13 Juni Lidköping, Lokal hoppning

Klasser 0,90 clearround
Mål Den här gången handlar inte målet om prestationen eller banan, utan jag tar hänsyn till hur det gick förra gången, och väljer därför att sätta som mål att åka dit, ta det lugnt och göra så gott jag kan. Självfallet hoppas jag på att ta mig runt banan, jag struntar i om vi river alla hinder, men jag vill i alla fall komma runt. Gör jag inte det så är dock delmål två att behålla lugnet, inte hetsa upp mig och få panik. Vad som helst får hända, bara jag löser det på ett moget sätt.


Nico fyller 9 år!

Idag fyller Nico nio år, och här kommer en bild från hans åttaårsdag!



G R A T T I S   Ä L S K L I N G !  <3

29/5-31/5-sammanfattning

29/5-10-dressyr
Nico var lite knepig och kändes inte som han brukade, vet inte vad det var. Han kändes väldigt tråkig i munnen, vilket han verkligen inte brukar vara! Inget skoj, men det är ju ett bakslag som man får ta! Han kändes dock helt okej framåt slutet.

30/5-10-bus och lek
Red barbacka med halsringen, hade repgrimman också som säkerhet. Hoppade stocken ett par gånger, och Nico skötte sig bra. Kändes mycket mer eftergiven än dagen innan, så det var skönt. Funderar på om det kan vara tänderna som behöver raspas, för han jobbar bättre i repgrimma. Lekte med honom från marken sen också, lite följa John och inkallning över hinder, det gick bra!

31/5-10-galoppträning med Pilo
Jag red bort till Johans stall, och mötte där Mia som red Pilo idag. Vi red först en skrittur i skogen, sen tränade vi något varv på banan. Pilo tycker att det är lite läskigt när man kör om honom, och han vill helst inte köra om själv heller, men i slutet gick det bra, och vi drog på rätt snabbt! Imorgon kommer ännu en ardenner som ska träna med oss. Jag på Nico, Mia på Pilo och en gubbe som jag inte känner på Pilos pappa, det blir nog skoj!

27/5-10-uteritt + några skutt

Red Nico runt Månslunda, och han kändes lite knepig. Berodde ju såklart på att jag inte ridit på några dagar, men han var superladdad också! Han var väldigt reglerbar och fin i galoppen dock, så när jag kom hem kunde jag inte låta bli att hoppa några språng. Vi kravlade faktiskt över en meter idag, det har vi nog inte gjort på hemmaplan förut, haha!

Har ridit Pilo också, hans kondis blir bättre för varje dag! Idag galopperade vi två varv + rakbanan, och han var inte helt slut faktiskt!

Slänger med bilder som fina Mia tog på hoppningen i tisdags också, det är jag och den gigantiske mesen Strüppi. Han är ett medium, han ser liksom spöken precis överallt. Han kan eventuellt vara den mesigaste hästen jag någonsin hoppat, haha! Men rolig att rida i alla fall! :)




 


Dessa "Pärlor"



En sak som jag inte förstår, och då menar jag verkligen inte förstår, det är varför mamma pratar om alla "pärlor". Hon har tydligen träffat en ny pärla. Pilo, heter han tydligen. Han är visst väldigt begåvad, se, han kan ha sadel på sig. Jaha. Och det kan inte jag? Jo. Sen är det den allra nyaste, som jag visserligen också tycker om. Hon heter Hanny. Se, vad Hanny är duktig, som kan vinka. Jaha, som om inte jag kan det? Jo. Men då får jag skäll. Jag vinkar hej vilt på stallgången, men inte en endaste liten karamell kan jag få. Det sorgliga är att dessa lågbegåvade "pärlor" ramlar in en efter en. Förra sommaren var de också här. Det kommer nya hela tiden, och jag undrar varför inte mamma kan nöja sig med mig, man tycker ju att guldklimpar borde vara bättre än pärlor, eller hur?! Dags att skepa rättvisa, imorgon ska jag vinka tills hela godisburken är min, och jag ska bära sadel som aldrig förr, samtidigt!


