Superroliga nyheter!

Anledningen till att jag inte bloggat är att jag som sagt har bihåleinflammation, och den blev såklart jättemycket sämre när jag gick till skolan ändå.. Igår somnade jag när jag kom hem, för jag hade så himla ont i huvudet. Sov tills typ tio på kvällen, då mamma ville att jag skulle gå ut och ge hästarna kraftfoder, för hon och pappa hade tagit stallet, så pappa mockade och mamma fixade maten osv, men de var osäkra på kraftfodret. Sjukt skönt att jag slapp mocka, för jag mådde verkligen inte bra. När jag vaknade idag så hade jag fortfarande ont i huvudet, och det har jag nu med.. Detta är dock inte den goda nyheten såklart, utan den kommer här;

Jag och Nico ska på träningsläger hela vecka 7! Ska bli så otroligt roligt! Vi ska åka till RC Horse-Vision och träna NH, trickträning och Akademisk ridkonst två gånger om dagen, en lektion NH/trick, och en AR. Kan inte med ord beskriva hur roligt det ska bli! Som om inte det vore nog så ska Stinelo komma ut och hjälpa mig antingen i morgon eller nästa helg, så att det går smidigt och lätt att lasta när vi ska åka. Längtar som tusan!

Jag ska alltså träna trick och NH för Rebecca Östh som är en superduktig tränare inom det området. Vill ni se film på när hon jobbar med sin häst Sunnyboy så finns länk till film HÄR. (Öppnas i nytt fönster) Den akademiska ridkonsten kommer jag då att träna för Christofer Dahlgren, även han jätteduktig! HÄR kan ni se film på när han rider tre av sina hästar.

Som sagt, ska bli hur kul som helst! Slänger med en bild från provridningen av Nico, där Stinelo rider. Hon var tidigare anställd som beridare hos Rebecca och Christofer, men har nu startat upp en liten verksamhet hon också.

Känner ni igen min lille prins? Ingen jättesmickrande bild precis, men den gör det lätt att se
hur han har utvecklats! Älskade lilla Nico-pico-bus! <3

 

 


24/1-11 - Dressyr

Red ett väldigt kort dressyrpass på Nico, men jag orkar ingenting nu när jag både är sjuk och ur form.. Nico var dessutom jätteseg vilket inte förenklade något, men han är ju inte igång så det är ju inte så konstigt att inte han heller orkar. Testade att rida i nya stövlarna, och de var faktiskt väldigt bekväma! Trodde att de skulle skava i knävecken, men det gick bra!

Funderar på att klippa Nico en sista gång innan han börjar fälla, men jag vet inte.. Har sett att många andra klipper sista gången nu, men jag tycker egentligen att det är lite sent. Vi får se hur det blir helt enkelt.. Hur skulle ni ha gjort?


Klippmaskiner

Som de flesta av er vet så är det ganska svårt att få till en snygg helklippning, speciellt om man måste klippa benen med en klumpig maskin. Jag har varit väldigt nöjd med min klippmaskin med tanke på hur billig den var (cirka 1300:-) och jag kommer att ha kvar den till att klippa kroppen med. Problemet kommer när det gäller huvud och ben, då är den lite klumpig. Det GÅR, men speciellt vid benen är det lätt hänt att man råkar skära dem lite, och det är ju inte så lyckat. Sen tycker jag att den klipper lite för långt, men jag har bytt skär nu och jag tror att det är kortare skär än de förra. Det fanns tydligen med både 3mm och 1mm, och jag har nog haft 3mm på.

Till saken nu då, jag har kollat lite olika maskiner och tänkte höra om ni har någon erfarenhet av dem eller om ni har andra tips?!

MarQuant Djurtrimmer 695:-
finns att köpa på Jula

Produktinformation
"Klippmaskin för hundar och andra djur. 2 st hastigheter. Drivs via 230 V-nätkabel. Kan användas länge utan att bli varm. Blad med skydd. Levereras med rengöringsborste och smörjolja."

