Skogstur med Nico

Känns som att jag är lite tjatig, men fy tusan vad underbar min lilla häst är! Jag har faktiskt ett helt nytt upplägg nu efter vilan, och det har gjort honom så himla positiv till allt! Han kan annars bli ganska trög och "grinig", men nu tycker han att allt är helt hysteriskt roligt och jobbar på jättefint.
 
Idag blev det en sväng i skogen, jag hade klätt mig lite för dåligt så det var verkligen svinkallt! Jag verkar vägra att inse att den där vintern faktiskt är på väg... Vad har ni för tips på varma kläder såhär i övergången?!
 
 
 

Mer bloggpyssel och ett jättefint ridpass

Jag fortsätter så sakta med att göra bloggen finare och fixa så att ni kan få mer info om oss alla, har bara "Tidigare hästar" och "stallet" kvar som måste fixas nu. Har till exempel gjort om massor i stallet sedan filmen spelades in, för att inte tala om sedan bilderna togs haha!
 
Igår var jag ute och red på Nico i en halvtimma eller sådär, tog faktiskt typ fem galoppsprång, lite tidigt men vi var så himla sugna båda två, haha! Han skötte sig riktigt fint, frustade och bara älskade att vara till lags. Min fina kille! <3
 
Idag ska jag också rida, vädret är grått och tråkigt men min lilla springare är ju som tur är en guldklimp, så det blir säkert trevligt. Vi får se vad vi hittar på, lutar åt en tur i skogen just nu i alla fall!
 
Underbara, bästa vän! <3
 

Nerco van de Bredehoeve

f. 2001-05-31
e. Neptun u. Calinda van de Bredehoeve ue. Star
Haflinger - fux - valack - 150cm

Stambok; KVTH (Koninklijke Vereniging
"Het Nederlandse Trekpaard En De Haflinger")

Nico kom till mig Måndagen den 20/4 2009
Nico är min lilla solstråle och vi har verkligen gjort allt tillsammans! Vi har tävlat och tränat både dressyr och hoppning, vi har tränat lite western, jag har kört in honom, vi har hoppat terräng och testat allt vi kommit på, och tillslut har vi landat i trickträningen och den akademiska ridkonsten.
 
Nico är en riktig liten buse som älskar att skoja till vardagen, oavsett om människorna omkring honom uppskattar det eller inte, men i sista ändan kan man ju bara skratta åt honom och han idéer. Till saken hör att han är snäll rakt igenom och skulle aldrig vara rent av dum, men ibland kan hans skojerier gå lite över styr bara.
 
Det här är en sån där häst som aldrig någonsin kommer att flytta ifrån mig, vi ska bli gamla tillsammans jag och min älskade Nicodemus!
 

Nemo

f. 2010-06-25
e. Clibberswick Beacher u. Molly ue. Eric v.St. Zwarte Hof
Shetlandsponny - fux - hingst - växer

Stambok; SSS (svenska shetlandssällskapet)

Nemo kom till mig Lördagen den 18/6 2011
Nemo är stallets lilla gangster, vilket man kanske kan förvänta sig av en shettishingst. Till vardags går han under namnen "hingsturslingen" eller "lilleman", personligen föredrar jag det första men jag har blivit nedröstad av min familj som inte tycker att det är snällt.
 
Lille Nemo är innerst inne en snäll kille, men det är mycket hormoner som spökar med honom. Han är lite tricktränad och jag har påbörjat både inkörning och inridning, men det är ju ingen panik med tanke på att han är så ung ännu.
 
Jag har ingen direkt plan med Nemo, han mest går omkring här och är underbart söt och håller de stora hästarna sällskap. Tanken är väl att han ska köras in ordentligt, men det går ganska så trögt. Jag är i varje fall otroligt glad över att ha en sån söt liten maskot!
 

Macahan Loss

 
f. 2008-06-01
e. Muscle Memory u. Lina Loss ue. Snack Bar
Varmblodig travare - skäck - valack - 150cm

Stambok; ASVT (avelsföreningen för den
svenska varmblodiga travhästen)

Mackan kom till mig Onsdagen den 17/10 2012
Mackan är mitt senaste tillskott men jag har redan fattat stort tycke för honom. Han är en supersnäll kille trots att han är helt nykastrerad, och han är otroligt trevlig att ha och göra med! Jag har bara ridit på honom ett par gånger men tanken är väl att han ska bli helt trygg i ridningen.
 
Mackan är inte min egen utan ägs av en skogsägare här bredvid, men han står uppstallad på helpension här. Tanken är att jag ska rida in honom och ha honom på en än så länge obestämd framtid, vilket jag är helt nöjd med. Mer info om indian-Mackan kommer när vi känner varandra bättre!

God morgon!

Har just kommit in från stallet, blev lite mockning och pyssel medan jag lyssnade på morgonpasset i P3 haha. Bästa programmet någonsin, gör hela morgonen mer värd! Hästarna är utsläppta i det underbara vädret och jag sitter och pillar lite med bloggdesignen tills min kära mor kommer hem, då ska vi äta frukost tillsammans alla tre i familjen (!!!) tänkte jag, det händer inte så ofta längre.

Håll lite utkik, för under dagen kommer det att hända en del på bloggen. Nya presentationer av hästarna och lite småfix med designen.
 
Det är här det kommer att hända grejor!
 
 
 

Underbara, älskade hästar!

Idag har jag äntligen hunnit rida på min fina Nico! Det var så längesedan och det ska bli så otroligt skönt att jobba på vettigare tider nu när jag byter jobb, då kommer jag att hinna med min älsketoffs och vi kommer förhoppningsvis att komma i form igen.
 
Idag så skrittade jag på stubbåkern, lite trav blev det faktiskt också, men bara väldigt lätta övningar. Mycket ställning, böjning och framåt neråt, bara grunderna helt enkelt. Han skötte sig så himla bra, man blir ju lycklig av honom!
 
Dessutom var Mia här och hjälpte mig att fota alla pållarna så att jag kan göra en ny design och uppdatera infon om alla de små, det kommer upp under de närmsta dagarna.
 

Du är min solstråle du, lille Nico! <3
 
 

Så vad har hänt sedan sist?

Ja, det har gått ett ganska bra tag. Grållan flyttade ju som ni kanske minns till mitt kusinbarn Josefin, men eftersom att tiden räckte till väldigt dåligt har hon nu på prov hos en kanontrevlig tjej i Tidaholm som dessutom äger Grållans helsyster.
 
Jag jobbar som en dåre och hästarna är inte igång riktigt, vi mest myser när vi har tid! Jag har också fått hit en ny häst (måste bli av med det här missbruket, haha) som heter Macahan Loss. Ni som är lite inne i travvärlden vet nog vem han är, en riktigt speciell rackare. Han är skäck förstår ni! Han står uppstallad här och jag håller på att rida in honom, så det är vad som händer just nu.
 
Ska faktiskt försöka börja blogga lite igen, men det har jag ju sagt tusen gånger ungefär....
 
Macahan under ryttare för första gången(?)
 

RSS 2.0