Föddes som en stjärna, dog som en legend. <3

Foto:Klara Hansson Zettersten

21/7-09-uteritt

Blev en långtur med Mia idag! Skoj skoj! Övade mycket galoppfattningar, både från halt, skritt och trav, gick bra. Har ju inte direkt tagit så hårt på det tidigare, utan mest låtit honom rulla in i galopp, men han börjar bli stark nog att göra mycket bättre fattningar nu, det känns skoj. Jag är så kär i min ponnyplutt! Hoppade en stock också, i dressyrsadel på en övertaggad Nico, det var... spännande, hahah! Nej, men det gick fint!

20/7-09-dressyr

Dressyr och dressyr, jag vet inte, jag var väl inte jätteseriös hela tiden. Johan kom efter en stund också, så då fick jag skippa ridandet och passa hans urgulliga son, som jag förövrigt fotade för ett tag sedan, de var nöjda, kul att höra! Johan slog på Morris tappskor, och på torsdag så kommer Åsa och skor om både Morris och Nico. I alla fall, ridpasset gick jättebra, känns som att vi börjar hitta varandra mer och mer jag och skrotponnyn.

Foto:Mia Kristoffersson
Vi är så lika jag och Nico, kolla minen!
 

19/7-09-sadelprovning

Först idag kom jag igång så jag kunde provrida i Stinas sadlar, ville inte ge mig ut i regnet ifall om att det händer något med dem, så jag fick vaka efter uppehåll. Provade den minsta först, en Stübben Rex, men jisses, inte kunde jag knöka mig ner i den heller, så jag provade den andra istället, Stübben Juventus, och i den kände jag mig som en muffins i sin form! Den låg mycket bättre på Nico också, så jag tror på det här. Red dock bara lite, ville inte skita ner allt för mycket, det är ju så geggigt, men jag kände absolut förbättring om man jämför med min allroundsadel! Imorgon blir det till att prova mer!

17/7-09-uteritt

Tänkte egentligen inte rida, men gjorde så i alla fall, eftersom att Jossan så gärna ville att jag skulle följa med. Jag red faktiskt barbacka, med shorts och allt! Har inte vågat mig ut i skogen barbacka tidigare på Nico, men jag orkade inte gå in och byta byxor, och att rida i shorts med sadel är ju en ren plåga. Gick i varje fall bra, han blev lite tjurig när vi kom hem, men han reste sig bara en gång. Med kondisen kommer testen!

16/7-09-hoppning i ridhuset

Jo, idag var första gången jag red Nico i ridhus sedan jag köpte honom, troligen första gången han blir hoppad i ridhus alltså. Det gick absolut över förväntan, hindren ser ju lite annorlunda ut när det är köptehinder, än mina björkbommar osv. Han tvekade dock inte, varken vägring eller rivning alltså. Sen hur det såg ut är ju en helt annan femma. Ska lägga ut film en annan dag om jag får tid och lust! Johanna och Myggan var med, det var med dem som jag åkte, tack så mycket! Tidigare på dagen var jag och hämtade två dressyrsadlar hos Stina också, som jag ska prova.

15/7-09-vila

Idag fick Nicopico vila lite, om jag minns helt rätt alltså. Josefin och Jimmy däremot övade på att hoppa studs, och det gick prima såklart!

14/7-09-hoppning/markarbete/barbacka

Ja, blandad kompott alltså. Josefin red lite markarbete på den gode Jimmy, som inte bockade en enda gång tror jag, och hon satt kvar hela passet. Jag tänkte först inte rida Nico, men Josefin ville se hur man longerar, så det skulle jag visa. Misslyckades dock, tror inte Nico är van vid den vanliga longeringstekniken, får be Mia hjälpa mig lite. Hoppade upp och red barbacka på honom istället, mest för att jag inte kunde låta bli. Han gick faktiskt kanon, så det var ju tur att jag hoppade upp. Tror det är sadeln som han bråkar mot, får åka och hämta Stinas och prova dem. Jag red Morris för andra gången också, gick hur bra som helst, gamlingen var på gott humör! Hoppade lite, och tänka sig, jag fick ha min älskade hopputrustning som jag hade på Dimen, underbart! Hoppade väl någon meter ungefär, har inte mätt så noga. Det mest otroliga var väl att han inte rev en enda gång, vägrade på ett par tunnor bara. Var mest för att jag ramade in honom för dåligt, jag är så feg när det är halt så jag bara tänker på det. Nåja. Bilder!

Foto:Mia Kristoffersson
Jag är faktiskt ganska förtjust i honom! Min sits är ju skit, men vi kom över.

Foto:Mia Kristoffersson
Gullehästen! <3

Foto:Josefin Fjällborg
Och mysponnyn! Helt underbar var han idag!

Foto:Josefin Fjällborg
Inte för att han är så snygg på bilden, ville bara visa mitt engagerade
försök att hitta på en frisyr som han passar i. Mission failed.

Foto:Mia Kristoffersson
Och så avslutar vi med lilla Jimmy!
 

