28/5-09-vila

Vila en dag till, sista förhoppningsvis! Har varit ute och fotat honom i alla fall,
han är så vacker! Skulle ridit idag, men det började regna. Hm.
Helgen ska bli bäst! <3
 

Foto:Klara Hansson Zettersten
Hello Mr. Awesome!
För er som är intresserade finns den i JÄTTEformat här:
http://klarahansson.deviantart.com/art/Hello-Mr-Awesome-124005069
 

24/5-09-bushäst!

Sånna här dagar är hästen lite busig. Ja sånna här dagar som han känner för det alltså. Efter mycket bock och bus, dock fortfarande i fred med hästen, så hoppade jag av och löslongerade honom med en lätt inspänning. Jag är inte så mycket för inspänning, och inte longering heller, men han såg ut att trivas bra på det, och han jobbade rätt utan att irritera sig, och då är det väl okej antar jag. Det var ett jävla drag i honom i alla fall, snygghästen! Löshoppade också, 1 meter skuttade han ju över utan att tveka. Han är så duktig min buse <3

Foto:Lucas Berglund
(Det är nu ni säger "woooooow" och är sjukt avunssjuka)

Foto:Lucas Berglund
Ja, precis, nu också. Toffsen min! <3
 

23/5-09-hoppning

Idag blev det lite mer seriös hoppning, och ju mer jag tänker på det så är det första gången sedan första maj. Nico skötte sig verkligen helt underbart bra, han utvecklas jättefort i hoppningen. Det enda är att jag måste vara skärpt. (Även om han suger tag i hindren och gör det mesta själv!) Sist vi hoppade på riktigt blev det 75cm, med vägringar och rivningar på lägre höjder. Idag hoppade vi som högst 90cm utan ett stopp eller pet. Kändes som att vi skulle kunnat hoppa minst 100-110, men jag ville inte, han är trots allt inte i form helt, och dessutom har han ju skött sig så bra att det bara vore onödigt om han rev i slutet. Nåja, han var sjukt rolig att jobba med idag i alla fall! Underbara Lucas var med och var coach också, och fotograf för den delen!

Foto:Lucas Berglund
Trodde ärligt talat inte att han skulle hoppa, men jodå, han ställde
glatt upp! Ärligare hopphäst lär man ju få leta efter. Känner mig trygg!
60 cm kanske?

Foto:Lucas Berglund
Här är det nog mer 50cm, för den här bilden var nog innan egentligen.

Foto:Lucas Berglund
Här är det väl 80cm, hoppade över bilderna på 60-70, de är inte så skoj.
Inte de med vanliga bommar i alla fall.

Foto:Lucas Berglund
Och så 90cm. Gota nästa vår, mhm! Yay, jag ska vara med på något!
Hahah, åh, ja. Nåväl. <3
 

21/5-09-hopp & lek igen!

Ännu en hopp och lek dag! Jag fullkomligt älskar det! Har dock ridit med bett två dagar i rad = inte uppskattat. Han gillar verkligen inte bett, ens om han får helt långa tyglar. Nåja, imorgon blir det ju BB eller repgrimma såklart! Känns säkrare med bettet bara när lilla Jossan rider, ifall han hittar på något. Idag hoppade dock inte Jossan, för han blev aaalldeles för pigg! Taggar till tusen vill jag lova! Hoppade typ 60 idag också, utan chaps dock, men det gick bra. Tycker att min hoppsits blivit så jäkla mycket bättre på sista tiden. Klapp på axeln! Nico gick faktiskt ganska bra idag också, även om han inte riktigt trivs med bett i munnen. Tycker det är konstigt, ska nog kolla upp det. Han kanske har problem med den där spruckna tanden trots allt. Hursomhelst, ska kanske prova ett odelat bett också. Han bockade endel också den token, men det är mest kul, för det är sånna löjliga bocksprång, som gör att jag inte kan låta bli att säga 'vill du få av mig får du nog kämpa hårdare än så lilla vän!' Han är så söt! Josefin galopperade också, som sagt, han var ganska pigg! Hahah, nåja! Han landade fint i högergaloppen ett par gånger utan att korsa i alla fall, och det är skoj!!!

Foto:Bengt Fjällborg
Finns inget dåligt väder sa Patricia och lurade ut oss i ösregnet.