Tips; Mias ridsport


Mias ridsport är ett märke jag verkligen varmt kan rekommendera er! Köpte mitt första schabrak därifrån för tre år sedan, och det är fortfarande som nytt. Jag hade bara det schabraket första året med Dimen, så jag tvättade väl det nästan en gång i veckan, och det är fortfarande fint. De är dessutom ganska billiga, med tanke på vilken hög kvalite deras grejer håller! Tror att ett schabrak kostar mellan 400-500:-, och slå ut det på tre år så är det verkligen inget att tala om! Man kan beställa i precis vilka färger man vill, och det finns matchande lindor och täcken. Något mer som jag tycker är ett plus, det är att de även gör akademiska schabrak, det ser man inte på så jättemånga ställen!
 


Misstänkt kvarka i tre stall

Man har tagit prover i tre stall runt om i Sverige, på grund av misstankar om kvarka. Stallen har isolerats, och de ligger i Kumla (Örebro län), Dösjebro (Skåne län) och Brunskog (Värmlands län). Bor ni i något av dessa områden kan det vara en god ide att hålla koll på STCs smittoinfo.
 


22/5-10-hoppning på Hanny

Idag tog jag och Hanny vårt första riktiga hoppass, och jag måste säga att hon verkligen överträffade mina förväntningar! Hon vek undan för mig på första hindret, men efter det tvekade hon inte mer, och hon kändes verkligen säker hela tiden, så det var jätteroligt! Jag la henne lite i undertempo, och det är ett problem jag har, men jag försöker att jobba med det. Det har blivit bättre, det blev så efter att jag gjorde världens vurpa med min förra häst, jag har varit väldigt osäker efter det. Men jag och Hanny hoppade i alla fall 80, och det tyckte jag var bra, hon är inte hoppad på väldigt länge. Jag ska vara med på henne på clearrounden hos Elisabeth 12/6 tänkte jag, NÅGON måste ju kunna köra, haha. Kommer i så fall att rida 70 och 80. Hon är verkligen så trevlig att jobba med, ett helt underbart psyke och så otroligt lättlärd, hon har redan utvecklats jättemycket! Känns så skönt, och det är så roligt att kunna hjälpa Jane, speciellt när hon är så himla tacksam! :)






















 


22/5-10-hoppning

Första gången jag hoppade Nico seriöst på väldigt, väldigt länge! Och första gången jag hoppade på gräs på ett år, så det var riktigt roligt! Han skötte sig dessutom jättebra, och jag tycker faktiskt att jag red honom bra också, även om jag blev lite passiv ibland, jag måste vara mycket mer effektiv i galoppen, så att han inte får chans att bli loj eller fatta fel. Men för att inte ha hoppat tillsammans på länge så är jag absolut nöjd! Vi slutade på 90 ungefär tror jag. Bästa Mia var med och fotade också, duktig är hon!


Förlåt för den här bilden, men jag skrattade så mycket åt den att jag var
tvungen att dela med mig! När jag frågade mamma om jag såg ut som
en dressyrtant eller en hopptant, så svarade hon; Nej, du ser ut som
en överklasskärring från Stockholm. Jag fattade inte grejen, men efter
att jag sett den här bilden slog det mig att hon har rätt.















Också en skrattbild, dog lite! Nico fläktar lite med luggen, medan jag
torkar bort svetten under glasögonen, haha!







Den här är också jätterolig! Nico hade rivit för att han inte hoppade
upp sig två gånger innan, så jag var INTE med på att han plötsligt
blev så väldigt ambitiös, haha!

 


Ridit Pilo!

Idag har jag skrittat en sväng i skogen på Pilo. Han skötte sig jättebra, och det var trevligt! Mamma fick se skogsvägarna lite också, haha. När jag kom hem somnade jag i solen i två timmar (är lite röd nu...), och nu ska jag ut och hoppa båda vilddjuren, bilder kommer!
 