13/7-09-dressyr/markarbete/psykbryt?!

Idag var min ponny förjävlig. Jag skojjar inte. Han gick ju mer på två ben än fyra i alla fall! Hopplös, på riktigt! Tror att han påbörjat en trotsperiod faktiskt. Känns ju så lagom hemskt, hur ska jag orka med det här nu då!? Nåja, får försöka så gott det går. Han drog iväg hela tiden också, så tillslut så fick han galoppera typ 10 varv i frisk galopp (det är nog ungefär 4km), och sen försökte han inte springa så mycket mer. Han lyssnade faktiskt bättre efteråt, men det är ändå inte riktigt så jag vill lägga upp passen... Ursh.

Jossan red Jimmy också, barbacka, för han hade ett sår vid sadelgjorden. Favorit i repris höll jag på att säga, han bockade och hon voltade idag också, skitponny! Men det gick bra idag också, och hon satt upp igen och red igenom Märke II programmet i skritt. Har gett henne en lapp med det på, så hon övar för fullt!

Foto:Josefin Fjällborg
Jäkla psykopatponny! Fin är han i alla fall!

Foto:Klara Hansson Zettersten
Stackarn sover på golvet nu, hon blev nog trött av allt bockande!
 

12/7-09-uteritt

Idag red jag och Josefin ut med Mia. Hästarna var pigga och glada, inget kaos uppstod. När vi kom hem däremot så skulle Mia sitta upp och känna lite på honom, och herre vad han höll på. Tog säkert tio minuter innan de kom av stallplanen, för han bara hoppade och stegrade och höll på, tröttsamt som attan! Efter ett tag gav han dock med sig, men han är bra jobbig.

Tidigare på dagen red Josefin Jimmy i hagen, hon fick till premiäravtrillningen efter kanske 15-20 minuter, när Jimmy skulle bocka, men misslyckades och halkade. Fin volt, Jossan! ;D

Foto:Klara Hansson Z
Fina lilla Jimmy, de är så himla söta ihop!

Foto:Klara Hansson Zettersten
Och skutt!
 

Imorgon smäller det!...

... för då kommer Josefin!
Då blir det andra bullar Jimmy-ponken, hahah!

Hästarna har fått vila idag, de har gått bra hela veckan,
så nu gör de sig förtjänta av vila! Regnar gör det också.
 

10/7-09-dressyr

Ja, äntligen, ett efterlängtat dressyrpass! (Det tyckte väl kanske inte Nico, men ändå) Jag lånade Morrisens sadel, och det gick skitbra! Men Nico känns helt låst i högervarvet om man tar in honom på en liten volt. Vet inte om han faktiskt är låst eller om han bara inte orkar, ska prova att rida honom på bättre underlag när möjlighet finns. Han gick i varje fall väldigt bra. Såg dock att det nya bettet (nej, inte novabettet, utan ett äpplebett) skavt honom lite i mungipan på höger sida, det var lite vasst i kanten, ska fixa det. Funderar på om det kan ha varit därför som han bråkade också. I övrigt var han väldigt trevlig, min mysponny!

Foto:Lucas Berglund
Älsklingsponnyn min! <3 Hahah, såhär skitig har ni aldrig sett honom
på bild förut va?! Hann inte fixa, regnet låg i luften!

Foto:Lucas Berglund
Våra påbörjade skänkelvikningar. Han har jättelätt för sig undan vänster,
men undan höger går det betydligt svårare, speciellt om man ställer lite
extra. Måste nog kolla upp det där faktiskt.
 

9/7-09-uteritt

Jag och Johanna red ut igen, hästarna var lika snälla som dagen innan! Vi tävlade lite på Rogers travbana också, jisses så fort de sprang! Efter det kom jag på toppenplanen att gena genom skogen, vilket såklart också innebar att vi red lite vilse och greps av lite panik, men det är ju sånt man får räkna med när jag och Johanna ger oss ut! Jag ska försöka fixa filmerna från när vi hoppade, men programmet är väck, så jag och far min får leta vidare, håll ut!

8/7-09-uteritt

Idag slängde jag och Johanna på hästarna sina saker och red ut i skogen, mycket välbehövligt! Tog en riktig långtur på kanske två timmar, hästarna var pigga och glada hela vägen. Nico den stackarn fick sig ju visserligen ett dressyrpass på grusväg, men jag hoppas att han förlåter mig för det. När vi kom tillbaka så kände vi att, jo, vi har en ny ponny här, och vi vet inte hur han hoppar?! Jag menar, av rena säkerhetsskäl (nej nej, vi ville inte egentligen, neeej) så var vi tvungna att provhoppa lite innan Josefin kommer. Johanna började, och han var ju aningen knepig, men det gick fint till slut. Sen skulle jag prova också, och herregud, jag flög nästan av. Det var lite skillnad att hoppa B ponny och Nico. Hm. Men provade igen, och då blev det bättre flyt. Hahah, jäkla skitponny! Nåja. Johanna fick prova ett hopp eller två på Nico också, hon verkade inte..... trivas. Hm. Nåja, jag kunde inte låta bli att ta ett skutt på honom jag också, han är ju en fröjd att hoppa nu för tiden. Hoppade dock inte högt, serien ligger väl på 60-80, så jag tog den en gång. Han-är-asfin! Han var väl lite trött dock, så han släppte frambenen lite tidigt, men, spela roll, vi kom över helskodda. Vill gärna ta något lågt (50-60cm) skutt på honom i princip varje dag, för att han ska bli lite mer van och inte ta så hårt på det. Det går framåt, så att säga. Hihih! <3