Den är från samma märke som min stora masikn, och den har jag ju varit nöjd med. Ser ut att vara lagom stor, men det framgår inte riktigt om den är tillräckligt stark för att klippa häst.


Moser max 45 1635:- finns att köpa på Börjes

Produktinformation
"Moser max 45 är en snabb effektfull klippmaskin med låg vikt. Tystgående med låg vibration och lätt utbytbara skärhuvuden. Bladets bredd: 40 mm. Levereras med bladskydd, smörjolja och rengöringsborste. Effekt: 45 W. 220 V 2 hastigheter . Rekommenderas för delklippning av häst."

Det är ju lovande att den faktiskt är avsedd för häst, och den ser väldigt smidig ut. Den verkar ha praktisk lutning på bladen också. Sen kostar den mer än dubbelt så mycket som MarQuanten gör, men det kanske är värt det?


Wahl Cordless clipper 1225:- finns att köpa på Börjes

Produktinformation
"Klippmaskin Cordless Clipper En uppladdningsbar klippmaskin som kan användas både med och utan sladd. Går även utmärkt till hund. Levereras med knivset, bladskydd, smörjolja och rengöringsborste 4 kammar. Effekt 30W. 220V. Rekommenderas för delklippning av häst."

Även denna är avsedd för häst, vilket ju tyder på att motorn antagligen är lite starkare än på MarQuanten. Ett till plus är att man kan välja om man ska köra med sladd eller utan, och den ser ganska smidig ut den också.


Rent spontant känner jag att jag gillar Mosern mest, den ser genomtänkt och bra ut. Sen finns ju även DeLaval och de andra dyrare märkena, men det känns överflödigt så lite som jag ändå klipper. Har ni några tips att komma med? Vad använder ni för maskin, och hur klipper ni?



Frågor och svar; Sadel och stam


Hej Evelina! Håller med dig om att det är en toppenuppfinning, och sen att de kallas kameldrivarkuddar gör ju bara saken ännu bättre, haha! Den var faktiskt riktigt bekväm, men tyvärr var min sadelgjord för lång så jag måste skaffa en kortare. Hann att rida ett par varv innan mamma påpekade att det var en decimeter mellan magen och sadelgjorden, haha!

Intressant att du vet något om Nicos stam, eller du pratar om N-linjen i alla fall! Du får gärna förklara för mig vad det innebär om du ser det här! Hela hans stamtavla finns HÄR. På de namnen med en röd stjärna efter finns bild på hästarna! Tack för titten!


23/1-11 - Barbacka och bus

Jag red ett kort barbackapass på 20 minuter, eftersom att varken jag eller Nico är igång. Han kändes ganska fin, men jag är fortfarande sjuk och orkar inte riktigt sitta ihop honom. Sen orkar han såklart inte bära sig helt heller, eftersom att han har stått så länge, men han kämpade bra. Efteråt tänkte jag ta en promenad med honom, för det tycker han är jättemysigt för det mesta. Mamma följde med också, och Nico gick såklart lös och kom i sin egna takt bakom oss. Helt plötsligt får han dock något fnattanfall och galopperar hem för att sedan hoppa över staketet in i hagen, vi skrattade så vi tjöt! Jag tog det som att han inte var så sugen på promenad just då!

Nico var grinig vid maten och ville inte alls fastna på bild idag, men Grållan och Dianne var vid gott mod!






Ny sko och verkade fossingar

Idag har Nico fått på sin tappsko, Johan ställde upp och slog på den, underbart! Imorgon så kommer jag alltså kunna rida igen, och då kan jag kanske prova min barbackapad! Dessutom så har Dianne fått fötterna verkade, så nu ser hon presentabel ut igen, haha!

