minuter innan jag och Johanna skulle rida ut. Vi brukar ta det ganska lugnt när vi är ute, eftersom att Myggan kan vara väldigt speciell ute i skogen, så jag kände att jag ville rida igenom Nico lite innan. Han var verkligen dunderpigg, och betedde sig riktigt unghingstigt, haha! Bockade och tjöt, men han var skitfin! Det var inga protestbockningar, utan glädjesprång, och något sånt skulle jag aldrig "straffa" honom för. Han jobbade riktigt bra i galoppen, vi kunde göra ganska centrerade volter, och det kändes bra helt enkelt. Han var eftergiven och fin redan från början, så det var roligt! Han skötte sig i skogen också, så idag var en bra dag!


Jag och Myggan förra sommaren/hösten.


Underbar, älskad och alltid mitt vackraste minne

Efter att ha läst Karins blogg idag fick jag en rejäl klump magen och halsen. Känns jobbigt och hårt, känner saknad som aldrig förr. Men jag är glad för det jag har, glad för min underbara, älskade, vackra Nico. Minns med glädje det jag hade, glädje för min underbara, älskade, vackra Novadime.

Foto:Klara Hansson Zettersten
Tack för att du var min, för att jag fick chansen att äga det vackraste! <3

 


Tack för att du är min, för att jag får en andra chans att äga det vackraste! <3

 

 


Lite shopping, nu igen!

Som ni minns så skulle jag köpa tvål, men det blev ju inte så tyvärr, eftersom att jag inte hittat den jag vill ha. Köpte istället Stübbens sadeltvål när jag var på Skara Hästsport i tisdags, och idag provade jag den. Den var helt okej, verkar väldigt dryg och löser smutsen bra, tummen upp!

 

Idag så åkte jag och farfar för att köpa en hjälm till mig som jag skulle få i födelsedagspresent som sagt, hade siktat in mig på någon av JW-hjälmarna, men så blev det inte. Blev inte någon hjälm i Skara alls, för de hade inte en enda i min storlek i något märke, så jag blev lite putt och åkte till bästa Håkan och köpte en där istället. Något att ha sålänge i alla fall, så får jag se om jag beställer en från JWs hemsida senare istället. Köpte lite mer grejer hos Håkan, men de får ni se när jag fyllt år, haha! Fick dock ett par nya klossar till sadeln av Håkan, och jag tror det kommer att bli riktigt bra! Har tyckt att det varit lite dåligt stöd i sadeln, men nu ska det bli ändring på det. Köpte ett dressyrspö på Svenska Foder också, men det har jag ingen bild på. Skönt att äntligen ha ett igen dock!

 

Sadeln framifrån. Som ni ser på efterbilden så är stöden mycket längre, och de är mycket större över lag. De är
tyvärr i synet, för de hör inte till den sadeln egentligen. Tror dock inte att det är något man kommer att tänka på.

 


Under kåpan innan jag bytte stöd. Har egentligen bytt lite här också, för när jag fick sadeln
så satt de båda stöden tvärt om, det smala i fram och det tjocka i bak.

 


Som det ser ut nu. Betydligt bättre stöd nu hoppas jag! Får prova imorgon om jag hinner efter att
jag varit hos Olivia och hjälpt henne, annars blir det på lördag.

 


Ursäkta min smutsiga putshandduk, den ligger i tvätten nu, haha! Men här är i alla fall en jämförelse mellan
standardklossen till höger, och den nya till vänster. Det måste ju hjälpa NÅGONTING i alla fall!

 

 


Första kontakten med "Åsa" och mys med Nico.

Var trött när jag kom hem, så ridning blev det förstås inte, men däremot tog jag in Nico och bara stod och pysslade och mös med honom. Ryktade, masserade, kramade och bara tyckte mest om min lilla häst i hela världen. Fick ett infall och kände att jag vill ta in "Åsa", som jag nu kallar henne. Ingen aning om vad hon heter, men hon heter *någonting* Ås, så jag döpte om henne till Åsa sålänge. Fick tag i henne efter många om och men, hon är ju så fruktansvärt rädd. Hon hoppade och for åt alla håll, men väl inne i stallet var hon lugn. Dessutom fanns det en riktigt söt liten häst under alla tovor och all lera! Tog mig ungefär 20 minuter att reda ut manen, den var hemsk!


Du är värd att dö för <3


Älskade fina superdunderhästen!


Åsa innan jag ens funderat på att försöka ta in henne. Jag är dock glad att jag tog in henne, för hon visade sig vara finare i kroppen än vad hon verkar. Trodde att hon var helt omusklad, men så illa är det faktiskt inte när man känner sig för.


Ska nog bli häst av den här lilla rackaren också till sist! Verkar trevlig innerst inne!