Foto:Bengt Fjällborg
Början till skänkelvikning, om ni tycker det ser mysko ut.

Foto:Bengt Fjällborg
Hopphopp! Ser löjligt ut med staket runt, men jag orkade inte
hoppa av och flytta ut det lilla hindret.

Foto:Bengt Fjällborg
Och en gång till! Lite mer eftergift skulle han ju haft dock.


21/5-09-hopp & lek

Ja, min favvis då! Start med lite barbacka ritt i skritt och trav, sen hoppa av och leka lite, sen på med sadeln och vara lite seriösare. Tog några småskutt på 60 kanske, bara gymnastik sådär, och så fick kusin Josefin rida! Hopp hoppade honom till och med! Bara 30 cm, men ändå, han hoppade som tusan med ryggen, pigg och glad som han var!
 

20/5-09-vila

Sen, som alltid, måste jag ens säga det längre? Hursomhelst fick lilleman stå, för jag är alldeles för sjuk, vilket jag var dagen innan också egentligen. Nåja, det är en fröjd att kika ut genom fönstret och bara titta på honom i hagen också!

19/5-09-hoppning?

Jag red verkligen som en skopa bajs det här passet. På riktigt. Men jag är sjuk, och då ska jag egentligen bo under en sten. Hursomhelst, vi fick till några fjuttiga skutt på kanske 60, inte mycket att hurra för. Han kändes ganska fin i munnen i alla fall, relativt lättarbetad om man gick in för det. Men jag vill inte rida med bett. Jag vill inte rida engelskt alls, det är bara inte roligt längre. Det finns ju så sjukt mycket annat man kan göra! Samtidigt så älskar jag att hoppa, och jag vill tävla dressyr. Men jag vill göra det på mina vilkor. (Jag måste ha någon form av anpassningsstörning?!) Om jag vill rida utan nosgrimma eller i repgrimma, så borde jag få det. Men nej, vi ska ju vara skonsamma mot hästarna står det i TR, och där med ska vi ha aachenrem och tränsbett! Pffffffft. Inte. Roligt. Längre. Nico gillar inte bett, han vill inte ha bett. Han är lugnare och finare utan. Han är till och med bättre utan grimma alls, helt bart liksom. Jag gillar inte heller bett. Bara för att han inte gillar bett. Han är ju lite falsk med hur mycket man tar, även om man är lätt på handen gillar han det inte, så jag blir bara osäker. Nåja, vi får se. Tänkte träna lite yoga och påbörja buga sen i alla fall, om jag känner mig piggare.

Foto:Ann-Louise Hansson
Iso 1600, go supercamera go! Skämt åsido. Nico ser mysig ut!

Foto:Ann-Louise Hansson
Iso 1600, fail supercamera fail! Något hopp fick vi ju till i alla fall!
 

18/5-09-skogen

Varför är jag så sen hela tiden? Jag borde dödas för det! Nej, kanske inte. Men jag red i alla fall i skogen med Josefine, väldigt lugn tur, är ju sjuk som en potta. Red i repgrimman såklart, det är mysigast. Vi mötte en jättestor tjur, och han var skitäcklig. Han skrämde Dimen förra året, så att Dimen fick rycket och hoppade över ett dike ut i en åker, och vägrade att hoppa tillbaka. Suck. Nico tog det i alla fall lugnt, han bara tittade på den och gick förbi. Duuuktiiig!!!
 

17/5-09-skogen

Idag blev det skogen med Josefine, red i repgrimman idag också. Jag brukade resonera som så att jag kan vänja honom vid bett i skogen, så att han fick vänja sig lugnt, men nu kom jag på mig själv med att tänka "äh, vi ska ju bara ut i skogen, vi tar grimman". Så frågan är när tusan jag ska ha bett då, haha? Men som sagt, lek fram det!
 

16/5-09-hopp och lek igen

Som vanligt sent inlägg, men den här gången blir det i alla fall bildbomb! Jag red barbacka i repgrimma, och så lekte vi lite efteråt som vanligt. Eftersom att jag inte satsar så förfärligt högt så tror jag att det är lämpligt att leka fram vänskapen mellan häst och ryttare, för det är viktigare för mig än ett hopp på 120. Gick hur som helst bra, plutten lyssnar bra, men min balans är under all kritik! Nåja, det kommer väl om jag rider barbacka!