 

 


Klara konstruerar; Barbackapad

Och nu äntligen ska jag visa er vad det är jag har hållt på med de senaste dagarna, vet att några av er har varit riktigt nyfikna! Det är alltså en barbackapad som jag har gjort, och det har tagit sin lilla tid, jag tror att jag har lagt ner mellan 8 och 10 aktiva timmar på den. Jag tänkte visa er hur jag har gjort, och om ni gör en egen vore det jätteroligt om ni visade hur det blev!!!

Du behöver;
- En vojlock eller ett schabrak
- En dyna, padd, skumgummi eller liknande
- Plast, handduk, skumgummi, täcke eller dyl.
att fylla stöden med
- Balsnöre eller annat starkt rep
- Nål och tråd (massor)
- Ett slaktat hästtäcke, dvs. två bukgjordar, två
D-ringar, två bogspännen och remmarna vid bogen
- Tyg till överdrag


Jag tog en vojlock som jag köpte för 8,50kr när ÖoB sålde ut sina hästsaker, och på den tråcklade jag fast en gammal stolsdyna som jag klippte av snörena från.


Här ser ni dels hur jag tråcklat, men också hur jag gjort mina stöd. Jag har allt möjligt i dem, men mest bubbelplast som jag har snört ihop hårt med balsnören från ensilaget.


När jag mätt ut stödens storlek så la jag undan dem och började med den blivande sadelgjorden. Jag sprättade loss bukgjordarna från ett trasigt täcke och sydde fast bogspännen i båda ändarna av två bukgjordar.


När det var klart mätte jag ut mitten på gjordarna och sydde fast dem på vojlocken. Se till att gjordarna ligger lagom så att de passar i sadelgjordsremmarna.


När gjordarna var på plats så sydde jag fast bakstödet med hjälp av tre bomullsband.


Till stödet i fram använde jag vojlockens stroppar. Tänk på att fästa D-ringarna innan du trär i korven, om du vill ha dem förstås. De är till för att fästa tex reflexbröstan i, men man måste inte ha dem.


Om ni har gjort rätt så borde er pad se ut såhär nu.


Fäst bogremmarna i bogspännena på det här viset i alla fyra gjordar.


Jag gick sedan ut och testade så att det fungerade med sadelgjorden och sådär, och det fungerade bra!


Sedan fick pappa kasta upp mig så att jag kunde kolla om stöden kändes lagom, och konstaterade att jag vill ha mer i fram. Eftersom att det är en väldig smaksak så är det bra om man kan gå ut och testa, annars får man ta en pall eller be någon lägga sig på alla fyra, haha!


Jag sydde på två korta korvar längst ner på vojlocken för att få mer stöd.


När stöden var på så skulle överdraget på. Det var ett rent helvete kan jag säga, mina fingrar har stora blåsor idag! Jag har sytt runt hela kantbandet på vojlocken kan man säga. Jag klippte hål för fästena till bröstan.


Jag kände sedan efter var sadelgjordsremmarna satt och klippte hål för dem. Det fina med fleece är att man kan lämna den klippta kanten "rå", man behöver inte sy den.


Ut med stropparna genom hålen..


..och voilà!


Lycka till!



Projektet är klart!

Nu är mitt mystiska projekt klart, och ikväll kommer en beskrivning med närmare 20 bilder på hur jag har gjort. Spännande? Jag hoppas det!

Jag är fortfarande sjuk och det är jättetråkigt, men jag och pappa ska i alla fall åka in till stan och köpa en ny snösula åt Nico så att han kan få sko på framfoten igen. Jag hittade en av Dimens gamla skor med fyra broddhål som är i lagom storlek, tur det! Inte visste jag att det var så svårt att få tag i skor här! Tur att jag hade en gammal!


Klara konstruerar; Sadelkammarskylt

Hade egentligen tänkt att gårdagens projekt skulle få bli det första i den här kategorin, men jag har en halvtimmas jobb kvar på det, så ni får ett annat jag pysslat med idag! Som sagt blir jag knäpp av att vara sjuk, jag fixar inte att ligga stilla. För att hålla mig lugn pysslar jag med saker istället, annars hade jag troligen klättrat på väggarna, och det gäller ju att ta det lugnt! Idag har det varit mestadels målning, men sytt lite har jag gjort också!

