Svar på en kommentar

 

För det första; vad skoj att du läst så noga så du uppmärksammade den meningen, trodde inte att någon läste helt, väldigt roligt! :D Vad gäller bettet så är det så att syntetbett alltid torkar ut mungiporna på hästarna, så man ska helst inte rida på dem mer än två dagar i rad, oavsett vad man har för häst. Samtidigt som de tenderar att torka ut mungiporna så är det högre friktion i ett syntetbett än ett vanligt i metall, vilket innebär att risken för skav och irritation är större. Skimmlar har känsligare slemhinnor och är därmed känsligare för friktionen.

Jag tror egentligen inte att det skulle vara något problem med Grå, i och med att hon grejar så mycket med bettet så att hon löddrar lite, men jag vill ändå inte riskera något. Dessutom är syntetbetten oftast tjockare, och hon ogillar ju att ha något alls i munnen, troligen eftersom att hon förknippar det med travet, men det kan ju också vara så att hon har en trång mun. Jag ska dock absolut testa rakt bett, såg att det var fler som tipsat om det! Tackar! :D

 

 


Kommentarer
Postat av: AnKi

Klart jag läser noggrannt ;)



Att det ökar friktionen beror ju ganska mycket på vilket typ av syntet man väljer. Novabettet upplever jag inte alls ger samma friktion som gummi kan göra. Och rent generellt rider jag aldrig på samma bett två dagar i rad förutom eventuellt inför dressyrtävling alternativt hacket om det blir några lugna dagar.



Men vad är det vetenskapliga förklaringen till att just skimlar skulle ha känsligare slemhinnor? Det är ju ett färgpigment bland alla andra? Har skimmelskäckar semikänsligt då? (Oj, det ser nästan drygt ut, men du förstår säkert vad jag menar).

2010-12-13 @ 18:05:42
URL: http://vilsenpannkaka.blogspot.com
Postat av: Michelle

Hejsan! Va gärna med och tävla om att bli veckans blogg hos mig;) kram;)<3

Jätte fin blogg du har;)

2010-12-15 @ 08:36:58
URL: http://mylittleponniee.blogg.se/
Postat av: Frida

Michelle sär skriver. Borde vara straffbart.



Tillbaka till vad jag egentligen tänkte säga: Du bara måste berätta för mig hur det går med rakt bett sen! Låter jätteintressant! =)

2010-12-15 @ 09:52:10
Postat av: bitte

Hej har just nu en tävling där 2 personer har chans att vinna varsitt presentkort på 1000 kr hos Nelly

2010-12-17 @ 19:36:13
URL: http://www.lovemercury.se/?p=1845
Postat av: Anonym

uppdatering tack.

2010-12-20 @ 19:30:12
Postat av: viki

Bra svar!! :D Hah vet inte så mkt om sånt men ^^ Så blir de när man är nybörjare :)

Måste bara säga, älskar din blogg! :D

Så himla bra!!<3



Förresten, visst är hästar underbara..? <33

2010-12-23 @ 17:10:46
URL: http://vikisblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0