29/6-09-dressyr

Den här gången fick det bli lite dressyr, och Nico kändes faktiskt jättefin! Stundtals i alla fall, jag menar, jag rider ändå inte så ofta, han står en hel del. Han verkade gilla det nya bettet i alla fall, det var ju kul! Ett Novabett, om jag inte har nämnt det, det är ett bett helt i syntet, böjbart alltså, inget stål som kärna, bara stålringar. Han börjar vakna lite i bakbenen nu i alla fall, inte hela passen igenom, men då och då. Om jag bara koncentrerar mig och rider som jag ska, så går han ju som han ska, så det är mest jag som behöver tränas!

Foto:Mia Kristoffersson
Inte helt bra, men det går frammåt! Min ponnyplutt! <33


25/6-09-Miahjälp!

Aha, aha! Idag hjälpte bästa Mia mig och Lucas med hästarna. Lucas fick rida Morris alltså, och det gick bra, han kan redan rida lätt. Efter en gång. Seriöst, när jag började på LRK så fick Mia leda mig det första halvåret i alla fall! Han är en naturbegåvning, så att säga! Mia hjälpte mig med Nico också, påpekar lite saker som jag inte tänker på, men som jag måste tänka mer på, som var han har bogarna till exempel, jag tänker alldeles för lite på det, men det blir bättre och bättre i alla fall!

Foto:Mia Kristoffersson
Vi är å-så-coola, så att säga!

22/6-09-skogen

Tja, egentligen vet jag inte så mycket om den här ritten, för Mias kompis Hannah fick låna Nico så att de kunde rida ut tillsammans. Hade tydligen gått jättebra, fick två bilder med de är på Lucas dator. De finns dock att se här och här.

21/6-09-hoppning

Mhm, hoppning nu igen. Eller nu igen, det var väl i förra veckan senast om jag minns rätt? Nico skötte sig lite... halvbra får vi väl säga. Felbedömningarna som blir i avstånden tar ju jag på mig, men höjden tycker jag bannemej att han kan ta hand om själv! Blev lite hoppande rakt igenom hinder idag om man säger så! Hoppade bara lågt efter det, 70 eller nått sånt tror jag, ingen vits med att trassla när allt känns tokigt. Mia hjälpte mig så vi fick till några fina språng på slutet i alla fall!

Foto:Lucas Berglund
Rida fram litegrann!

Foto:Lucas Berglund
Och lite skutt över granrishindret, som blivit mycket lägre efter att
det har börjat torka. Vi får nog bittert riva det igen, det håller inte så bra.

Foto:Lucas Berglund
Och ut ur den lilla kombinationen. Nico är glad som alltid!

Foto:Lucas Berglund
Och så ett språng till på granhindret, lite mer lyckat den här gången.

 

20/6-09-barbacka

Ja, nu har jag varit oaktiv väldigt länge, och mycket har väl hänt. Jag har varit hos Lucas ett par dagar, men nu ska jag slänga in alltihop! Den här dagen så red jag lite bus-barbacka, bara för att det är så mysigt. Hoppade lite småhinder på hanske 40 eller något, hahah. Första gången jag galopperade och kände mig säker barbacka på toker-nico, han gör ju sina små krumsprång! Men jag satt allt kvar, även om det var nära ibland. Lucas red lite i slutet också, fast Nico ville inte gärna gå framåt, han var väl trött. xD

Foto:Lucas Berglund
Nu är bilderna i urkass kvalite, eftersom att jag blev så kär i min nya
fina skärm, så jag råkade visst spara dem som 900*600px när jag
förminskade dem, men jag hoppas att ni ser lite i alla fall! :)

Foto:Lucas Berglund
Och så ett litet skutt! Sitter mycket rakare utan den där skitsadeln!
Ser ut som att jag sitter jättesnett, men mitt vänsterben är faktiskt
kortare än mitt högra, grymt irriterande när man ställer in
stiglädren och sådär vill jag lova!

Foto:Lucas Berglund
Mja, såhär mycket kortare är inte benet, han brallade till och jag
var inte beredd, det är väl närmre sanningen här! Hahah. <3

Foto:Lucas Berglund
Uuuupp i bocksprånget....