Det jag gjorde idag och tänker visa är i alla fall en skylt till dörren in till sadelkammaren. Det hela var ganska enkelt, men trots det lyckades jag med att klanta till det så att jag fick börja om, men vi utgår ifrån att ni är lite mer samlade och tar det lugnt, och inte är så ivriga som jag.

Du behöver;
- En valfri skylt
- Tillgång till skrivare, laminator
och skalpell eller bra handstil
- Valfri färg, jag valde akryl
- Penslar

Såhär såg min arbetsplats ut, är man förkyld så får man lägga till nässpray, snytpapper och varmt att dricka på "Du behöver"-listan! Jag målade även små fågelholkar som mamma har när hon gör blomsterarrangemang av något slag, haha! Jag använde mig av Tildas matta vattenlösliga akrylfärg, men det går nog bra med vilket som!

 

Jag skrev ut två olika varianter av text som jag ville ha, och kom fram till att den nedersta var lättast att skära ut, då den är lite tjockare. Därefter laminerade jag pappret.

 

Det visade sig vara svårare än vad jag trodde att skära ut fint, men det gick faktiskt bra trots allt.

 

Schablonen blev perfekt, men ändå lyckades jag som sagt med att misslyckas...

 

.. och därmed fick jag helt enkelt börja om och sedan skriva för hand. Men ni som är lugna, sansade och tar det lite försiktigare än vad jag gjorde kommer säkert att lyckas kanonbra! Jag ska även lacka den imorgon, för att den ska bli lite tåligare, men sen åker den upp i stallet!

 

 


Dagens projekt...

Idag har jag också varit hemma med min onödigt eländiga feber, och för att inte riva huset så har jag sysselsatt mig med pyssel som inkluderat nålar, gamla trasiga täcken och grimmor, bubbelplast, balsnören, en vojlock och ett satans tålamod! Jag visar er mer imorgon, för nu ska jag sova!

 

 


Stallet

Här kommer rundvisningen i stallet. Är dunderförkyld så jag pratar ju så lagom roligt eftersom att jag inte kan andas med näsan, luften räckte inte hela meningarna direkt, haha! Är det något som inte är med på filmen som ni undrar över så är det bara att fråga!

 

 


Xanthis Dragila

" G r å l l a n "

f. 2004-04-29
e. Giant Chill u. Xantis Ida ue. J.R.Broline
Svenskt Varmblod - brunskimmel - sto - 160cm

Grållan kom till mig 14/11 2010



H i s t o r i a

Xanthis Dragila, eller Grållan som hon kallas till vardags, är född någonstans i Stockholmstrakten. Som ettåring såldes hon till Axevallas travtjej Anna Forsell, men ställdes i träning hos Annas pappa Torsten i Boden i en månad innan hon kom hem till Anna på Axevallas travbana. Anna hade Grållan i träning i ungefär åtta månader, och under den tiden hann hon med att gå ett godkänt premielopp, och ett godkänt kvallopp, båda två med Anna i sulkyn. Därefter var det dags för ett ägarbyte igen, och hon köptes då av Per Hurtsén och Monika Andersson. Monika tog henne i träning och startade henne en gång med Anna i sulkyn men hon blev oplacerad. Senare så blev hon skadad av en olycka i hagen, hon fastnade med bakskon i grimman när hon skulle klia sig och lyckades på så vis skada bakknäet. Hon blev då betäckt med Fill V, och fick 28/6-09 hingstfölet Filltheblank. Så småningom kom hon till Axevallas travskola, men då hon inte passade in och var alldeles för stressad så beslutades det att hon skulle slaktas, och det är där jag kommer in. Självfallet blev jag bestört över att höra att hon skulle slaktas, och köpte henne därför. Det var kanske en aning spontant och inte riktigt genomtänkt, men det är ingenting jag ångrar. När Grållan kom hem till mig och fick lite lugn och ro blev hon genast hur snäll som helst, och hon stressar inte upp sig i onödan.

