5 April Lidköping, Centimeterhoppning

Klasser - 0,80 clearround, 0,90 clearround
Mål - Samma som på gotan, men har något högre förhoppning i 0,80.
Tycker att vi borde ta oss runt felfritt, men det beror helt på hur han 
reagerar när vi kommer in på banan, svårt att säga när han
inte är startad tidigare.

RESULTAT


Shopping på Torp och Överby!

Idag drog hela familjen iväg på shoppingtur, vilket var skoj! Hittade väldigt mycket bra grejor som jag är nöjd med! Fotade dem lite snabbt och slänger in här, så ni får se. Det var ju 10% på allt på Hööks, så man passade ju på såklart!


Förbygel med martingal från Hööks, 112:-
Kostade egentligen 449:-, men så var det först 50% och sen halva
reapriset! Hoppas att den passar, den är ponny, men den ser stor ut.
Passar den inte gör det inget för det priset, haha!


Pannband med Swarowskikristaller från Hööks, 152:-


Plock från Hööks, Rosetter 35:-, Horseman's One Step 116:-, Godis 15:-
Köpte även tre täckeshängare med krokar och uppstallningsavtal, så
att det inte ska bli mer trassel med sånt, bäst för båda parterna! :)


Örhängen, nagellack och foundationborste från olika affärer.
Nagellacken är från Kicks, tag 3 betala för 2, så 50:- för alla tre.
Örhängena är från Ur&Penn, var rea, så 29:-,
borsten är från ett parfymeri på Torp, 89:-


Ljus från Rusta, klocka från Ur&Penn. Kanske kommer jag att vakna
på morgonen nu, haha? Kan ju alltid hoppas!


Och här kommer något ni inte bryr er om alls, haha, men var tvungen
att slänga med dessa genialiska köp i alla fall! Som ni vet brinner jag för
mer än hästar, jag är trots allt en renrasig nörd också. Fable The Lost
Chapters, GuildWars Faktions Collector's Edition, GuildWars Nightfall
Collector's Edition. Ååååååh! <3 Köpta på Game.


Och sist en minneskortsläsare från Inet, den förra var OTROLIGT seg!
 


28/3-10-Galopp på banan

Red bort till Johans travbana och lät Nico galoppera av sig. Red 6 varv, och det första så galopperade han inte ett enda språng, det var bara bockningar varvet runt, haha! Han tyckte i alla fall att det var skönt att få sträcka ut tror jag, det verkade som att han var nöjd med livet efteråt. På hemvägen så öppnade sig såklart himlen, och vi blev totalt dränkta. Nåja, så kan det bli ibland!
 


18 April Götene, Gota Cupen Omg. 1

AVANMÄLD.

Som ni fått läsa om tidigare så hoppas jag på att jag och Nico ska komma igång med tävlingarna under 2010. Resultat spelar ingen som helst roll, men vi vill komma igång! Tänkte att jag skulle lägga in anmälningar, resultat och filmer/bilder från tävlingarna här. Hade tänkt lägga upp det på så vis att jag postar anmälningen + mål för tävlingen, och när tävlingen är riden så postar jag resultat, utvärdering samt bilder/filmer. Vad tror ni om det? :)

Först ut blir i alla fall första omgången av Gota Cupen, som går av stapeln 18/4. Det kommer att bli min och Nicos första lokala tävling, och vår första hopptävling. Kommer troligen att åka på CR innan, men det här blir första riktiga. Vet inte om jag är med i laget än, det får jag reda på när det är möte på Tisdag. Kommer i vilket fall rida lagklassen, men rider jag inte i laget rider jag individuellt.

Klasser - 0,90 clearround, 0,95 lagklass
Mål - Jag vill komma runt banan, rivningar spelar ingen roll,
men jag vill gärna gå där ifrån utan några onödiga stopp.