Foto:Lucas Berglund
.....och så neeer!

Foto:Lucas Berglund
Mina fina underbara! <3

19/6-09-midsommarhälsning!

Som rubriken lyder, här kommer en liten midsommarhälsning från mig och ponny!

Foto:Lucas Berglund

18/6-09-vaccination

Nico vaccinerad, så äntligen är han grundad nu! Skönt, då kan jag känna mig säker när jag tar med plutten någonstans. Han fick stå igår för att han gått så hårt ett par dagar, men nu fick han ju stå också, för vaccinationen. På lördag blir det en tur i skogen med Mia och Morris!

16/6-09-uteritt

Den här dagen blev det en tur kring Månslunda, lite hopp över en stock och något litet språng hemma. Både jag och ponny älskar ju att hoppa tillsammans, så det är så svårt att låta bli! Hursomhelst, blev en galopprunda med Mia och Morris, inte bara galopp, men mer och snabbare än vad jag och ponny brukar. Var jätteskoj, och Nico verkade uppskatta att få sträcka ut! Efter ritten blev det en liten avsvalkande dusch också, mys!

15/6-09-hoppning

Idag, äntligen, fick jag till lite seriös hoppning igen! Underbart, han gick jättebra! Lite svårsvängd är han än, men idag kunde vi i alla fall öva på lite olika linjer, både på rakt och böjt spår, superkul verkligen! Lucas var med och hjälpte till, också underbart, det lättar upp allt så mycket än om man skulle hoppa av och på hela tiden. Tack!
De flesta felen berodde helt på mig, när han slarvar med frambenen är det jag som tittar ner för mycket, ingen ide att försöka sopa det under mattan, det är bara att göra om och göra rätt. Men han rev bara kanske två-tre gånger på hela passet, vilket är en enorm skillnad mot när vi började i Maj, då han bara rusade rakt igenom alla hinder! Hoppade bara 80, börjar kännas väldigt tråkigt, men jag vill att vi ska vara helt säkra på vägarna innan vi höjer, det är bara dumt att misslyckas i vilket fall som helst!

Foto:Lucas Berglund
Det var en liten pigg dåre vi hade att göra med! <3

Foto:Lucas Berglund
Det här är bara en bonusbild, hahah! Den gjorde Lindas dag hörde jag!

Foto:Lucas Berglund
Älsklingsponnyn min <3

Foto:Lucas Berglund
Lade honom heeelt fel här, hahah, han gör så gott han
kan när mamma klantar till alltihopa! <3

Foto:Lucas Berglund
Alltså mina fötter!? Varför!?

Foto:Lucas Berglund
Min underbara! <3


13/6-09-dressyr

Jo, jag har väl ridit någon gång sedan sist, men jag har dessvärre inget större minne av det. Nu är det dock sommarlov, och självfallet ska jag försöka bättra mig. Idag tjatade min underbara pojkvän på mig tills jag faktiskt gick ut och red, jag är så dålig på att byta om och gå ut. Han ställde även upp på att fota dagens pass, som var väldigt lyckad. Bara en miss i högergaloppernas fattningar, och den tar jag helt och hållet på mig, sadeln sitter inte hundra så jag satt för snett. I övrigt var han jätteduktig, lite tarvlig kondis har han allt, men han kämpar på den busen. <3 Red lite volter osv, över lite cavaletti också, han börjar fatta grejen med bommar nu! Veckans hoppass kanske blir imorgon, om allt känns rätt alltså. Dagens övning gick dock främst ut på galoppfattningar får jag lov att säga, och de känns bättre och bättre! Han ruskade lite på huvudet, men det är för att tränset sitter så vansinnigt dåligt, min engelska nosgrimma gick ju sönder, och remonten passar inte för fem öre. Tur att jag slängde ivägen en "liten" beställning med nya prylar åt älsketoffs igår! <3

Foto:Lucas Berglund
Jag älskar verkligen mina små tjocka djur, ih! <3

Foto:Lucas Berglund
Längtar så sjukt mycket tills jag kan ta vara på hela hans kraft,
träning träning träning! En dressyrsadel vore inte fel heller, det skulle
nog kunna hjälpa mig att sitta rätt, så att jag kan hjälpa honom
att gå rätt. Vore lite lyxigt faktiskt, haha. Mantittare där!!! Ursh!
 