21/5-10-Dressyr på Hanny

Idag red jag dressyr på Hanny. Jag har ju det så lyxigt att både min hopp och dressyrsadel passar på henne, så jag tog dressyrsadeln idag. Jag lånade också Mias pelhambett, men red på dubbla tyglar för att få lite känsligare hand än man kan få med delta. Som ni vet ogillar jag att bettsla upp, men jag rider hellre på pelham och är fin i hjälperna, än att behöva dra i henne på gummibettet. Hanny skötte sig ganska bra, men var lite tjaffsig i munnen, det berodde nog på att hon tyckte att det var lite jobbigt när jag kom åt henne. Red lite övergångar, volter och skänkelvikningar, hon behöver verkligen träna på alla delarna! Speciellt volterna, hon skjuter verkligen ut bogen, haha. Men hon är väldigt mysig att ha o göra med, det är huvudsaken! Hon går i en bättre form nu, om man får kalla det form, men jag försöker att låta henne gå ganska öppen, vill inte att hon ska lära sig att krulla ihop halsen och släppa bakbenen, hon är slarvig så det räcker med det där! Mamma som fotat lite. :)






 


21/5-10-dressyr

Red dressyr på båda hästarna idag, men vi börjar med Nico. Idag var en sån dag som jag VERKLIGEN önskat att någon hade fotat/filmat, för han var verkligen helt fantastiskt underbar! Han skötte sig så otroligt bra och var väldigt lyhörd och känslig för hjälperna. Det är verkligen skönt när det kan komma sånna härliga ridpass lite då och då! Han blev väldigt svettig, så jag duschade honom, och sen fick han gå och beta i trädgården. Skönt med en gräsklippare som att ha både som handjagare och åkgräsklippare, haha! (Vår klippare är sönder, så den är inne på lagning. Tills vidare fixar Nico gräset!)


 


Förra veckans spontanköp

På kristihimmelsfärd så for jag och fina Mia till Skara Hästsport och shoppade loss. Vi kom på det hela hastigt och lustigt, for iväg och gjorde massa spontanköp. För Mias del blev det Roecklhandskar, arbetshandskar och ett schabrak, tror det var allt. För min del blev det ett par John Whitakerstövlar, så onödigt, så tanklöst, så vackra.




2.495:- fick jag ge för pärlorna, ord. pris 4.395:-, ett riktigt kap!
 


20/5-10-uteritt

Jane kom och vi red Månslunda tillsammans. Nico skötte sig jättebra, men har ju något bättre kondis än Hanny, så han blev väl lite smått uttråkad, men han var väldigt ambitiös i alla fall! Jane tyckte att Hanny redan hade blivit bättre, och jag gav henne lite tips på vägen. Hanny lät bli att bocka, vilket är bra, för det är ju det problemet Jane haft med henne. Jag tycker att det är så himla skoj när man kan hjälpa till så lätt, och jag hoppas på att kunna lämna tillbaka en snäll, lydig häst i bra form i höst! :)
 


19/5-10-Dressyr med Hanny

Red Hanny igen, och hon kändes mycket mer avslappnad. Har bytt både sadel och bett på henne, och det behövdes nog, hon kändes så mycket mer lyhörd. Hon börjar att jobba lite bättre nu, hon är inte riktigt lika kort i baksteget, men hon går fortfarande med sänkt rygg och huvudet uppåt, men det känns i alla fall att hon vill! Tror inte att hon orkar riktigt bara, men jag tror att hon kommer att bli hur fin som helst! Duschade av hennes bakben och svans också, hon brunstar ju som jag vet inte vad! Hoppas att det slutar snart, haha!
 


19/5-10-Uteritt

Red Nico en tur i skogen, och han bjöd verkligen på en helt underbar ritt! Han var lite larvig i början, eftersom att han stått länge, så han höll på och reste sig lite, men det är ju bara för att han är pigg, så jag får skylla mig själv. Han var urmysig i skogen, och han tog hjälperna bättre än vad jag trodde att han skulle göra efter vilan. Red honom något varv på banan, och han var verkligen jätteambitiös! Hoppade av och gick med honom sista kilometern, han tycker ju så mycket om när man går promenad, haha! Fina hästen <3
 


17/5-10-Red Pilo

Ja, 17 Maj fick bli dagen för min första riktiga ridtur på Pilo! Har suttit på honom innan, men idag red jag hela passet. Han skötte sig jättefint, han är så stabil! Han bockar en del i galoppen, men inte jättehögt och dumt, man skrattar mest. Tror det är en kombination av att det är så roligt, men samtidigt så jobbigt, stackars lilla Pilo! Mia red honom någon dag senare, och då hade han visst bockat mindre, och orkat hålla galoppen längre, så det känns bra! Måste bara säga det, att får ni chansen att rida en ardenner; ta den!