Foto:Lucas Berglund

Skruttekipaget från skogen var det här då!


Foto:Lucas Berglund
Blev bara en ridbild, om den räknas som det, nu blir det hopp och lek!
Nico är så löjligt söt när han svansar efter en! <3


Foto:Lucas Berglund
Hahah, som sagt, han är så söt! Men han ser väldigt präktig ut också!


Foto:Lucas Berglund
Det är inte klokt hur söt han är! Eller hur kass min kondis är för den delen.


Foto:Lucas Berglund
Tur att det inte är tjocka mattes hoppstil som bedöms och spelar roll!!
Nico ser mäkta skeptisk ut där i bak, haha! <3


Foto:Lucas Berglund
Nico sköter som sagt hoppandet lite smidigare! Fast jag var högre över
med frambenen, sådetså!

Foto:Klara Hansson Zettersten
Slänger in två snabba på mamma och Nico också. <3

Foto:Klara Hansson Zettersten
De börjar allt finna varandra de också. Lägg märke till den vita manen;
Nyduschad och snygg ska man ju vara när man är den enda grabben!
 


15/5-09-terränghopp

Idag blev det lite skuttande över stocken, som för övrigt blev lägre än tänkt. Nåja, kan kanske fixa det senare. Nico var löjligt pigg, och typ studsade på stället. Han tyckte att det var lite funky att hoppa tror jag. Jag hatar dock sadeln, jag får inget stöd någonstans och sitter som en kratta. Jag har tårna rakt ut typ. Jag har verkligen aldrig haft problem med det, ens när jag var pytteliten, men i den här skitsadeln så... Aja, Nico skötte sig bra iaf, gjorde ett rent och snyggt byte faktiskt! Älskar hans jätteluftiga galopp dessutom, mumma! <3

Foto:Lucas Berglund
Hoppeliskutt!

Foto:Lucas Berglund
Mera hoppeliskutt, dock lite mer sansat!

Foto:Lucas Berglund
Halvdrogad tjej och utsvulten häst?
och tårna åt alla håll såklart. satans sadel, jag tänker rida barbacka.
 

14/5-09-hopp,lek och bus!

Torsdagen lät jag bestå av bara roliga saker, om vi bortser ifrån maskmedlet som inte var så poppis, men det fick ju gå det också. På förmiddagen så lekte jag, mamma och Nico i lilla hagen, vi hade dökul alla tre, jag och mamma skrattade så vi tjöt, och Nico han skuttade glatt efter. Vi hoppade lite, eller ja, om man kan kalla det hopp, var ju bara 60cm eller något sånt. Det gick i alla fall till så att jag sprang och hoppade över, och så kom Nico och gjorde det samma ett par meter bakom, mycket uppskattat av den lilla knorten. Mamma provade också, och det gick bra det också, fast Nico stannade innan hindret och bet tag i bommen, la den försiktigt på marken och travade vidare efter mamma, det var lite sött! Vi lekte lite med den röda bollen också, fast det var inte lika kul. På kvällen så var jag och mamma ute i skogen och gjorde iordning ett nedfallet träd till ett hinder, så senare när jag red ut med Josefine hoppade jag det en gång i trav och en gång i galopp, inga problem! Det enda som är ett problem är sadeln, jag får inget stöd alls av den för den är så löjligt stor för mig, menmen, jag får stå ut ett tag och köpa en ny senare.

Foto:Klara Hansson Zettersten
Kan inte sluta skratta åt bilden, å andra sidan kunde
jag ju inte sluta skratta då heller, så.

Foto:Klara Hansson Zettersten
Kan inte sluta skratta åt den här heller, han är så nöjd
så fort han klarar något, även det minsta av alla hinder!

Foto:Klara Hansson Zettersten
Urhästen Urax var det ja.

 

13/5-09-vila

Idag fick Nico-Pico vila, hade tänkt att leka lite med honom, men jag orkade inte. Efter att jag borstat av och friserat till Parisville så hade jag ingen lust längre, hon är så lik Dimen när man pysslar med henne, så jag är lite återfallsledsen just nu. Det har gått precis en vecka idag, det känns så fruktansvärt obegripligt, jag tror knappt att det är sant, det svåraste just nu är att finna kraft till att andas...