 


Film; Dressyr hemma - 17/2-10


 


Mina inköp på GHS10

Haha, jag är ju inget seg, eller hur? Först såhär en månad i efterhand så kommer bilder om vad jag köpte på GHS. Men nu har jag hunnit testa grejorna lite, så jag kan ju säga vad jag tycker också! Bilderna är under all kritik, eftersom att jag fotade dem med mammas kamera lite snabbt och lätt, av ren lathet, men ni förstår poängen ändå hoppas jag!



Halsring 150kr från Western Horsemen.
Fyller väl sin funktion, haha. Dianne lyssnar bäst, Nico är lite mer
disträ nu när han har så mycket överskottsenergi. Har mest använt
den när jag tagit ut och in hästarna, men har ridit med den någon
gång också. Han lyssnar förvånandsvärt bra med tanke på att det
var så längesen som vi red mer fritt.


Roeckl Polartec 300kr från någon tysk.
Har inte haft chansen att testa dem, i och med att det blivit varmt igen.
Svettas ju i mina Roeckl Light&Grip, så jag antar att de här rackarna
ska hålla mig varm nästa vinter!


Schabrak 150kr från någon polsk försäljare.
Har inte testat det här heller, men tycker att det verkar riktigt prisvärt!
Verkar vara av bra kvalite, trots sitt ytterst låga pris. Tänkte ha det när
jag tävlar hoppning, skickade ju efter en röd kavaj som ni kanske minns,
den blev tyvärr mörkblå med röd krage, men det får väl gå!


Sprenger Bow Balance 1600kr från Skara Hästsport.
De här rackarna har jag ju dock använt mer, riktigt härliga att rida i!
De hjälper verkligen både knän och fotleder, vilket är en riktigt stor
befrielse för min del, som alltid brukade få ont i just käna och fotlederna
när jag red i korta läder, nu är det inget problem längre!

Köpte också en "klubbjacka" från Mountain Horse för 599kr, med mitt namn broderat på bröstet, samt en hålpipa och en tidning, haha! Är väldigt nöjd med mina saker i alla fall, och jag tyckte att det var skitkul att vara där med mitt finfina kusinbarn, som köpte massa hästböcker!
 


Sammanfattning

Ja, som vanligt när jag blivit oaktiv så gör jag sen sammanfattning istället för att skriva separata inlägg för varje dag. Det har bara blivit uteritter i veckan dock, men häng på!

Måndag 22/3-10 - Månslunda
Första passet efter att han stått ganska länge, men han var kanonfin! Jag var väldigt nöjd med honom faktiskt, superhärliga galoppfattningar i vänster, men ringrostiga i höger. Red med graman, eftersom att jag misstänkte att han skulle vara väldigt pigg.

Tisdag 23/3-10 - Torp/travbanan
Han var minst lika fin det här passet, tog det ganska lugnt på grusvägarna och sådär, och när jag kom till travbanan så tränade jag lite på längningar och minskningar av galoppen. Han svarade fint på det, och jag hade graman igen, i och med att han går så bra med det så är det skönt att ha det som hjälp nu i början bara.

Onsdag 24/3-10 - vila
Nico stod, hade tänkt rida, men Dianne fastnade i tråden och skar upp benet, så jag fick plåstra om henne istället.

Torsdag 25/3-10 - Runt om gården
Vi har tre olika grusvägar att rida på runt gården in i skogen, så jag red lite på dem alla tre. Han var ganska fin i början, men jag var stressad och då ska man ju egentligen inte rida eftersom att det smittar så. Han gjorde ett par riktiga karatekickar i galoppen, men jag håller kvar vid min positiva inställning, så jag tog det hela med en klackspark, det är ju inte hela världen att hästen går lite sämre en dag.

Igår fick han stå, jag var jättetrött efter praktiken och det regnade, så jag var inte så sugen faktiskt. Har inga direkta uterittsbilder, men ni kan få två gamla godingar!


Nico och jag 15/5-09.


