Ridningen de senaste dagarna

I Torsdags så var Tanja här igen, så vi red ihop. Hon red dressyr barbacka på Nico, det såg ut att gå bra. De hittar varandra bättre och bättre för varje gång! Det bästa är att Tanja ska försöka komma lite fler dagar i veckan, och då kommer de ju att lära känna varandra snabbare. Dessutom får jag mer avlastning och sällskap fler dagar, så det känns super verkligen!

Medan Tanja red Nico så red jag Grållan. Jag hade dock sadel, det känns stabilare på tokfia. Vet inte om jag skrev det, men sist Tanja var här så red jag faktiskt barbacka på Grållan! Jag travade till och med, och låt mig säga såhär, jag har aldrig suttit på en häst med svårare trav, haha! Hur som helst så kändes hon jättefin och jobbade verkligen super, red bara i skritt och trav eftersom att hon hade stått ett par dagar.

I Fredags, igår alltså, så red jag ett dressyrpass på Nico. Jag värmde upp i skogen med lite klättring över stock och sten eftersom att Nico älskar det så mycket, och efter det så red jag ett kort men ganska så intensivt pass med mycket öppnor och slutor. Skrittade av i skogen också, jag hatar att skritta fram/av i hagen haha.

Grållan red jag ut senare på kvällen, det blev Månslunda i skritt och trav för hennes del. Jag hade med mig Josefine och Martell som sällskap, trevligt som vanligt!

Idag får vi se lite vad det blir, men det lutar åt att Nico får gå intervaller och Grållan får sig nog ett litet dressyrpass, eller så rider jag ut med Josefine om hon ska ut.




Nico får gå lös i trädgården och äta äpplen som belöning när han är duktig, haha!

 

 


14/8-11

Dagen började med en långtur på Grållan tillsammans med Josefine och Martell, mycket trevligt! Grållan skötte sig väldigt bra trots att vi red en ny runda och det var lite dåligt väder, hon blir bättre och bättre! Imorgon ska hon få ett dressyrpass på banan tror jag, eftersom att Tanja ska rida Nico.

När jag kom hem från ridturen så var det dags för Stinelo-träning på Nico. Det var längesedan så jag var väldigt ringrostig, men Nico var som vanligt en klippa och ställde upp till hundra procent! Det var roligt och väldigt givande, nästa träning blir om två veckor som det ser ut nu. Vi jobbade uteslutande med skolorna, både på volt, rakt spår, diagonalen och förvänt. Väldigt nyttigt, och nu blir det till att hårdträna!!

Kanske det bästa med hela dagen; Nemo är friskförklarad och fick sin sista medicin idag! Kanylerna som jag har sprutat med är jättetjocka så stackarn är alldeles svullen på halsen efter alla stick, men nu är det slut med det! Jag tror dock att han kommer att sakna sin Metacam eftersom att den är supergod, haha!

Kort sagt, lyckad dag med tre underbara pållar!!


Outfit till Stinelo-träningen

Har länge och väl klurat på hur det ska bli, och jag tror på något i den här stilen. Följer man väderprognosen så är jag dock rädd att det blir rengbyxor, regnjacka, gummistövlar och ländtäcke istället....

 

Byxor: Kyra K
Stövlar: Brogini 3000
Hjälm: Hööks
Tröja: Vit pike
Träns: Hööks
Sadel: Arthur de Luxe
Gjord: Formiga Collection
Lindor: Blåa fleece
Schabrak: Blå sammet

 

 


13/8-11 - Dressyr

Återigen så var det Nico som hade turen på sin sida och fick jobba, haha. Hade tänkt låta honom vila sig pigg tills imorgon när Stinelo kommer, men jag hade lite dålig känsla efter gårdagens pass. Jag behöver dessutom verkligen rida in mig på den nya sadeln, det blev i alla fall bättre när jag putsat den och blev av med "fabriksfettet" eller vad vi ska kalla det.

Tillbaka till ämnet, passet gick jättebra! Nico gick som en dröm och jag bara satt och log; precis som man vill ha det! Red mycket öppna och sluta eftersom att jag vet att det är det som kommer att vara huvudmomentet på träningen imorgon, och han kändes fin. Galoppen satt bra idag också, jätteglad Klara! Hoppas att vädret är okej och mamma vill fota lite imorgon, det vore verkligen kul att fånga på bild när han är såhär fin!


12/8-11 - Dressyr

Nico gick ett dressyrpass i sin nya fina utrustning och det gick väl sådär haha! Han var lite ofokuserad och jag lika så, jag har jättesvårt att rida in mig på nya sadlar! Den är ju fortfarande lite stel också i och med att den inte är inriden. Den låg i alla fall bra och är skön, egentligen är den för stor för mig, men det bad jag särskillt om då jag gärna rider i stora sadlar, så nu slipper ni fundera på det haha! De andra hästarna fick vila.

