Det gäller att inte slita ut sig i onödan!...

imag0315 (MMS)

Det gäller att inte slita ut sig i onödan! Världens bästa praktik <3


Centimeterhoppning

Ja, om en timma ska jag rida iväg mot hoppningen. Sitter och taggar mig själv, haha! Det var ju ganska precis ett år sedan som jag och Nico hoppade en bana på bortaplan, så det ska bli spännande! Det får gå som det går, men jag hoppas såklart att det går bra!

Planen för dagen är att rida fram, fram, fram och fram. Jag kommer att rida på pelham för att känna att jag får bättre kontroll, för då vågar jag att rida på i ett högre tempo. Nico kan vara ganska så lurig att hoppa i och med att han gärna "fulstoppar" när han får chansen, men när jag kan rida på lite snabbare så blir han mer taggad på sin uppgift. Jag rider ju dessutom såpass låga klasser att han kan hoppa det stillastående om han skulle få för sig något, så det känns bra. Mia hänger med och coachar så det ska nog gå prima!


Jag och Nico på vår senaste tävling. Vi hoppas på att få till några lite mer "lagom" höga språng, haha!
 
 


Sammanfattning

Ja, urdålig uppdatering var det här då! Det beror kort och gott på att vårat internet har legat nere, men nu har Telia varit här och fixat. Jag ska bespara er från tråkig ikappläsning av dagens ridning, men jag kan säga att det har varit väldigt varierande mellan hoppning, dressyr, longering, uteritter och körning. Igår var jag och mamma ute och körde Nico utanför gården för första gången, vi körde ungefär en mil på trafikerad väg och det gick superbra!

Vi har planerat in en centimeterhoppning imorgon dessutom, jag kommer att rida 80/80 eller 80/90 beroende på hur han känns, men det blir troligen 80/90. Slänger med några bilder som Mia tog häromdagen!

 

 

 


6/6-11 - Longering

N i c o
Longerade lilleman med longeringssystemet innan det hann att bli allt för varmt. Hans dåliga humör höll tyvärr i sig, men under omständigheterna så jobbade han bra. Imorgon får han nog vila eller skritta bara, för han kan nog ha lite träningsverk. Hovslagaren kommer imorgon också, så det lämpar sig ju bra.

Grållan fick stå, när jag och Mia skulle rida ut var det FÖR varmt! Det blev pyssel och manryckning istället.


5/6-11 - Skogen och markarbete

G r å l l a n
Red ett markarbetspass tillsammans med Mia och Martell. Det gick faktiskt riktigt bra, vi fick till ett riktigt språng! Oftast så hoppar hon ju utan att lätta från marken, eller ja, hon blir bara längre, men idag hoppade hon på riktigt en gång i alla fall, haha! Vi hoppade väl som högst ungefär 70 cm, så det var ju bra. Dessutom galopperade vi jättemycket, hon fattade rätt galopp hela tiden och skötte sig bra!

N i c o
Red en sväng i skogen på gangsterbossen Nico, inget vidare haha! Han kompenserade gårdagens fantastiska uppförande med en riktig skitdag, men det är bara att skratta åt honom. Vissa dagar kan han vara världens tråkigaste att rida ut på, han bockar på stället och reser sig för att han inte vill mer, och så blir han springig och skiter i allt. När han har sådana dagar är det bara att låtsas som inget, för det håller sällan i sig. Red i alla fall ganska långt och det gick på det stora hela bra!


4/6-11 - Hoppning och dressyr

G r å l l a n
Red ett litet dressyrpass på banan och det gick väl ganska bra. Vi nosade lite på galopp och sidvärtesrörelser, hon skötte sig faktiskt fint. Dessutom red vi på vägen med bilar och det gick prima, allt går när man har en trygg häst framför!

N i c o
För guldklimpens del blev det hoppning, och han var helt fantastisk! Har inte hoppat några höjder sedan förra sommaren, men han skötte sig perfekt! Han var jättetaggad och hoppade som en gud hela passet, otrolig känsla! Red på pelham för att våga rida i ett lite högre tempo, och det var nog det som behövdes! Underbara sommarbilder blev det också, tack Mia! <3




















2/6-11 - Månslunda

N i c o
Äntligen fick jag en ridkompis, Mia kom nämligen med Martell. Ni kanske kommer ihåg honom, jag red honom i vintras. Hur som helst så red vi Månslundarundan och galopperade lite på travbanan, superhärligt och hästarna skötte sig bra! Jag har troligen ridit dagarna innan också, men problemet är att jag inte kommer ihåg vad jag gjort, uppdateringen är på topp känner jag!


RSS 2.0