Foto:Ann-Louise Hansson

12/5-09-vila

Idag blev det vila för lilleman. Jag hade så fullproppat schema så jag hann tyvärr inte rida, annars hade jag gärna gjort det faktiskt, var väldigt sugen! Hann fota mister lite i all fall, och det är ju lika kul det så snygg som han är!

Foto:Klara Hansson Zettersten
fina lilla sommar-nico! (och de fula flugorna)

Foto:Klara Hansson Zettersten
Äh, skrothästen kan ju trava när han bara vill.

Foto:Klara Hansson Zettersten
Kvalitetsmässigt en helkass bild, men han är ju söt som socker!

 

11/5-09-skogen

Även detta inlägget är sent, men jag tog faktiskt en långtur i skogen med Josefine på Wanda! Det var jättemysigt, och Nico gick verkligen jättebra! Han bar upp sig hur fint som helst i sista galoppen, det var väldigt roligt! När vi kom hem så tog vi och lekte med vatten, det var också uppskattat. Spolade av honom svetten, för jag borstar hellre bort lera när han rullat i jorden sen, än att stå med svettfläckarna! Han tyckte att det var skoj i alla fall, drack ur slangen som en tokig gjorde han också den lilla sprätten!

10/5-09-hagen

Jo, sen som alltid. Men fröken Frida kom till sist, och Nico som slet sig från grimskaften han vart bunden i mötte henne på vallvägen. Herregud, jag trodde jag skulle smälla av, på riktigt. Blev så löjligt trött på honom, så fort han inte såg Parisville så vart han helt tokig. Han var sur när jag red också, han ville bara till den andra hästen, så jag gav mer eller mindre upp till sist. Han får ju för sig att springa baklänges när livet inte passar honom, och det blir ju lite jobbigt. nåja, ups & downs, inget mer med det.

Foto:Frida Nilsson
Såhär ledsen blir mamma när bebis bråkar!

 

10/5-09-städning

Ursh och fy, idag har jag städat. HELA dagen. Hela. Men det blev fint och ordningssamt bland hästprylarna i alla fall, den saken är klar! Jag och pappa byggde ihop två hinderstöd till också, de ska bara målas och så ska vi ju borra hålen förståss. Jag släppte ihop Nico och Paris också, det var ju som förväntat inga som helst problem. Ska försöka mig på att rida på Paris också, så fort hon känns helt fräsch förståss. Har putsat Nicos prylar och mina stövlar också, allt blev som nytt, skämt åsido. På tisdag blir det nog LRK för vår del, men vi får se, beror på om farsgubben min kan köra eller inte. Den 21:e så har vi bokat in vår första lilla dressyrtävling också, blåbärsdressyr, hahah. Märke II blir det, lite småfjantigt, men jag ser det som miljöträning, han blir ju så nojjig när han inte ser andra hästar. Senare idag kommer kanske Frida och går med mig en sväng i skogen, det vore faktiskt skoj!

9/5-09-flytt till bete

Idag så skuttade jag glatt iväg till stallet vid kvart i två eller något i den stilen, efter att jag kollat över mina hagar. Jag släppte på order av Josefine in Nico hos stona för att se om de var brunstiga, vilket Wanda var. Efter det tog jag och Nico våra korta ben och skuttade hemmåt. (Ja, alltså, jag red inte, vi skuttade sida vid sida, jag och min ädla springare!) Nico var glad hela vägen hem, så han skuttade extra mycket, tur att jag springer så himla fort! Skämt åsido, han sprang inte fortare än jag bad honom om, jag tränade bara på att springa med honom i ökad trav, för jag vill ställa ut honom någon gång, men då måste vi ju ha stilen för tusan! Johan skulle kommit med en häst samtidigt, men det blev inte så, för Roland skulle tydligen komma istället, men det blev inte så heller. Det slutade med att Johan kom med underbara Paris Ville på kvällskvisten! <3 Hon är en så otroligt go häst, jag är jätteglad att det blev just hon! Det är stoet som födde det döda fölet, om ni inte hängt med i svängarna. I morgon ska jag släppa ihop pärlorna, och så ska jag rida ut på Nico också tänkte jag.

