Bra flyt så att säga

Ja, som ni märker uppdaterar jag dåligt, men ni har säkert märkt av det underbara vädret också!? Det har hänt en hel del sedan sist, både dåligt och bra, men nu är allt bra. Här ska ni får höra;

N i c o hade ju ett sår som jag har nämnt, och vi trodde att det skulle gå bort men icke, så distrikten har varit här och han har gått med bandage ett par dagar, men nu är det bättre och idag ska jag till och med rida på honom lite i skritt och trav! Igår var vi ute och gick i skogen, Nico gick lös och var superglad haha! Han älskar att få snoka omkring i skogen! När han tröttnar så säger han till, och lyssnar man inte så går han hem. Så blev det igår, han gick hem alltså. Vi andra fortsatte dock att plocka svamp.

Jag har dessutom beställt en ny dressyrsadel åt Nico, en Santa Cruz Arthur de luxe.


Såret före veterinären

 


Såret i förrgår. Tusen gånger bättre, tack och lov!



G r å l l a n har gått väldigt bra de senaste dagarna! Bland annat har vi ridit i skogen, ridit dressyr och hoppat. Hon har peppar peppar tagit båda galopperna väldigt bra, till och med på ridbanan för första gången igår!

 

 

 

 

 



P r i n s e n har vi fortsatt traggla med, han MÅSTE komma igenom och speciellt i vänster är han väldigt stel. Det är faktiskt mest Jossan som har ridit honom och jag har hållit lektion, det har fungerat superbra! Hon hoppade honom lite igår, och det såg fint ut, men som sagt så borde han inte hoppa över huvud taget innan han har kommit loss helt. Lite gymnastik är väl bra, men kontroll på marken går allt först! Ska sitta och klura lite på lite tips och råd åt Olivia, hon hämtar hem honom idag. Jag ska rida honom ikväll när hon kollar på, och då ska jag förklara lite hur jag tänker när jag rider honom.

 

 

 


Ridpassen sedan jag kom hem

N i c o
Jag var ju som sagt i Göteborg och hämtade Josefin i helgen, så i lördags tog Tanja och gick en lång härlig promenad med Nico och pysslade om honom. När jag och Jossan kom hem på söndagen så var Nicos sår mycket bättre, så vi red ut en sväng. Dessvärre var såret sämre igen igår, så jag fick rådet av veterinären att skritta honom uppsuttet en timma om dagen, plus att smörja såret med Socatil (penicillinsalva med sulfa) och ge honom något smärtstillande om jag hade hemma. Därmed skrittade Jossan ut honom en timma igår och jag gick med Nemo samtidigt.

G r å l l a n
Grå har inte gått i helgen, men igår så red Jossan henne på ridbanan. Hon såg fin ut och jag tror att Jossan var ganska så nöjd också. Grå var lite stressad med det gick i det stora hela bra, hon blir ju sån när hon har stått några dagar.

P r i n s e n
Jag har ju Olivias Prinsen här hemma, så i söndags så red Jossan ut på honom med mig och Nico, och igår så gick han dressyr på ridbanan. Han är fruktansvärt stel och behöver verkligen jobbas igenom, så det blir ett dressyrpass för honom idag också. Han kändes lite mer vaken för hjälperna efter gårdagens pass, så vi får se hur han är idag.


De senaste dagarna

De senaste dagarna har varit både upp och ner faktiskt, på många sätt. Jag har varit sjuk IGEN, men är på fötterna nu, så hästarna har gått lite varierat. Nico har gått någon dag i skogen, Grållan har bara gått dressyr. Båda har varit fina i alla fall!

Det roligaste för er att höra är kanske i alla fall att det gick jättebra med medryttaren, hon och Nico passade jättebra ihop! Riktigt skoj, för det har varit allt annat än lätt att hitta någon som han trivs med. I första hand är det Nico som får välja medryttare, sen att jag tycker att Tanja verkar vara en toppentjej gör ju ingenting sämre!!