Jag och min förra häst Novadime xx 16/8-07.
(Jag gillar att jag släpper helt och blundar, haha!)
 


Egon Von Neindroff

"En erfaren ryttare behöver inte skarpa bett, och
en oerfaren ryttare ska absolut inte använda dem"

- Egon Von Neindroff
 


12/3-10-lek och sådär

Idag hade jag bestämt att träna lite från marken med Nico, vilket jag tror att han uppskattade. Vi körde "The JoJo-game" och så gick vi en liten sväng mot skogen, men han är lite ofokuserad nu när han är så himla pigg. Men men, det är bara att kämpa på. Skulle egentligen åka och hoppa i helgen, men som vanligt så går något snett. När jag tog in honom innan leken förut så hade han tappat ena framskon. Mid sedvanliga tur. Det är inte meningen att jag ska komma någonstans i min ridning. Det är inte meningen att jag och Nico ska bli något, inte något annat än vänner i alla fall. Tror inte att det kommer att bli några tävlingar i år heller, jag kommer att fortsätta misslyckas, men det finns nog någon mening med det också. För nu när jag ändrat inställning, valt att satsa, tror på det och vill, då sätter naturen stopp. Det kan inte vara en slump.
 


Haha Mia! <3

Ja, min kloka vän Mia insåg att de flesta kanske inte ens vet vad sxe är,
så därför skickade hon en länk.



Som tillägg så kan jag lägga in fler länkar. Är ni nyfikna på straight edge, så kan ni läsa här, här eller så är det bara att fråga om det är något ni undrar!
 


Någon utmaningsgrej?

Blev utmanad i det här inlägget att skriva 6 stycken speciella saker med mig själv. Jaha ja tänkte jag då, var ska man börja tro? Det var alltså Jenny som utmanade mig, tycker ni ska kolla in hennes blogg, den är trevlig! :) Själv tänker jag dock inte utmana någon, men ni får gärna skriva saker om er själva ändå, gärna som kommentar här! Skoj att veta! :)

1. Jag hatar fötter. H-A-T-A-R. Jag behöver ha plasthandskar för att ens ta i mina egna, och skulle ALDRIG få för mig att ta i någon annans fötter. Tror att det grundar sig i att jag har så mycket problem med mina fötter, de växer snett och gör ont, den ena fotknölen är krossad och naglarna växer fel, och så vidare...
2. Jag är rädd för iprincip allt. Helt seriöst. Jag vet inte varför, men jag kan bli rädd för precis vad som helst utan förvarning, och nästa dag inte tycka att det är det minsta läskigt. Till exempel så kan jag hoppa ett hinder och tycka att det var lätt som en plätt, men när jag ska styra på nästa gång så blir jag jätterädd och styr undan, tredje gången kan det gå bra igen. Mörker och att vara ensam i ett rum är nog det som jag är mest rädd för dock, och det är ihållande.
3. Jag har rent av sjuka humörssvängningar. Växlar mellan glad och ledsen på en millesekund, helt utan någon som helst anledning.
4. Jag är straight edge och vegetarian. Jag tycker inte att det är det minsta underligt, men det verkar alla andra göra, haha!
5. Jag skulle aldrig ge en krona till ex. röda korset och så vidare, men är medlem och skänker pengar till Djurens Rätt och Djurens vänner. Litar inte på människorättsorganisationer, de suger bara åt sig pengarna till sig själva och utnyttjar på så sätt de utsatta. Skulle däremot kunna tänka mig att skänka saker som jag inte behöver.
6. Jag har väldigt, VÄLDIGT starka åsikter om i princip allt, och de är totalt orubbliga. Folk kan nog uppfatta mig som ganska stötande i och med att jag är så bestämd med vad jag tycker, och jag är snabb med att kasta skit på folk som inte står för det de tror på, det är det värsta som finns. För att få säga att man har en åsikt, så måste man stå för den i ur och skur, oavsett vad som händer, och man ska stolt ta konsekvenserna av vad åsikten ställer till med.