En OVANLIGT ful bild, men kolla, han är gigantisk!





Pilo drar en liten reva, haha! Så söt!


Toker! Både jag, Mia och Anton är förtjusta i honom, han är så go!






De andra har datakunskap, jag har tråkigt.

Och här sitter jag nu, i total förvirring och väntar på att nästa lektion ska börja. De andra i klassen har datakunskap, men jag är ju redan klar med den kursen sedan förra året. Helgen har varit hektisk, har haft stalltjänst och det har nästan tagit knäcken på mig, haha! Jag har inte hunnit rida någon av mina egna hästar heller, eftersom att jag har varit borta jättelänge varje dag, men jag och Mia var och tränade Pilo häromdagen, så jag ska uppdatera med bilder och så vidare sen när jag kommer hem. Ska även försöka rida i alla fall en av hästarna när jag kommer hem, det var ju ett tag sedan de gick nu. Jane kommer på torsdag och rider ut på Hanny, och då följer jag såklart med på Nico. Vet inte hur det ser ut, Mia har kanske tänkt sig att vi ska rida lite på Pilo idag också, men jag vet inte riktigt, det är om jag hinner helt enkelt. Nu ska jag spendera en timma på att titta på när de andra jobbar.
 


13/5-10-Markarbete med Hanny

Idag red jag Hanny för första gången, och jag förstår vad tjejen som äger henne menar med att de haft lite problem. Hon var väldigt arrogant, och brydde sig framför allt inte mycket om bettet. Hon är dock inte elak, utan det är bara det att hon springer ifrån arbetet. Jane berättade att hon kunde bocka lite också, vilket hon gjorde i skritten (lol?) och lite i traven, men jag sa åt henne ordentligt, sen var det lugnt med det. Försökte öva mycket på övergångar, halter och så vidare, och i slutet var hon mycket bättre. Vi hoppade ett lågt stockhinder också, och hon var väldigt positiv och fin att hoppa! Tror att hon kan bli riktigt fin med lite träning! I nästa vecka kommer Jane och rider ut på henne med mig och Nico, skoj skoj! :D










 


Stallet är en röra, men grabbarna jobbar bra!

Har mina favvosnickargrabbar (haha) här igen, de som byggde stallet. Nu håller de på med sadelkammaren, och jag vandrar runt som en stressad (men nyfiken och förhoppningsfull) get. Litar fullt ut på snickarna, det är rörigt överallt medan de hållerpå, men jisses så duktiga de är! :) Toppengrabbar verkligen, de jobbar snabbt och snyggt blir det! Tänkte slänga in lite kaosbilder för er som är nyfikna!


Stallgången just nu... RÖRIGT, haha! :) Men men, hästarna
står trygga i boxarna, så det är ju bara ett skönhetsfel ;D


Skåpen i sadelkammaren. Där det lyser lite i mitten,
där är dörren ni såg på bilden innan, den som går ut i stallet. Mitt emot den
sitter en dörr som går till mammas del av den murade delen. Det kommer
att bli åtta skåp, och jag ska ha sadlar, täcken och allt sånt där.
Tränsen ska hänga på väggen mitt emot.


Dörren ut till stallet. På höger i bild, där det går in lite, så kommer
det att bli en hylla för lite finare saker. Kanske något foto,
de få rosetterna jag har och dyligt.


Bara en snabb detaljbild, älskar gångjärnen på skåpsdörrarna!

Nu ska jag ut och ta in hästanra, regnar jävel ju :(
 


Fjordingen Hanny har kommit!