Foto:Johanna Gärdström
Liten och sketen bild på sista hindret, från mobilfilm.
Egentligen skulle ni ju fått filmen, men moviemaker gillade
inte MPEG-4, såååå. Jag får lösa det, håll ut!

Foto:Klara Hansson Zettersten
Johanna och Jimmys första hopp, liten missbedömning.
Han var ju knepig som attan. Jossan kommer nog få
tugga grus både en och två gånger!'

Foto:Klara Hansson Zettersten
Andra hoppet, något mer synkat! Hahah, skrothäst!

Foto:Johanna Gärdström
Mitt och Jimmys första. Det ser väl bra ut ÖVER hindret,
men jag trodde på allvar att jag skulle flyga av EFTER,
han hoppade mysko, och jag tappade stigbyglarna och
allt, sadeln är ju för liten för mig också. Det var läskigt.

Foto:Johanna Gärdström
Andra hoppet, det kändes säkrare. Jag kände mig
stabil så att säga!
 

6/7-09-piggaste ponnyn!

Hovslagaren skulle komma till morris vid 12, men han kom inte förän vid 16,30, så jag och Mia borstade hästarna ordentligt, om man säger så. För övrigt larvade vi mest runt, det fanns ju inte så mycket att göra. Efteråt skulle vi rida ut, men vi hann inte, så vi red i hagen istället. PonnyNico var skitpigg och lycklig, så han studsade ju på stället den token. Galopperade honom ganska mycket, lite över upphöjda bommar också, det klarade han jättebra, han var ganska lätt att reglera faktiskt. Var bara tvungen att hoppa den lilla serien som stod uppe en gång, och det skötte han också jättebra!
Mysponny! <3

En hyllning till en god vän


Jag ångrar ingenting älskling, jag var din efter första ögonkastet.
Du var otrolig Novadime! <3

Igår grät jag, nästan hela dagen. Nu ler jag, för jag vet att du är med mig,
var jag än är, vilken tid på dygnet det än må vara, så finns du i mitt hjärta.

Jag vill inte att det här ska bli ett sorgligt inlägg, trots att det egentligen är
så himla smärtsamt. Jag vill att alla, jag inkluderad, ska minnas dig som
den solstråle som du var, och som du är.

Vi älskar dig lika mycket nu som vi alltid ha gjort, och vi tänker på dig var
dag. Vi ska försöka bygga ditt stall. Snokkes stall. Det är klart att det ska
vara ditt även om du inte rent fysiskt ska bo där, för mig kommer det i alla
fall få heta Snokkebo, precis som det skulle gjort om du var här.

Jag är stolt, över mina två älskade hästar, jo, jag har fortfarande två. Den
ena finns vid min sida, den andra väntar troget på mig, och finns i hjärtat.

Puss på mulen toffsen min! <3
 

3/7-09-busarbete!?

Hahah, ja, markarbete, jag vet inte, det var nog mer som busarbete! Nico skötte sig skitbra, var lätt att reglera osv, verkligen mycket bättre än första gången jag försökte 'hoppa' med honom. Men bara för att jag är så löjlig slänger jag in de absolut mest misslyckade bilderna idag, bara för att ni ska få lite omväxling! (och ett gott skratt)

Foto:Ida Kjörk
Med en såhär seriös ryttare kan det inte bli annat än bra!

Foto:Ida Kjörk
Ett litet.... missförstånd. Jag lade honom HELT fel, dessutom i ett högt
undertempo och i fel galopp. Måste jag säga hur fokuserad jag var?!
Tilläggas bör dock att han inte rev, hahah!
 
Tyckte att ni behövde se vår totalt oseriösa sida också!

30/6-09-hoppning

Idag hjälpte Mia till så att jag och Nico kunde hoppa lite. Hon hade byggt ihop några kombinationer, men Nicos kondis är ganska taskig, och det gör att jag får driva på en hel del, vilket i sin tur leder till att min taskiga kondis också sätter stopp, så jag red väl bara en halvtimma, och sen var vi slut båda två. Men det gick bra i alla fall, lite fel blev det, men det var helt och hållet mina fel. Nico råkade väl släppa ett framben vid något tillfälle, men jag menar, det var i travhopp och han var jättetrött. Nej, jag tyckte att han skötte sig väldigt bra helt enkelt!

Foto:Mia Kristoffersson
Stilen här är väl inte allt för fin, men han blev lite paff, vi
brukar inte hoppa stigsprång, det var nog det första faktiskt.

RSS 2.0