Ja. Sån är jag. Välkommen till cirkusen, lämna hjärnan utanför.
 


9/3-10-skrittrunda

Mamma gick med mig och Nico en skrittsväng i skogen, han var lite småbråkig eftersom att han är så pigg, men annars skötte han sig fint! Han går fram bättre om man tar med ett hoppspö, det räcker med att man har det i stöveln, bara det är med så går han. Han är så märklig min fina lilla häst, haha!
 


Snustorrt...

... är just vad det är här. Har mått lite halvdåligt ett tag, men nu ska jag ta mig i kragen och gå ut till min fina häst! Tänkte ta en tur i det underbara vädret, så uppdaterar jag senare!
 


Mockamockamocka!

Alltså det här med mockning är ju inte jätteskoj direkt. Jag håller på att byta från bädd till växelströ, och det är ganska jobbigt. Jag började med att mocka ur Chillens box igår, det tog 1,5-2 timmar, och jag körde ut 12 (TOLV!) kärror innan den blev tom. Jag tycker egentligen att det är fräschare med växelströ, hade det i början, men sen frös ju spånet så det funkade inte, nu har jag ju halm, och det är lättare då. Det går åt mer strö och så, men jag har ju snart bara två hästar igen, så det ska väl inte vara så jobbigt tycker jag?


Renmockat, sopat och kalkat! Tog mest bilden för att få klättra lite, haha!


Påfyllt med fräsch halm, myisgt tyckte Chillen!

Bara två kvar allstå!
 


4/3-uteritt/canter

Ligger efter med bloggandet som vanligt, haha! Men jag red i alla fall bort till travbanan, där jag cantrade rakan+rundbanan och sen lät Nico sträcka ut på rakan i slutet. Uppskattat tror jag, han har ju varit så satans pigg ett tag. Han skötte sig i alla fall fint, det var lite trassel med svängarna ibland när jag tappade yttersidan, han är ganska mycket mer krävande att rida på än vad man kan tro! Jag tycker i alla fall att han ser väldigt lätt ut, men det är han inte, han känner direkt när man slutar rida, då hittar han på saker direkt. Men jag är nöjd med honom i alla fall, det var en mysig tur!
 


Svar på frågestunden!

Hur ser nicos stamtavla ut har du några bilder på hans släktingar?
Nicos stamtavla går att se HÄR. Där finns även bilder om man klickar runt lite, de med röd stjärna har bild, men jag slänger ut några ändå! De två översta är hans morfar Star, och den understa är hans morfars far Stümer.




Om du fick välja vilken utrustning du vill till nico utan att betala vad
skulle du då plocka ihop?
Jisses, det var ju också en fråga, haha! Jag är väldigt nöjd med det jag har måste jag säga, men jag skriver ihop en lista i alla fall! (D) för dressyr, och (H) för hoppning!
Sadlar: Prestige Modena (D), Prestige Meredith D (H)
Träns: Kieffer Silverline (D), John Whitaker European Range pullar (H)
Schabrak: Schockemöle (D), John Whitaker (H)
Benskydd: Inga (D), Veredus Carbon Gel (H)
Hjälm: Charles Owen John Whitaker (D), GPA Speed Air (H)
Handskar: Roeckl Light&Grip (D) (H)
Stövlar: Cavallo Piaffe Plus (D), MH Supreme High Rider (H)

Det är väl de grejerna som är basic sådär, undrar ni över några andra grejor så hojta till! :)


Vilken är din favoritbild på nico?
Oj, jättesvårt! Men jag väljer nog den här, som jag har som bakgrundsbild på datorn och uppsatt i köket, haha!