M e r   o m   G r å l l a n

Grållan är en väldigt snäll och trevlig häst som alltid vill vara till lags. Hon är lättlärd och väldigt positivt inställd till det mesta. Hon är inte speciellt mycket riden ännu, men gör stora framsteg snabbt. Hon är bara riden i skritt och trav, och vi har inte direkt kommit någonstans alls i och med att det har varit så mycket snö överallt, men hon börjar söka sig nedåt och är som sagt positiv till arbete. Jag har ridit henne i skogen, och även där är hon snäll, även om hon har lite bråttom.

Hon är världens mysigaste att pyssla med i stallet, hon skulle gärna se att man stod och borstade henne ett par timmar om dagen. Hon tycker också om all form av uppmärksamhet, och med sin utstrålning så får hon stå i centrum hos i stort sett alla som träffar henne.

I framtiden så är det meningen att Grållan ska vara ridhäst, men hur långt hon kommer gå kan jag inte säga. Jag har i alla fall en förhoppning om att hon ska kunna gå någon lättare dressyrklass, eller motsvarigheten till det i alla fall. Jag kommer även att börja hoppa in henne när hon känns redo för det, sen får vi se var det bär. Huvudsaken är i alla fall att hon trivs och mår bra, för det är hon värd!

 

 

 


Deanna Hall

" D i a n n e "

f. 2003-04-18
e. Conway Hall u. Delphini ue. Ambro Bullet
Amerikanskt Varmblod - brun - sto - 160cm

Dianne kom till mig Nov/Dec - 2009

Beräknad fölning; 2/5-11



H i s t o r i a

Deanna Hall, vår lilla ögonsten som i bloggen (och även till vardags) kallas Dianne eller Donna, föddes i Lexington Kentucky våren 2003. Jag vet egentligen ingenting om henne, mer än att hon som ettåring såldes för ungefär 70.000 amerikanska dollar, så hon var troligen väldigt lovande som ung. Jag förmodar att hon har startat men sedan blivit skadad, då hon är väldigt mycket blistrad på benen. Det är dock ingenting jag kan säga med säkerhet. Hon såldes sedan som avelssto hit till Sverige, men jag tror att hon varit i Finland en sväng innan hon kom hit. Det senaste är i alla fall att min sysslings pappa köpte henne, och hon var ju betäckt förra året men kastade tyvärr. I år är hon dock dräktig, och som det ser ut nu så ska hon föla här.


M e r   o m   D i a n n e

Dianne är en gudasnäll häst med en ängels tålamod. Hon hispar aldrig upp sig och gör alltid sitt bästa för att göra vad man ber om. Hon är en sådan häst som jag verkligen litar på till 100%, till och med min farmor som är sjukligt rädd för hästar vågade sig på att leda henne från hagen till stallet, och det med bravur. Hon leds bara i halsring om hon har något alls, annars går hon lös. Hon står också lös på stallgången medan man klipper och pysslar, det är ingenting som retar henne, man får hålla på. Det enda hon är lite tjurig med är när man tar henne på juvren, men det har kommit nu när hon är ganska nära fölning.

I övrigt så är hon även en klippa att rida, även om hon inte rids längre. Jag red henne lite förra året, men nu har hon väldigt dåliga hovar och ingen ryggmuskulatur, så det i kombination med att hon är dräktig gör att hon helt enkelt bara får gå och äta hela dagarna. Och tro mig när jag säger detta, att det är ingenting hon klagar över, vårt lilla matvrak!

Även om det kanske verkar så här i bloggen så är inte Dianne våran häst, utan det är som sagt Roger som äger henne. Vi har dock förbjudit honom att flytta henne härifrån, eftersom att hon är en sådan klippa! Vi säger oftast att det är mammas häst, eftersom att hon är så förtjust i henne. Dessutom behöver Dianne lite mer vård än Rogers andra fölston, då hon inte riktigt passar in i flock.