Hon skulle kommit ut och ridit imorgon men det går tyvärr inte då Nico har fått ett konstigt sår (mer om det senare). Det är i huvudsak meningen att hon ska hjälpa mig en eller två dagar i veckan, men det kanske blir mer senare om det behövs eller om hon är sugen på att ta någon extra dag då och då.

Tror att det här kommer att bli toppenbra i alla fall! Imorgon åker jag troligen ner till Göteborg och sover där en natt hos Jossan, sen tar jag med henne upp hit och så har vi en eller två jätteroliga veckor framför oss! Det passar bra att Jossan är här och hjälper till just då, eftersom att Tanja är bortrest. Dessutom ska jag ju ha Prinsen här, så det kommer nog att vara fullt upp!

Olivia och Prinsen förra året.

 

 


Håll tummarna!

Jag måste faktiskt säga att jag bönar och ber till högre makter att Nico kan tänka sig att sköta sig idag. Det kommer nämligen en tjej och provrider honom, och hon verkar helt perfekt! Nico är ju dock inte den roligaste att rida första gången, men jag hoppas att han kan göra ett undantag och vara snäll mot henne, för jag vill verkligen att det ska fungera!

Jag ska självfallet inte sälja min ögonsten, utan det är alltså en medryttare det handlar om. Igår var Nico jätterolig att rida, väldigt positiv, så jag hoppas att det håller i sig. Tänk vad underbart det vore med en medryttare som verkligen klickar med honom, han behöver ju gå så mycket som möjligt. Det vore skönt att känna att man slipper ha ångest för att han inte går alla dagar, utan att det finns en hjälpande hand som kan rycka in ett par dagar i veckan!

Kort och gott, håll tummarna nu allihop!!

Sarah testade Nico förra året, och det gick ju ändå ganska bra!

 

 


Klara kritiserar; "Hööks kopierar faktiskt!!!!!!!!!"

Något som jag är så förbannat trött på rent ut sagt, det är att ALLA bloggar som inte har någon som helst fantasi skriver att Hööks kopierar så fort de inte kommer på något annat, i genomsnitt 1-2 gånger / vecka med andra ord. Jag är så trött på detta så jag kan explodera, helt seriöst. Många som tar upp kopior hävdar dessutom att Hööks kopierat något som inte ens är det minsta likt originalet, DET är ju extra störande.

Låt mig presentera Klaras lilla skola
;
1. Hööks tillverkar inte själva Hööks är som de flesta andra företag som inte har en helt missbildad ledare ett vinstdrivande företag. De håller inte på med någon välgörenhet, utan deras mål är att tjäna pengar. Därmed köper de in varor som de tror kommer att sälja, för vilket företag köper in fula saker som INGEN vill ha?!
2. Trender kommer och går Det vill säga; Det som ni tror är original är oftast inte det, utan det kan mycket väl ha funnits senast en liknande trend var inne. Dessutom är det ingen som skulle bry sig om JW kopierade KL till exempel, för de är ju de dyra fiiiiiina märkena, så de har såklart inte kopierat, de har hittat på själva.
3. Detta förekommer även hos människokläder Köper ni alla era kläder direkt från någon designer i Paris? Nä, jag tänkte väl det. Ni är helt vanliga Svensson som handlar på MQ, H&M, Lindex och så vidare. Tänker ni varje gång ni ser ett plagg på H&M "MEN DET HÄR ÄR JU EN KOPIA!!!!" Nej, det gör ni inte. För ni vet inte.

Kort sagt; Sluta spela så jävla fina hela tiden, gilla läget och köp de dyra "originalen" om det är så viktigt för er, men snälla, snälla, snäääälla skriv om något mer kreativt i era fantasilösa bloggar. Eller skriv ingenting förresten.


(Jag hatar såhär negativa inlägg, men nu är jag trött på medelsvenssons hästbloggs-gnäll.)



17/7-11 - Dressyr

G r å l l a n
Jag var verkligen jättetaggad på att motionera alla tre hästar, men när jag ridit Grållan så kom regnet och jag bestämde mig för att avvakta, då ringde Amanda och jag åkte till henne. Det blev med andra ord inget för de andra två, men Grållan vägde upp för dem! Hon har ju liksom sina kompisar stått ganska mycket i veckan, men hon kändes jättefin! Jag red i stort sett hela passet på volt i båda varven, nöjde mig i skritt och trav då hon vilat. Hon kändes väldigt fin, testade ett nytt bett som jag tror att hon trivdes med. Jag rider ju i stort sett bara på tredelade tränsbett, jag har typ hundra varianter av dem, haha!