Vilken är din favoritras och varför?
Jag är väldigt kluven angående min favoritras, har svårt att välja bara EN. Men jag gillar det engelska fullblodet för dess elegans och underbara temperament, jag gillar såklart haflingern för dess otroliga mångsidighet, jag menar min egen använder jag till hoppning, dressyr, uteritter, markträning, "brukskörning" (släpa saker osv), det går att köra honom med rockard, det går att hoppa i skogen, men jag kan ju bara tala utifrån Nico på mångsidigheten.

Det täcket som Nico har på bilden, på designen. Vart är det köpt?
Det är köpt på Hööks i Uddevalla, säljs nog inte längre, det har legat oöppnat i en kista i stallet i ett par år. Köpte det egentligen till min förra häst.

Första gången jag tittar in här så jag har inte så bra koll men tävlar du nånting med din ponny?
Hej och välkommen får man väl säga då! :) Tävlar inte direkt nej, har startat i en dressyrtävling och hoppas på att komma igång med honom under sommaren nu. Man kan lätt tro att han är ponny, men han är faktsikt 150cm, haha! ;D

Om ja, vad tävlar du och hur har det gått?
I dressyrtävlingen så fick vi 61,48% i LC:1, jag är nöjd, för han är aldrig startad innan det. :)

Kan du inte berätta lite vad du tycker om Uddetorp, läste att du gick där?
Visst kan jag det! Det är en trevlig skola med många roliga kurser att välja, och eftersom att den är väldigt liten så får man verkligen en individuell studieplan som man kan plocka ihop hur man vill. Lärarna är trevliga, maten är god, haha, vet inte vad jag ska säga riktigt? Sen är jag ganska skoltrött sedan innan, men jag tycker att det funkar mycket bättre på Uddetorp än det gjort på någon av mina tidigare skolor!
 


Skillnaden mellan att rannsaka och trycka ned sig själv.

Som jag skrev i inlägget om hoppträningen måste jag fokusera mer på min sits. Det är så bara, inget att diskutera, vill jag komma någonstans alls så måste jag göra det. Men något som jag har väldigt svårt för, är att rannsaka mig själv, istället för att trycka ner mig själv. När det står klart för mig att min sits måste förbättras, så tänker jag oftast "Min sits är så fruktansvärt dålig", istället för att tänka "Min sits skulle kunna förbättras". Det är en dålig egenskap, och det sänker självförtroendet väldigt mycket. Jag tror att det är viktigt att ha förebilder och att hela tiden vilja utvecklas, men jag är en sådan person som gärna vill lära mig att springa innan jag kan gå, eller ens krypa. Jag tror att man måste stanna upp och tänka; "Var är jag nu?" "Hur långt vill jag nå?" "Vad behöver jag göra för att komma dit?", och därefter sätta upp kortsiktiga mål. Jag måste helt enkelt bryta en gammal ful ovana och hoppa på en ny bana. När jag misslyckas med något så måste jag byta ut "det går inte" mot "såhär kan jag göra istället!"



Jag vill att min sits ska bli bättre, med utgång från var jag står idag. Jag vill ha mer vikt i stigbyglarna, ett stabilare skänkelläge över hindret och i landningen, jag vill komma upp högre ur sadeln och ge en mjukare och jämnare eftergift för att ge Nico större frihet till ryggaktivitet över hindret. Det är mitt mål. För att nå målet ska jag försöka komma till ridhuset och hoppa många småhinder som jag kan öva sits och vägar på så ofta som möjligt, och jag ska ta in och bearbeta Annas tips från i Tisdags, och från kommande hopplektioner.

Nästa steg till bättre ridning är en bättre relation till Nico. När jag blir besviken på mig själv tar jag ut det över honom, och det är fel. Det är min största last, jag mår ständigt dåligt över hur jag beter mig mot honom när det är JAG som gjort fel. Jag skämms något fruktansvärt när han tittar försiktigt på mig och buffar lite med mulen mot min arm när jag är arg. Han får mig att inse vilken rutten matte jag kan vara, trots att jag har en så underbar häst.