 


Lite otydligt av mig

Jag såg att ni blivit fundersamma över vem den tredje hästen i headern är, och det är ju fölstoet som står här, som till vardags kallas Dianne eller Donna. Jag håller dock på med nya presentationsinlägg om stallet, hästarna och mig, så ni kommer att få veta mer om henne snart!


Riktigt onödig fakta om Nicos stam

Ni som tycker att mina Nicos hela namn är konstigt, kolla på det här! Någonting säger mig att det ligger i släkten, haha!

NERCO VAN DE BREDEHOEVE "Nico"
Mormors far; WYBE VAN DE BLAUWE STEENTJESHOEVE
Mormors farfar; WERE-DI VAN DE VRIJTHOF



Ny design!

Nu har jag bytt design igen, tyckte att det var dags att både Grållan och Dianne också skulle få vara med i headern. Som vanligt så ber jag er säga till om något inte fungerar eller om det ser konstigt ut. Kan ni inte se den nya designen så tryck F5 eller uppdatera.


Film; Nagini hoppar, 16/1-11

Efterson att jag inte direkt har gjort något med hästarna idag, mer än att provsitta min dressyrsadel på Grållan, så får ni en film från min och Naginis hoppträning. Lägg märke till hur han i slutet av filmen tröttnar och sätter sig och putsar pälsen istället, haha.

 

 


Film; Grållan på lina - 15/1-11


Länk till inlägg


15/1-11 - Jobb på lina

Jag hade ju tänkt att rida nu när jag äntligen fått klartecken att det är okej med armen, men självklart smäller jag till och blir sjuk istället då. Fast besluten om att Grållan ändå skulle gå idag så gav jag mig ut för att testa på att lina henne, och det gick faktiskt över förväntan. Jag tror att hon är linad tidigare, annars hade hon nog inte förstått så bra som hon gjorde. Hon var väldigt spänd och lite trippig, men det berodde nog dels på att det blåste, dels att hon är ovan men också att hon har stått jättejättelänge. Ha detta i åtanke när ni kollar på filmen. (Japp, ni läste rätt, det kommer en film sen!)


EDIT; Filmlänk



Glada nyheter!

Igår blev det ingen uppdatering eftersom att jag stensomnade direkt när jag kom hem från skolan, kände mig inte direkt pigg och fräsch. Idag är jag tack och lov piggare, och ännu bättre blev det när jag pratade med mamma, för hon har pratat med min läkares assistent, och jag får rida igen! Det var ingen skelettskada, utan det var min kroniska överrörlighet som spökar precis som vanligt, så det är bara bra att jag använder armen, så länge det inte gör allt för ont. Blir det värre så får jag gå till en arbetsterapeut och ordna ett träningsprogram eller något i den stilen.

Huvudsaken är att jag får rida igen i alla fall, så jag tänkte rida lilla Grå imorgon. Nico har ju tappat en framsko, så han får vila tills jag har lyckats fixa fram en sko som Johan kan slå på. Grållan däremot har alla skor på, så det får bli henne jag lägger fokus på nu ett tag.

En till rolig grej är att pappa har lovat att han ska köra mig och båda hästarna till löshoppningen den 30onde, om han är ledig alltså. Vore verkligen jätteskoj, dels för att Nico älskar att hoppa, men också för att se om Grållan tycker att det verkar vara något roligt.

Nico när han löshoppades på LRK i februari -10.

 


Favoriter ur Hööks vårkollektion - Häst

Det visade sig vara väldigt mycket som föll mig i smaken från Hööks nya kollektion, så jag delar upp det. Jag slänger ut favoriterna för hästen idag, så tar vi ryttaren imorgon!