Vi ägnade oss åt sådant som jag inte riktigt haft tid för också, typ klippa manen, nacken, hovskägget och kronränderna. Vill egentligen klippa öronen också, men det vill INTE Grållan. Förstår inte vad de kan ha gjort med hennes öron, man får gärna ta i dem och så, men inte komma nära med saxen. Någon måste ha råkat klippa henne i huden eller något, men vi får träna!


Så otroligt glädjande!

Igår innan jag skulle åka in till Amanda så satt jag och kikade på lite bloggar, och hittade det här. Blev verkligen otroligt glad, och det roliga är att jag har sett Lisas Ragge på någon tävling eller två, och alltid tänkt att OM jag skulle ha en ponny, så skulle den vara som Ragge. Lite kul att vi har förkärlek till varandras hästar, eller hur!? Slänger med en bild jag tog på Lisa och Ragge i Grästorp förra sommaren tror jag att det var.

 

Jag måste även tillägga att jag känner inte Lisa personligen, men jag har sett henne rida och agera på såväl tävlingsbanan som framridningen och jag tycker att hon verkar vara en väldigt kunnig och ödmjuk person, som verkligen, verkligen älskar sin fina ponny!

 


Lyckliga, soliga dag!

Efter att ha mått fruktansvärt dåligt de senaste dagarna så är jag idag lite bättre, och ser VERKLIGEN fram emot att orka gå ut i stallet och rida mina två älsklingar, och på något annat sätt motionera Lillplutten! Nu har vi några härliga, lediga veckor framför oss som kommer att gå helt i hästens tecken!!

Vecka 30 kommer mitt superduktiga kusinbarn Josefin och i år har vi inte lånat någon häst till henne, utan hon kommer att få rida Nico och Grållan, det beror lite på vad hon känner för. Är i vilket fall övertygad om att det kommer gå lika bra vilken av dem hon än väljer, så det är lugnt!

Jag ska dessutom ha Prinsen här medan Olivia är borta, tanken är väl att jag ska sitta åt honom ordentligt så att han är tam när hon kommer hem, haha! Jag gillar Prinsen faktiskt, han är tuff! Det har dessutom varit väldigt roligt att få vara med under det här året och hjälpa Olivia, hon och Prinsen har utvecklats enormt som ekipage!!

Kort sagt, jag har en superhärlig tid framför mig, och jag hoppas att ni kan säga det samma!!


Jossan och Hanny förra sommaren.


Maybe some horses aren’t meant to be tamed, maybe they just need to find a human just as wild to run with

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Trött Klara!

Trots en lång arbetsdag med en himla massa promenader så har jag motionerat tre hästar nu sedan jag kom hem, trött som attan! Men det är så himla roligt så att det gör ingenting, haha! Grållan som överträffade sig själv under gårdagens dressyrpass med en klockren högergalopp fick gå lite lugnt idag, så henne longerade jag bara. Nico fick sig en genomkörare på banan, där jag dessutom mötte upp Josefine och red igenom Martell lite i galoppen. Han har verkligen blivit jättetrevlig nu, men Josefine har inte varit igång så mycket med ridningen de senaste åren, så jag hjälper gärna till lite!

Nemo fick stå idag, men han har haft på sig huvudlag och gått promenad med bett i munnen i helgen. Han leker dessutom med bollen varje dag, så han är den enda som håller sig trimmad haha!


Bilden är från förra månaden, hon var mycket mer balanserad idag. Hon gör framsteg så snabbt!!

 



Bloppis!

För att underlätta för mig så vore det jättefint av er om ni bara hörde av er om ni är seriösa, och då till min mail klara.zettersten[at]gmail.com! Alla saker kan skickas med bussgods, ni står för frakten om inget annat anges!

