Det här med träningsdagbok..

.. Det är något som jag HELT glömt av! Satt förut och funderade på hur jag alltid kunde ha så mycket att skriva om varje dag förut, och nu ingenting. Då slog det mig, jag har ju alltid skrivit vad jag gör med hästarna varje dag! Det hade jag helt tappat bort där bak i huvudet, men det ska jag verkligen börja med igen.

Igår stod de allihop eftersom att det var ett riktigt skitväder, och idag har jag ingen direkt plan. Båda ska gå, så mycket är säkert, men vad de får hitta på får vi se. Jag återkommer helt enkelt!

 

 


Deuber & Partner Relvas

Efter många om och men så kommer nu utvärderingen på sadeln. Jag kan börja med att säga att den var värd vartenda öre, och jag är verkligen hur nöjd som helst. Leveranstiden var absolut kortare än förväntat, det tog ett par veckor men jag fick den på ungefär halva tiden jämfört med vad som utlovades. Jennie som provade ut och sålde den kändes väldigt professionell och hjälpte mig att hitta helt rätt för både mig och Nico, jag är så oerhört tacksam för det!

Nå, sadeln är alltså en Deuber & Parntner Relvas med steglöst inställbart framvalv. Med detta menas att jag kan lägga den på i stort sett vilken häst som helst, ställa in framvalvet med den medföljande nyckeln och hoppa upp, svårare än så är det inte!



Man får inte så mycket stöd i sitsen av sadeln, men det är ju själva poängen också. Den hjälper en att hålla sig stabil i bålen men man får själv jobba för att slappna av i skänklarna och verkligen följa med hästen, något som passar mig utmärkt! Jag har märkt väldigt stor skillnad i ridningen, både på mig och Nico, vi båda är mer avslappnade och kan kommunicera med mycket mindre signaler. Nico känns till och med riktigt följsam i galoppen, vilket alltid har varit vårat största problem. Man känner också extremt stor skillnad i skolorna eftersom att bogarna blir 100% fria och hästen kan röra sig helt obehindrat.

Jag är kort sagt så vansinnigt nöjd så det finns inte. Visst blev det en ganska så dyr historia med alla extraval och tillbehör, men det var verkligen värt det! Läderkvalitén är underbar och jag är helt säker på att den här sadeln kommer att följa mig i väldigt många år!

Undrar ni något mer så fråga bara, jag svarar gärna på det jag kan, annars får ni kontakta Jennie som är väldigt hjälpsam och lätt att prata med!

 


Ändrade planer igen!

Jag ber om ursäkt för att jag fortfarande inte utvärderat sadeln, nu när jag till och med fått en norsk läsare som efterfrågar det! Det blev nämligen så att jag satte igång och målade i sadelkammaren förut, så det hanns inte med. Just nu är skåpet med sadlar och träns fruktansvärt rörigt och fult, så jag har skruvat ner tränshängarna och målat väggen vit, sedan ska krokarna sitta på svarta brädor. Vi ska även flytta om sadelhängarna så att det går in sex sadlar istället för fyra är tanken, det kommer säkert bli kanon!

Skåpet i dagsläget, även om det är ordning så ser det rörigt ut. Jag ska alltså måla väggarna, taket och golvet vitt, flytta upp de undre hängarna lite och sedan sätta dit två till under. Brädan som är under sadlarna ska bort också, jag tror att det blir kanon! Eventuellt så ska jag ordna hängare till selarna på den tomma väggen, annars blir det mer tränskrokar där.

 


Vårkänslor i hagen

Jag har tyvärr inte hunnit fixa bilder och utvärdering på sadeln, men jag lovar att det kommer idag i alla fall! Tills vidare får ni lite bilder på galningarna som helt klart har fått vårkänslor!


















RSS 2.0