Nu har hon kommit, den lille rackaren! Hennes ägare var här och lämnade henne idag, och hon ska nu stå här över sommaren. Tanken är att jag ska rida till henne lite, för hon har visst varit lite busig ett tag, men det är säkert inte svårt att ta ur henne, hon verkar jättetrevlig! Tjejen som äger henne heter Jane och är 16 år, verkar också hur trevlig som helst! Ska bli väldigt roligt att ha en häst att utbilda lite i sommar, så jag tycker att det här är toppen!

Hästen heter alltså Hanny, och är en norsk fjordhäst av sportmodell. (Lite tjock just nu, men det är lätt ordnat!) Hon är född 15/5 2001, så hon är alltså nio år. Hon har gått på läger och ridskola innan hon kom till Jane, så hon är väldigt väl hanterad från grunden, vilket lyser igenom bra, hon är snäll att ha och göra med! Hanny är en D-ponny.

Här kommer lite bilder som är snabbt knäppta i hagen, men hon är mycket sötare i verkligheten, får ta vettigare bilder när jag har tid! Kommer att lägga alla inlägg om Hanny i en egen kategori, så det ska vara lättare att urskilja hennes träning från Nicos.

 


 


Är med och tävlar!


Länk


Jag som ryttare

Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om hur jag är som ryttare, svagheter och styrkor i sits, känsla och så vidare. Skriver både om hoppningen och dressyren, för jag känner att jag har en hel del att gå igenom på båda sidorna!


H O P P N I N G
 
Styrkor:
- Stabila underskänklar
- Ganska bra balans
- Bra blick (nu äntligen!)

Svagheter:
- Osäker på hinder
- Ser inte avstånd så bra
- Glömmer vägar(!!)
- Ostabila armar


D R E S S Y R

Styrkor:
- Rak linje mellan armbåge till bettet
- Ganska uppmärksam och känslig
- Förstår vikten av att rida med sätet
- Bra minne för programmen

Svagheter:
- Har svårt att sitta djupt
- Tittar gärna ned för mycket
- Hamnar ibland i stolsits
- Svårt att slappna av

 
S U M M A
Jag har en god grundsits, men har lätt för att spänna mig, men jag är ändå ganska följsam i sitsen. Jag har jättelätt för att komma ihåg dressyrprogram, men får blackout när jag ska komma ihåg hoppbanor, antagligen för att jag är mycket osäkrare i hoppningen. Räknar mig själv som en dressyrryttare mest, har inte lika bra känsla för hoppningen som jag har för dressyren. Jag måste träna upp mag- och ryggmuskler, för att få mer stabilitet i min sits, och på så sätt kunna sitta djupare och mer avslappnat, för att på så sätt kunna fokusera mer på själva ridningen.
 


8/5-10-dressyr

Idag kom Mia över en sväng, efter att hon varit och jobbat lite hos Diannes ägare. Hon fotade mig och Nico, och jag är glad att hon kom just idag, för han kändes jättefin! Han skötte sig kanonbra faktiskt, så det var ju skönt. Skänkelvikningarna undan vänster går jättebra nu, men undan höger finns det fortfarande väldigt mycket att jobba på. Allt måste såklart slipas, men jag tycker att han är väldigt fin just nu. Jag red inte jättebra idag, var väldigt spänd kände jag, men det kanske har att göra med att jag sovit dåligt inatt, jag vet inte. Måste i alla fall lära mig att slappna av bättre! Som vanligt när Mia fotat finns det 100 bilder, varsegoda!












































 


Fixafixafixa!

På måndag mellan fyra och fem kommer den nya hästen som jag berättade om! Ska ut och lägga in halm i hennes box, fixa en egen hage åt henne och sådär. Hon får gå i lilla hagen måndag och tisdag, så släpper jag ihop dem på onsdag när jag har tid att stå och kolla så att allt går bra! Hon får gå ut i egen på morgonen, så släpper jag ihop dem när jag kommer hem vid elva eller så, sen är jag ju ledig torsdag och fredag. Men nu har jag hagar att vårfixa, och en liten häst att rida!
 