Krubbitarrem, finns två stycken. 20kr styck.

 


Vinterstövlar från Jacson, storlek 38. Ytterst lite använda, supervarma! 250kr

 


Vita ridbyxor från Banger, står ingen storlek men jag tippar på 36-38. Lite använda, syns knappt. 100kr

 


Jacson Emma, helskodda. Aldrig använda då de är alldeles för stora för mig. Storlek 40.
Nypris 995kr, säljes nu för 300kr.

 


Nylonförstärkta stigläder från Lippo. Lite använda, nypris 220kr. Säljes för 100kr.

 


Komplett thiedemantygel. Köpt på Hööks för 235kr, säljes nu för 80kr. Storlek full.

 


Pessoabett storlek 12.5cm från Globus. Nypris ca 250kr, säljes för 100kr.

 


Inspänningstyglar i nylon med resår. Säljes för 60kr.

 

Sadelgjord i tyg, 110cm. Obetydligt använd. 80kr.

 


Oanvänd martingal i storlek ponny. 80kr.

 


Superfin förbygel med avtagbar martingal från Capone. Använd ett fåtal gånger, tabacco med mässingsspännen.
Storlek full, men väldigt ställbar. Nypris runt 600kr, säljes för 200kr.

 


Oanvänt träns, okänt märke. Säljes för 100kr.

 


Stübben Juventus D, superhärlig dressyrsadel som tyvärr blivit för smal för Nico. 16,5" okänd bomvidd,
men den är nog vid mot extra vid. Vet inte vad det blir i tum tyvärr. 5000kr INKLUSIVE frakt.

 

 


Jag är så himla oaktiv!

Ja, som ni säkert förstår så har jag för tillfället massor att göra i och med praktiken. Den är förvisso slut, men det innebär att jag istället börjar jobba nästa vecka. Hästarna går så mycket jag hinner, vilket resulterar i att bloggen kommer väldigt långt ner på prioriteringslistan. Idag var första gången på någon vecka som jag kikade in, och till min glädje så fanns här massor av fina kommentarer! Riktigt roligt och motiverande, lovar att försöka bättra mig nu! Ska ut i stallet nu och fotografera lite utrustning, så förhoppningsvis kommer det en bloppis inom snar framtid!

Ha det bra så länge!


De senaste veckorna

Ja, ni har väl antagligen märkt att jag inte har varit allt för aktiv nu det senaste, men det beror helt enkelt på att jag gör praktik. Jag "jobbar" ungefär mellan 8.00 och 18.00, så jag har inte mycket tid över när jag kommer hem, eftersom att jag nu har tre hästar. Japp, ni läste rätt! De ökar i skrämmande fart, haha! Det senaste tillskottet är en ettårshingst vid namn Nemo, och han är en liten shettis. Har inte köpt honom än, men det blir troligen så. Tänkte att jag slänger in lite olika bilder, så får ni en liten inblick i vardagen här hemma!


Nemos mamma Molly och lillasyster Doris.


Dianne och Don är hemma från betäckning och om allt går som det ska så får Don ett småsyskon
efter Muscle Memory nästa vår! Vi ska på dräktighetsundersökning på måndag.


Årets ensilage är skördat och det hela är väldigt lyckat, massor av balar blev det!
Ungefär 300 tror vi, vi har inte räknat än. Mina pållar kan hålla sig feta i vinter också alltså, haha!


Vi firade Diannes hemkomst med att skritta ett varv barbacka i stora sommarhagen.


Jag har försökt att rida in en tjur, men ramlade av typ sju miljoner gånger. Mission failed.


Outfiten på underbara praktiken består av stålhätta, strumpor, shorts och bikini. Snygg bränna, verkligen!


En del av rakbanan och gården jag gör min praktik på.


Resten av rakbanan.


Grållan testar på repgrimma, konor och carrotstick med skräckblandad förtjusning. Det går dock framåt!


Nico och hans föl Nemo, haha! De blev bästisar direkt!


Jag, Johan och Nemo precis när Nemo kom ur lastbilen.


Vi börjar såhär, men det kommer nog mer i dagarna!!



RSS 2.0