 

 

 


Ridningen 11/8 - 11

Nico var först ut, och han gick som en klocka! Jag tror att det var det bästa passet sedan jag köpte honom, han var helt underbar! Jag började med att värma upp med öppna och sluta på volt på långa tyglar i skritt och trav, sedan galopperade jag lite och det var då han var så fantastisk! Han lyssnade kanonbra och allt bara föll på plats, glad mamma!

Grållan kom direkt efter Nico, och hon var väl inte lika lysande haha. Hon är delvis inne i en stressperiod och dessutom är hon brunstig, så det kan bara sluta på ett sätt. Skritten och traven var verkligen inget vidare, men galoppen var ganska fin faktiskt, speciellt i höger där hon börjar kännas riktigt balanserad. Det var ju meningen att hon skulle gå i skogen egentligen, men Amanda dök aldrig upp..

Martell fick gå ett lätt lösgörande pass. Josefine hann inte rida och jag var inte sen att nappa. Han är ju under igångsättning nu eftersom att han har varit tjock i benet efter en spark, men det var inget allvarligt. Red honom bara i skritt och trav vilket gick bra, det var bara när jag bad honom lägga mer vikt på vänster bak som han blev lite tjurig i och med att han är stel i det. I slutet var han fin i alla fall!


Bilden hör inte hit, jag bara saknar Pilo så mycket! Här är han och Johan i ett lopp. Jag skulle ha ridit egentligen,
men jag gick omkull med en av hans travare dagen innan så det var hjärnskakning för min del, haha!

 

 


Dagens planer

Sitter och väntar på grannens systerdotter Amanda som har sin ponny här just nu, vi ska rida en sväng är tanken. Vet inte om jag tar Nico eller Grållan, det beror på vem som kommer först i hagen tror jag haha. Den som inte får följa med på tur får nog gå ett dressyrpass senare!


Jag och Amandas förra ponny Ariel för typ 3 år sedan, den ponnyn var sjukt rolig att rida!!

 

 


Hektiska dagar..

Åter igen så har jag varit dålig på att uppdatera, vilket beror på de senaste dagarnas förvirring. Nemo som alltid är väldigt pigg blev plötsligt väldigt dåsig och låg ner jättemycket, när jag tempade honom så hade han 39,5. Inte bra, inte bra. Jag bestämde i alla fall att jag skulle vänta ett par dagar med att ringa ut veterinär, och tempen började gå ner. Han blev dock inte piggare utan snarare tvärt om, så i förrgår natt så fick distriktsveterinärerna komma ut. Han fick lite sprutor och sådär, vi tog också blodprov som nu ett par dagar senare har visat att det inte var något allvarligt utan bara en riktigt rejäl inflammation som främst satte sig på de övre luftvägarna. Det har kommit lite hästar och sådär i veckan, så troligen är det därför han blev sjuk. De hästarna var absolut inte sjuka, men det hade med sig baciller som han inte har stött på tidigare då han är så ung.

Nu får han i alla fall äta Metacam i fem dagar, plus att jag ger honom penicillin intramuskulärt i minst fem dagar, därefter ska jag ringa veterinären och så får vi se om vi förlänger behandlingen eller om vi avvaktar. Han har redan börjat bli mycket bättre så jag tror att han kommer att vara bra om en vecka.

Till lite mer vardagliga och roliga uppdateringar; De båda stora hästarna går jättebra just nu, och igår var jag och Tanja ute och red en sväng. Det gick jättebra trots enorm vind, men hästarna var så lagom taggade haha! På söndag ska jag träna för Stinelo med Nico (tror jag att det blir) vilket ska bli hur skoj som helst!

Ska försöka hålla igång bloggen lite nu när allt lugnat ner sig och jag kan sätta mig ner och slappna av lite!!


Nemo

" N e m o "

f. 2010-06-25
e. Clibberswick Beacher u. Molly ue. Eric v.St. Zwarte Hof
Shetlandsponny - fux - hingst - växer

Stambok; SSS

Nemo kom till mig den 18/6 2011



H i s t o r i a

Eftersom att Nemo är så ung så har han ingen lång historia, men han är uppfödd av en bekant till mig som heter Anneli Olsson. Han bodde där till och med början av sommaren då han flyttade på bete till min syssling Johan, sedan snodde jag med honom hem och här är han nu. Tanken är alltså att jag ska köpa honom av Anneli!

M e r   o m   N e m o
Nemo är som de flesta ettårshingstarna en riktig liten rackare, och han charmar oss mer och mer för varje dag! Jag håller just nu på att vänja honom vid all utrustning och att gå fint i grimskaftet. Så snart han är redo så ska jag börja köra in honom och även longera honom lite. Tanken är att jag ska träna trickträning och lite körning för skojs skull, sedan ska jag även ställa ut honom en del om allt går som jag vill!


RSS 2.0