6/5-10-dressyr

Nico blir stående väldigt mycket nu känns det som, det måste jag verkligen ändra på! Jag red i alla fall dressyr, och han kändes väldigt fin, med tanke på att han inte gått på ett tag. Han blir lite stressad i högergaloppen, men i slutet kunde jag länga ut formen på honom och stå upp i galoppen och bara låta honom rulla fram utan att han blev stressad. Jag tycker faktiskt att jag red väldigt bra igår också, vilket känns i kroppen idag, haha. Jag tror inte att problemet sitter i honom, utan i mig, jag måste rida mer plannerat. Har skaffat ett armbandsur så jag håller koll på tiden hela passet, annars blir de lätt för korta. Igår skrittade jag på lånna tyglar i 10 minuter, arbetade honom i skritten i 5 minuter, travarbete i 15 minuter, skrittarbete i 5 minuter, galopparbete i 5-10 minuter och sedan travade jag av honom i låg form i 5 minuter, och sist skrittade jag i kanske 5-10 minuter. Jag får mycket bättre kontroll när jag har koll på klockan! Ett tips alltså! :)
 


Aktuellt för Klara

Jag skriver mycket om vad som är aktuellt för Nico och mig som ekipage, men jag tänkte skriva lite om vad som händer för övrigt i hästlivet, för bara mig då. Jag har ju som sagt två hästar här hemma, Nico och Dianne. Som det ser ut nu så ska Dianne snart på betäckning, men hon kommer hem igen efter det hoppas jag. Det lite mer intressanta är väl att det förhoppningsvis ska komma en ny häst också. Jag vet inte så mycket om den, mer än att det är en norsk fjordhäst på åtta år. Tror att hon är 145cm i manken, och hon har gått som lägerhäst tidigare. Ska ha den över sommaren, på bete och lite tillridning. Ska bli jätteroligt, och jag hoppas att det kommer att vara lärorikt för både mig och hästen.

Sak nummer två som är på gång är att jag troligen ska rida ardennergaloppen på "På Landet festivalen" på Axevalla Travbana 4-6 Juni. Det är något som jag verkligen tycker ska bli hur roligt som helst, och jag hoppas verkligen att det blir av. I så fall ska jag rida en valack som heter Pilo, och han ägs av bonden som vi köper halm av. Det är dock Diannes ägare som har ridit in honom och så vidare, och skulle själv ha ridit i loppet egentligen, men han är inte så ridvan, så han frågade om jag ville. Och kom igen, det är väl ingen grej som man tackar nej till direkt?! Johan ska hämta hem Pilo till sin gård så snart som möjligt, och så ska jag komma dit och rida honom så ofta som möjligt fram till loppet.

Det var väl vad jag har på gång, utan Nico alltså.
Två saker jag verkligen ser fram emot, jätteskoj!


Slängde med den enda bilden jag hade på en ardenner, annars skulle
det bli för många bildlösa inlägg, haha. Detta är dock inte Pilo.
 


2/5-10-dressyr

Har ställt ut koner i hagen för att ha lite riktlinjer att rida efter, men väl uppe på hästen insåg jag att jag ställt dem helt skevt. Nico var kanonfin i början av passet, men sen fick han en skrittpaus och efter det var han helt omöjlig. Förstår verkligen inte varför han dör efter pauserna, jag vill ju kunna låta honom pusta ut lite ibland! Han var i alla fall jättetrock en lång stund, ville inte fatta galopp eller lyssna alls tyvärr. I slutet kändes han dock helt okej, godkänd i alla fall, så jag avslutade där. Det är tråkigt att han tappar motivationen när man skrittat, men det får vi jobba på!


28/4-10-körning

Första riktiga körpasset med Nico, och han skötte sig verkligen jättebra! Vi körde inte länge dock, men både jag och Mia kunde sitta i rockarden hela vägen, var bara lite i början som jag hoppade av och gick lite snett bakom honom som stöd och visade vägen. Han är allt bra duktig min häst! Andra gången i vagn! :)
 


RSS 2.0