När jag ger Nico chansen att försöka sköta sig, och litar på att han kommer att göra det, så tar han på sig uppgiften och löser den utan hinder. När jag däremot förutsätter att han kommer att bråka, så gör han det. Han känner troligen att jag inte litar på honom, och ger därför inte det där extra. För att få en bättre relation till honom så ska jag vara rättvisare mot honom i vardagen, och låta honom hjälpa till med saker som jag vet att han tycker är roliga och som han klarar av. Han tycker till exempel om när han får hjälpa till att bära något, en hink eller en gren. Om han försöker, men ändå misslyckas med sin uppgift, som lika gärna kan vara ett galoppombyte, så måste jag berömma honom för att han försökte göra rätt. Jag måste helt enkelt respektera honom och vänta på hans förtroende.



Jag fick chansen att möta Sven Forsström på GHS, men hann tyvärr inte prata så mycket med honom. Jag köpte hans böcker långt innan han blev känd och fick dem tryckta på glansiga fina papper, och jag tycker att han är väldigt vettig. Jag hoppas att han kommer nästa år också, och att jag får tid att prata lite med honom, för jag är övertygad om att han lika gärna kunde ha ridit grand prix istället för att träna NH, just på grund av inställningen till hästen och framför allt relationen till den.

Det jag ville få fram med det här överdrivet långa och invecklade inlägget är egentligen bara att man måste rannsaka sig själv, göra om och göra rätt, men det betyder inte att man ska trycka ned sig själv i skorna, man får aldrig glömma att klappa sig själv på axeln och säga "Det där gjorde du bra!".

Dags för mig att byta bana, hakar ni på?
 

Det gör inget om det är lite knasigt, byt ut ett träningspass i veckan
mot något heltokigt som din häst tycker är skoj, unna honom det nöjet!
 


3/3-10-körning

Ja, och så kom dagen då vi skulle sätta Nico i vagn på riktigt, och det gick helt utan problem. Bortsett från att rockarden och selen inte passar ihop, så jag får köpa en remsele, det här med loksele funkade inte så bra, haha! Nico skötte sig i alla fall väldigt bra, och han tycker att det är så himla skoj, det är så roligt att se hur han lyser upp och verkligen går in för att dra vagnen! Vi körde bara en jättekort bit, men så fort jag har en vettig sele så ska vi köra mer!
 


2/3-10-hoppträning

Hade helst velat ta alla uppdateringar i kronologisk ordning, men det blir lite hur som helst nu. I tisdags var jag och Nico på hoppträning, vi hoppade 5,5an, för vi var i lilla ridhuset, det är fortfarande snö på stora. Nico var helt knäpp, och jag menar det verkligen. Han var pigg som jag vet inte vad, stod mest och studsade på stället, och så fort man lättade lite i handen så drog han i väg i en härlig rad bocksprång. Det fina med honom är ändå att han hoppar i alla lägen, hur dåligt jag än lägger honom. Det som kanske såg ut som vägringar två gånger var ju inte att han inte ville hoppa, utan att alla andra hästar var på andra sidan ridhuset och han ville till dem, så då blev han för stark så jag inte orkade svänga runt honom riktigt. Jag är i alla fall nöjd med honom, han tyckte att det var skoj och hoppade helt okej, det är mer jag som är ringrostig, har ju inte hoppat honom sedan 1 November senast! i slutade på en meter i alla fall, och så mycket högre än så har vi ju aldrig direkt hoppat, så det var väl bra. Min sits är dock under all kritik, får inte upp rumpan ur sadeln, slänger fram överlivet och spänner mig, så han skjuter mig ur sadeln en bit, måste verkligen hårdträna!
 


Hemma och på fötter!

Sådär, hemma från Göteborg och allt, har massor att uppdatera om! Mässan, showen, diverse trevliga möten, en hoppträning, svar på frågestunden och i eftermiddag ska vi sätta Nico i vagn. Håll ut!
 


RSS 2.0