7/6-09-hoppning

Hoppning på ponnyn idag. Jodå, visst läste ni rätt, inte är han några 150cm inte, han är typ 145 med skor. Kul, askul. Är skitbesviken och sådär, men vi ska ta honom någonstans och mäta honom noggrannare, jag kanske bara är värdelös på att mäta om vi har tur. Låter osannolikt att jag skulle mätt så mycket fel dock, för där det var 150 hade ju manen hållt på i 10 cm. Men känns lite surt, för hade jag vetat det hade jag ju aldrig köpt honom, faktiskt, även om jag gillar honom. Nåja, hoppade 80 i alla fall, kände inte för någon höjdhoppning, vi tränade mer på att svänga, han är ju inte alltid så villig till det när man hoppar. Vissa språng kändes fina, men han uppförde sig väldigt konstigt igår, inte så konstigt kanske, Parisville åkte ju precis innan jag skulle rida, och de är ju bästisar. Nu får de dock aldrig mera träffas, känns ju lite tråkigt, men så är det.

Foto:Lucas Berglund
SLARVPELLE #1, blir så trött på honom ibland!

Foto:Lucas Berglund
Jag känner mig lite stolt som börjar bli bättre på att ge eftergift i alla fall,
känns så trist när man råkar rycka i dem fast att de hoppade bra.

Foto:Lucas Berglund
Äh, även om han är ponny är han ju den sötaste ponnyn. <3

Foto:Lucas Berglund
När toffsen väl skärper sig så har jag tappat koncentrationen istället,
sitter som en padda och blundar, graaattis!

Foto:Lucas Berglund
Min nosgrimma gick sönder föresten. </3 Hade remontgrimman så jag
slapp att tränsa om i alla fall, men det känns så trist, för det var ju mitt nya
fina träns. Nåja, får väl kolla efter något nytt helt enkelt. Måste köpa nya
Eskadronisar också, framskydden är för stora till lillen. <3

6/6-09-Dressyr

Okej, nu skäms jag faktiskt över den sjukt dåliga uppdateringen! Men vi har haft det trevligt i alla fall! För ett par dagar sedan så var Johanna här med sin häst Myggan, och Nico och hon lekte glatt i löshoppningshagen. Nico visade hur det går till och sådär, hahah! De hoppade bara lågt dock, de hoppade ju samtidigt. I förrgår var jag och mamma ute i skogen med Nico, han var ett monster, verkligen! När vi väl kom hem (efter stegringar, bockningar och försök till sken) red jag honom lite trött i lilla hagen, sen lekte vi som vanligt, och han var glad igen. Igår så löshoppade jag honom och Paris, jag stannade på 1,00 med Nico och 0,80-0,90 med Paris. Det gick faktiskt över förväntan, de är så duktiga mina små! Efter det gjorde vi lite andra övningar, lite agillity liknande med koner och så. Idag så blev det dressyr, och jag måste bara få säga att min häst är så otroligt underbar! Kändes verkligen som att allt släppte idag! Han gick i form i alla fall 90% av tiden i skritt och trav, samt en början till form i vänster galopp. Dessutom satt högergalopperna idag också, han har ju lite svårt för att fatta höger. Lite skänkelvikning, också den ganska bra, hade väl önskat lite mer tempo, men jag ställer inte för höga krav på honom när han går så bra, det är bara onödigt att göra honom ledsen. Efter ridningen var han genomsvettig, och då slog jag och kammen till; manryckning! (Nu fick ni ett stelt ansiktsuttryck och en mindre svettning, men nej, det blev ingen halvblodsman, jag jämnade bara ut den lite.) Nico stod snällt och tålmodigt, men efter 20 minuter var det väl inte så roligt längre, dessutom började porerna dra igen sig och det gick trögare, så jag tar resten en annan dag. Spela roll om det är lite ojämt just nu, hahah. Eftersom att jag missat så mycket här, så knåpade jag ihop en liten kort film, eller ett bildspel mer kanske, som kompensation!


RSS 2.0