Glöm inte att rösta på Mia och Nico!

Mia har anmält en bild på mig och Nico till Agrias tävling,
och ni måste ju bara rösta, det är Mia värd till hundra!

RÖSTA HÄR.
 

 


Frågestund!

Som ni vet åker jag till Göteborg imorgon, och kommer inte att kunna uppdatera före söndag kväll. Tänkte att vi kan köra en frågestund, tror inte att det blir så många frågor för det är ju många som är på GHS, men blir det några så svarar jag på dem när jag kommer hem. :) Ni får ha det så bra!
 


En hälsning från Nicodemus Den Store!


 


Förbygel/bricole


Tänkte börja lägga in lite tips på snygg utrustning, nu när det börjar bli tävlingssäsong för de flesta! Vissa kanske tycker att utrustning är en viktig del, och vill ha det nyaste, fräschaste och dyraste, medan andra, jag inkluderad, nöjer sig med lite bättre budgetsaker. Här ser vi exempel på två olika märken för dig som ska köpa förbygel. Den första är från Hööks och kostar 459:-, och den är min favorit. Tycker helt ärligt att den är snyggare än GGs. Sen har den karbinhakar på sin martingal, som dessutom är tvådelad, istället för att den är en enda del med spänne som på GGs. Den högra är alltså en bricole ur kollektionen GlenGordon Winner, och den ligger på 1.100:-, vilket jag faktiskt inte tycker att den är värd.

Skulle jag köpa en skulle det bli den från Hööks som sagt, men just nu har jag bara förbyglar från Capone, ett märke som är lite lurigt att få tag har jag fått för mig, har fått köpa mina på olika mässor. Är i alla fall kanonnöjd med mina förbyglar, men de är av en sån modell som har resår istället.

Det här blev lite vimsigt och så, men ni får gärna ge tips på vad ni vill ha för utrustningstips!
 


Tävlar om en tidning!


Och tävlar, det gör jag HÄR.
 


23/2-10-försök till uteritt=omkullridning

Idag tänkte jag ta mig i kragen och försöka rida lite seriöst, men i hagen är det ju ingen ide, det är för mycket snö. Jag tänkte därför ta Månslundarundan, för den är ju bara grusväg, så den är ju plogad. Nico var på gott humör och vi kom iväg bra, MEN när vi kommit en km hemifrån så är det inte plogat, men det såg inte jättedjupt ut, så vi gick på. Det blev dock väldigt djupt helt plötsligt, och Nico gick omkull och jag for av, men det gick bra som tur var. Nico stannade och såg lite fundersam ut över varför jag låg där i snön, men mer än så var det inte. Men ni kan ju gissa om jag blev kall och blöt? Det var bara att vända om! Dessutom stod det en stockbil på vår väg, så jag fick pölsa vallvägen, med snö upp till midjan. Kul. KUL. Nåja, rider kanske imorrn, vi får se. :)
 


Nagini Jackpot


Namn
; Nagini Jackpot
Kallas; Nagini, Kaninen, Bärsärken
Född; 28/11-09 (troligen)
Ras; Dvärgvädur
e. Okänd
u. Okänd

Mer om Nagini;
Jag har alltid velat ha en kanin, ända sedan jag var liten, men min familj har sagt nej, nej och åter nej. Sen plötsligt fick jag dock för mig att jag skulle ha en i alla fall, så jag tvingade mamma att gå med på det, sen köpte jag honom i smyg, och hade honom i mitt rum i hemlighet, för att pappa inte skulle se honom. När han väl fick syn på kaninen brydde han sig dock inte, men ändå. Nagini är en sprallig prick, som kan vara väldigt grinig när saker inte passar honom. Om man råkar peta honom på nosen till exempel, då blir han riktigt aggressiv. Men för det mesta är han en vis kanin, i alla fall nu när han vuxit till sig, när han var bebis var det väl lite si och så med det. Anledningen till att han heter Nagini Jackpot är att jag var så säker på att han skulle bli en superbra hoppkanin. Det.. blev han inte. Därför säger vi bara Nagini nu, haha!
 

Privata Klara gillar inte bara hästar...

... nänä, hon gillar naglar också! Jag är lyckligt lottad, och är född med otroligt fina naglar. Det låter jätteskrytigt, men jag är verkligen stolt och nöjd över formen och kvaliten på mina naglar! Eftersom att jag har fått så mycket gratis, så orkar jag engagera mig i att hålla dem fina, och när jag målade dem igår fick det bli zebramönster. Blev ganska nöjd faktiskt! Bjuder på en riktigt kass bild, haha!


Älskar inte ni också hur torr man är om händerna såhär års föresten?


En tidigare variant, svart grund med glitter på.


En riktigt gammal rackare, rosa bas, svart topp och glitter.
Inte såååå tjusigt kanske, haha :P
 


22/2-10-barbacka

Tog en kort vända i skogen, och det gick jättedåligt. Mitt självförtroende och mitt humör är helt ur fas, och jag känner att jag är i en ganska djup svacka just nu. Nico har börjat bråka lite igen när man ska rida ut, typ vänder och stegrar för att han inte vill lämna de andra, som han var i början. Tänkte rida i halsring, men som tur var hade jag grimma också, för han drog såklart på hemvägen. Känns jättejobbigt när det blir såhär, menmen, inte mycket att göra, bara att ta nya tag.