Hjälmfunderingar igen!

Som ni kanske minns så är jag på jakt efter en ny hjälm, och farmor och farfar har lovat att köpa en när jag fyller år, så imorgon ska jag och farfar åka och kika på någon av de här i Skara. :) Lutar just nu åt den i matt plast eller den i läder, tror att jag struntar i Shinyn, gillar de andra bättre efter att ha varit och klämt på dem. Vilken tycker du är finast?

 

 

 


13/9-10 - dressyr+uteritt

Josefine som äger stallet där jag brukade ha mina hästar back in the days var här och fikade, så jag red med henne hem sen och red på hennes bana, vilket gick helt hyffsat. Nico skötte sig bra, men var lite spänd och pigg, men det är inget jag kan anklaga honom för, jag rider inte tillräckligt mycket. Jag kände inte för att rida på vägen hem själv utan reflexer så jag red genom skogen, vilket är en omväg på typ 40 minuter, men i och med att jag bara red 20 minuter på banan så var det nog bara skönt för Nico att få sträcka ut lite. När vi kom hem blev det massage och stretching, ett mycket uppskattat tillskott i vardagen om ni frågar min lille rulltårta!


Jag älskar Hööks!

Nu har jag sagt det. Det mest tabubelagda en hästbloggare kan säga. Jag. Älskar. Hööks. Förstår inte detta plötsliga Hööks-hat, för Hööks är en ren guldgruva för oss med hästar som älskar att göra sönder. Göra sönder sina grimmor, göra sönder sina täcken, bita på mattes handskar, slemma ner mattes ridbyxor, trampa på mattes stövlar. Hööks håller lågra priser och har ofta rabatterbjudanden, och dessutom så är inte kavliten så dålig som bloggare vill få den att verka, tvärt om! Har massor av saker därifrån som jag haft länge och som fortfarande är fina, så jag har inget att klaga på! Jag fyller ju år nästa vecka, så jag och mamma har klickat hem födelsedagspresenter från Hööks, men man kan ju undra om det är jag eller Nico som fyller år?

Hööks har just nu 15% på alla täcken!



Stallkrokar, täckesringar, täckeshängare, grimma, två regntäcken,
hovkrats, sadelklister, vinterstallhandskar, vinterstövlar och ridbyxor.



Putsa putsa putsa!

Ska ta mig i kragen och gå ut och putsa lite tänkte jag. Det är verkligen på tiden, jag har slarvat det sista. För att göra det lite roligare i fortsättningen ska jag köpa en ny tvål. Provade den i skolan idag, och jag tyckte verkligen att den var toppen! Det är Equifix Sadeltvål jag pratar om, och den finns att köpa för 66kr på Stallboden.se.



Idag blir det dock helt vanlig gammal hederlig glycerintvål från Hööks, men jag får se fram emot den nya tvålen när jag köpt den, haha!


6/9-10 - dressyr på stubben

Uppdaterar det här långt i efterhand, eftersom att det inte blivit av tidigare. Jag red Nico på stubben, och han var helt tokig, trodde att jag skulle flyga av redan när jag kommit en bit av stallplanen, då han fick något rodeoryck, han har aldrig bockat så förut, haha! Han jobbade dock på ganska bra fast han var lite spänd, för att Gert hade igång fläkten som torkar säden, så det förde lite oväsen. Har så dåligt samvete för att jag rider så lite, men det är svårt att orka och hinna när man pendlar... Borde skaffa en medryttare, men det är ju så svårt!

Ett av Nicos tokryck som Frida fångade på bild i vintras!
Observera snön som är framför honom, som flög dit när han kickade bakåt, haha! Knäppa häst! <3

 


1/9-10 - dressyr

Idag red jag dressyr i hagen, med fokus på att få Nico lyhörd för hjälperna, och då främst de framåtdrivande. Han har varit väldigt svår att reglera i alla gångarter, men främst skritten, där kan det vara väldigt svårt att få honom att gå fram ordentligt. Tyckte dock att jag fick igång honom riktigt bra, han kändes fin och bar sig helt godkänt, han är ju verkligen inte i form just nu. Han har dock blivit väldigt fin i munnen, och jag tror att de nya tyglarna spelar en roll där. Känner att jag blir mycket mer uppmärksam på hans reaktion på bettet nu, förut var det mer "ta tag i en plupp och håll den längden", nu får man koncentrera sig mer och då rider man bättre. Hur som helst så tyckte jag att han kändes ganska fin, men han blir väldigt vinglig när man rider på stora ytor, så han var lite svår att rama in. Ska rida till ridbanan så fort jag får chansen!


foto:johanna gärdström
Andra ridpasset hemma efter att jag köpt honom.


RSS 2.0