 

Jag vill börja med att säga att det är roligt att Hööks har släppt lite mer NH och westerninspirerade saker i år, det är verkligen ett steg framåt tycker jag! Repgrimman med tillhörande tyglar är absolut intressant, men det är svårt att säga om jag gillar den eller inte utan att ha känt på den. 179 kronor kostar den i alla fall, och det kan den säkert vara värd! Gillar konceptet med ringarna på nosen, det förenklar ju det hela massor! Nästa sak jag föll för är det röda schabraket för 229 kronor. Tycker att det är urläckert, tänk er Grållan i det och ett par matchande röda lindor, hur snyggt som helst! Nico passar säkert också bra i det, men det var främst Grållan jag tänkte på när jag kollade in det. Även det ljusa schabraket kostar 229 kronor, och ser väldigt fint ut det också. Jag vet inte vilken av mina hästar det skulle vara finast på, men jag tror nästan att det är Grållan det också. Nico är i och för sig fin i ljusa färger, men jag tycker att han passar bäst i mer skrikiga nyanser. Slutligen är det pannbandet med silverfärgad clincher för 79 kronor, ett riktigt kap tycker jag! Jag vet inte vad det har flugit i mig, men jag har helt plötsligt blivit jätteförtjust i silverfärgad clincher, och såklart blev jag jätteglad när jag såg den här godingen! Det kommer absolut att vara med i nästa beställning!

Vad har ni för favoriter till hästarna?

 

 


Stövlar, stövlar och stövlar

Som ni redan vet så älskar jag stövlar. Älskar. Schabrak också, men det hör inte hit just nu. Jag var som sagt inne på röntgen igår, men resultatet kommer jag att få först om två veckor eller så, och först då vet jag mer vad det är. Röntgenassistenterna sa dock att jag inte har några jättestora förändringar på skelettet, men mjukdelarna kan de ju inte se.

Vi var där jättelänge och det ville aldrig bli klart, så efter timmarna i väntrummet så var jag sur som ett bi. Vi skulle till Granngården och se om de hade några skor till Nico eftersom att han har tappat en, men det fanns såklart inte rätt sort. Ännu surare begav jag mig till reakorgarna, och vad fanns där? Stövlar. Jag kunde inte låta bli, det var så oförskämt billigt. 599:- och de blev mina! Inte jättesnygga, men så himla praktiska och sköna!

 

Såklart fick jag syn på ett par riktiga snyggingar på Hööks direkt när jag kom hem, så typiskt.
Slänger in ett inlägg om mina favoriter ur Hööks vårkollektion senare!

 

 


8/1-11 - Promenad

Var inte orolig, jag har inte dött! (Även om man skulle kunna tro det...) Jag har bara haft en riktig svacka gällande allt vad hästar heter, och hållit på extra med kaninen och naglarna istället. Självfallet har jag tagit hand om hästarna, men det är verkligen jättetråkigt att inte kunna rida på grund av handleden, så jag har inte haft lust att blogga eller läsa om alla andra som kan hålla igång. Jag var på sjukhuset i fredags och fick handleden, handen och armbågen palperade och det verkar som att det onda kommer från änden på det yttre underarmsbenet, men jag ska in och röntga den imorgon bitti.

I förrgår var jag i alla fall på promenad med Nico, vi gick ungefär 7 kilometer. Det var absolut trevligt, men han var superpigg och när vi var allra längst bort är det klart att solen var tvungen att gå ner och det blev svinkallt, började blåsa gjorde det också. Men över lag var det trevligt, det tyckte nog Nico också!

Som jag sa högre upp så har kaninen fått mer tid nu, och helt plötsligt så vill han hoppa igen! Jätteroligt tycker jag, och vi satsar på att vara med på en tävling i april, Lätt Rak blir det i så fall, det ska bli superskoj! Han har varit väldigt negativ i hoppningen, men nu går det som smort, idag hoppade han fem hinder i rad, vilket är en enorm prestation från min bestämda kanins sida, haha!

Ni får två bilder på sötnosen, och för er som inte tycker att kaniner är det minsta skoj; titta på det härliga, gröna gräset och sakna sommaren istället!

 

 

 


RSS 2.0