Foto:Klara Hansson Zettersten

Foto:Klara Hansson Zettersten
Han är så satans positiv i allt! Entusiasmen själv ungefär <3

8/5-09-vaccination

Idag blev Nico äntligen vaccinerad, ska dock bli vaccinerad igen om typ fyra veckor. Skönt att ha en täckande vaccination, har varit lite småorolig. Det gick faktiskt bra, eller ja, i förhållande till vad förra ägaren sagt i alla fall. Det är ju bara det att han är ouppfostrad, vilket även veterinären tyckte, det var ju lite pinsamt dock, haha. Men vi bremsade honom så gick det ju ännu bättre sen. Gillar inte brems egentligen, men hellre det än att bråka med honom. Tråkigt att han blir stående i helgen nu, eller ja, kan ju jogga honom i skogen, bara det inte är för ansträngande. Han skötte sig bra på gången idag i alla fall, och jag hittade allt ett litet 'klia-här-ställe', han är för söt när han myser!

7/5-09-vila?

Jag har verkligen längtat efter at komma hem och rida hela dagen, och vad möts jag av? Jo, regn och rusk! VÄLDIGT omotiverande! Åker väl bort och kollar till vännen sen, men tills vidare avvaktar jag nog helst. Tur att han har träd och grejer att stå under, så att han inte blir kall stackarn! Ska ringa Camilla och boka privatträning också, ska bli jätteskoj! Hon kan ju hjälpa mig med både hoppningen och dressyren, så det ser jag verkligen fram emot! Lugnar det ner sig lite så rider jag nog idag också, men det ser ju inte ut som att det tänker bli bättre precis...


6/5-09-skogen+banan

Dagens ridpass spenderades först i skogen, en kort runda, men Myggan var inte på humör, så vi stack hem. Jag och Nico-Pico slipade lite på banan, han fick ett nytt bett också som han trivdes kanonbra på! Har haft 12,5 förut, och ganska tjocka är dom, det var ju Dimens gamla, men nu köpte jag ett 11,5 som var väldigt tunnt, 10-12mm tror jag, tredelat. Han var mycket lugnare i munnen, tror de andra tog för stor plats i lanerna på honom. Hursomhelst, red lite öppna i traven, vilket han svarar ganska så bra på redan, och så tränade vi lite på arbetsgaloppen, han vill gärna springa iväg i ett högre temo=han lutar inåt, men det gick faktiskt bra, man får ju ta korta pass så han orkar bara.

Till de lite tråkigare nyheterna så fick både Special Goal och Novadime somna in, mina två småkillar. Men även det är livets gång, och jag känner mig ganska lättad. I alla fall över Novadime, för han led verkligen länge. Special Goals fall irriterar mig mer, eftersom att det berodde på veterinärfel vid kastrering, men, det är lätt att tänka på sånt, men man måste försöka se frammåt istället, hur fruktansvärt det än är. Vila i frid mina små toffsar! <3


5/5-09-vila

Ännu en vilodag, eftersom att det var fyra hektar som skulle hägnas in under eftermiddagen. Roger och Johan hjälpte till, så det gick ju på två timmar, skönt det. Ska sätta upp tråden och de sista isolatorerna bara, sen är hagen klar och då kommer fölstona med sina små bebisar. Efter staketuppsättningen så följde jag och mamma med till Johan och Roger, kollade på två av fölen och på min lilla Special Goal, som är helt sargad efter 12 dagar i Skara, kändes sjukt konstigt, ser ut som att någon kört upp en motorsåg i skapet på honom. Ursh. På kvällen fick vi rycka ut och vara med när Paris Ville skulle föla, veterinären kom vid 23.30, men fölungen låg fel och hade antagligen varit död ganska länge, någon vecka eller två i alla fall. Tråkigt, men det är naturens gång. Paris kämpade på bra i alla fall, hon är så duktig lilla prinsessan!

4/5-09-vila

Idag var jag bara hos Nico en jättesnabbis på morgonen och bytte hage på honom, och gav krabaten vatten såklart. Red inte idag, för det var hoppclinic på LRK, trodde det skulle vara intressant, men nja, jag hade nog hellre ridit om jag ska vara helt ärlig. Har pratat med Helena nu, och hon kommer onsdag eller torsdag tror vi, så att jag får vaccinationen överstökad. Ska bli skönt! Har fixat avmaskningsmedel också, så snart, alldeles snart så behöver jag inte oroa mig mer för att toffsen min ska bli sjuk!

3/5-09-skogen

Efter besöket i Vara blev det en tur på Nico i skogen. Han hade tydligen varit hingstig som tusan hela dagen, men han skötte sig som vanligt jättebra i skogen. Vi red en ganska lång tur, och han var redigt trött i slutet, men det är bara bra, magen ska inte dallra minsann! Josefine var med på Wanda också, och det är alltid ett mycket uppskattat sällskap!
Tack för turen!


3/5-09-ett sista farväl

Försenat inlägg, ännu en gång, men jag har lite svårt att skriva om den här händelsen. Jag och mamma åkte iväg och tog ett sista farväl av vår älskade Novadime. Självklart känns det svårt, men ändå som en lättnad. Jag vet att han också tycker att vi gjort rätt, ingen vill gå runt och ha ont. Jag bestämde mig dock för att vara sansad när vi var där, likväl som jag vill minnas min älskade som glad och pigg, vill jag att han ska minnas mig på samma sätt. Vi hade faktiskt skoj, lekte lite i hagen och åt bananer och morötter. Snokke gjorde glatt konster som vanligt, och poserade självfallet glatt framför kameran!

Jag kommer att minnas honom med värme,
och det vet jag att alla andra också kommer att göra.
Vila i frid min älskade, ta vara på trapalandas gröna gräs.
<3

Foto:Ann-Louise Hansson
Titta inte nu barn, för såhär får man inte göra har jag hört!

Foto:Ann-Louise Hansson
Älsklingen min <3

Foto:Klara Hansson Zettersten
Min mamma är verkligen bäst i världen, hon är det. Helt seriöst.
Den bästa mamman av alla tänkbara mammor, allra bäst är hon.
Hon älskar Snokke precis lika mycket som jag, och det är verkligen
jättehemskt att se henne så ledsen och bedrövad. För hon är bäst. <3

Foto:Klara Hansson Zettersten
Bästa mor och bästa häst. <3

Foto:Ann-Louise Hansson
Tro det eller ej, men leendet är äkta,
trots att sorgen är stor så är jag lättad,
för jag vet att jag gör rätt nu. <3


2/5-09-skogen

Ja, försenat inlägg, men jag red ut i skogen med Johanna och Josefine, väldigt kul får jag säga! Så skönt att bara få komma ut och rensa huvudet, Nico skötte sig bra också, trots att han blev sparkad åt ett flertal gånger så traskade han glatt på. Han tuggar dock på bettet (åh, vad bra säger ni, åh, nej säger jag. han tuggar fel) och det måste jag ändra på, men jag får se hur jag löser det. Sen är det avmaskning och vaccination också, kommer få göra om hela vaccinationen, menmen, det är så det är nu, ingen idé att gräma sig över det.

1/5-09-hoppning

Idag hoppade jag och Nico på banan, gick löjligt bra må jag säga. Hoppade ungefär 75cm tror jag, är osäker, men han hade kunnat hoppa högre. Finns bara ingen anledning till att stressa på honom. Han själv ville dock hoppa mer, han blev jättetaggad, hahah. Efteråt så lekte vi i paddocken, för jag ville inte borsta honom inne när det lilla fölet bara är 4-5 timmar, vill inte stressa varken honom eller mamman i onödan. Nico tyckte nog att det var skoj att leka i alla fall! Nåja, bildbomb på ingång!

Foto:Klara Hansson Zettersten
"busenkelt mamma, det här fixar jag!"

Foto:Klara Hansson Zettersten
den här slängde jag med för att visa hur han slarvar när det är lågt.

Foto:Klara Hansson Zettersten
för det är ju såhär man hoppar egentligen!

Foto:Klara Hansson Zettersten
lite lägre sista språnget, fast nico ville hoppa högt så han tog i ändå.

Foto:Klara Hansson Zettersten
"titta mamma, jag ser lika dum ut som du när jag gör såhär!"

Foto:Klara Hansson Zettersten
"ja det är bra, lita på mig!"


RSS 2.0