Jag ställer mig dock väldigt tveksam till om det blir några tävlingar alls i år heller, känner att jag måste tro på det själv för att det ska funka, och just nu så tror jag mig inte ens om att kunna knyta skorna, så vi får se... Såg på LRKs hemsida att man skulle maila in ang. Gota, men efter dagens tur känner jag mig väldigt tveksam, vill inte sabba för de andra i laget. Hatar när det blir såhär, fattar inte hur man kan hata sig själv så mycket, och låta det gå ut över den man älskar mest.. Men jag tror inte att det blir någon ridning på LRK imorrn, så jag ska ställa mig och bara pyssla med Nico istället!
 


Nu måste jag få kritisera igen!

Ja. Faktiskt så MÅSTE jag. Satt och läste Hippson som kom på posten för ett par dagar sedan, och den här gången var det utrustningsspecial. Några elever från Nordisk Designskola i Borås har fått rita ett par förslag på kavajdesigner åt Tretorn, och på Hippsons hemsida kan man rösta på den som är "snyggast"... Helt ärligt talat så tycker jag att "Rösta på den minst gräsliga" vore en rimligare rubrik för omröstningen. Om Tretorn på allvar tänker göra någon av de här kavajskisserna till verklighet så har de bannemej överträffat sig själva i fulhet. Helt otroligt!

Bild på kavajerna och röstningen hittar ni här!
 


Novasky blev "Årets Sto"

Som de flesta av er redan vet, så ägde jag förut en fd. galoppör. Han hette Novadime, och var helt klart framgångsrik på galoppbanan. Han var uppfödd på StoNova AB, och jag köpte honom direkt av dem i Eskilstuna.

I lördags kväll så kröntes hans halvsyster, född på samma stuteri, till "Årets sto" efter att ha avslutat sin tävlingskarriär. Hon ska nu bli avelssto, och den framgångsrike hingsten High Chaparral kommer att bli far till hennes första avkomma.

Novasky, som sprungit in en bit över 2.750.000kr slutar sin karriär med flaggan i topp, och med Håkans goda öga för galoppörer så är jag övertygad om att avkomman kommer att bli lyckad!

Mer om Årets galoppörer finns att läsa här.


Klipp från Novaskys karriär, från www.stonova.se
 


Hakar på ett hett ämne!

I flera bloggar har man nu i dagarna kunnat läsa om att den underbaraste hopphingsten av dem alla är ute till avel. Självklart pratar jag om Levisto Z, som tävlas av Judy-Ann Melchior. Han har tydligen skadat sig under en världscupstävling i Vigo, och ska nu vara tillgänglig för avel i två månader vad jag förstår. Källan finner ni här.

Hade jag haft pengar, och framför allt ett sto, så skulle jag inte tveka en sekund! Srpånget ligger på 15.000:- och levandeföl på 15.000:- det också, men det hade det varit värt, utan tvekan! Levisto är utan konkurrens min favorit bland de kända hopphästarna, och jag har svårt att se vilken nu levande häst som skulle kunna klå honom! Det enda negativa med att han är i avel är ju att jag INTE kommer få se honom nästa helg på GHS. Men men, tills nästa år så får jag väl nöja mig med bilder på underbaringen!




Bilder på Levisto Z fotade av mig under GHS08
beklagar att blogg.se äter upp kvaliten,
men Levisto är ju lika snygg ändå!
 


Kunde inte hålla mig...

... så jag klickade hem kavajen. Alla som känner mig hade nog räknat ut att det skulle bli så redan, haha! Nåja, jag tycker att den är fin, och det kan vara skoj att ha både en svart och en röd. Den kommer att passa så fint så fint till mitt Shires schabrak som är marinblått med röd kant. Perfekt!

HÄR HITTAR NI DEN!


Film; Markträning LRK - 16/2-10


 


Shoppingsugen som vanligt...

Jag blir verkligen dötrött på mig själv när jag hittar saker jag vill ha. Jätteirriterad verkligen, för jag kommer att ruinera mig själv. Har hittat en supersnygg kavaj på rea, och vill verkligen ha den, för jag tycker att min kavaj är ganska ful. Stor och "pösig" liksom, inte så roligt... Har klippt ihop en bild på hur det skulle bli med den andra fina kavajen! (Som för övrigt är en Jacson Linn)


Det är bara kavajen som saknas. Sen så är hela outfiten sådär. Ååååh!!!!


Såhär ser min nuvarande kavaj ut, syns inte så mycket men..
 Dessa problem, dessa problem... Jag säger då det!
 


Frågor och svar

"Kan inte du skriva vad du ger Nico för mat
och vad du helst rider med för bett?"

Självfallet kan jag göra det! Vi börjar med fodret då. Nico har en väldigt enkel foderstat, han får i stort set fri tillgång på ensilage, eftersom att det är så kallt nu. Ser till att han har något att tugga på i stort sett hela tiden, men jag skulle väl tro att han äter 10 kilo om dagen eller något sånt. Fyra kilo inne i boxen på kvällen, sen kanske 2-3 kilo på både frukost och middag ute. I kraftfoderväg så får han ungefär ett halvt kilo Hippo Bas Basic och 0,2 kilo Hippo Extra Lin. På sommaren kan han också få lite Biotin, vill så gärna tro på att det hjälper hovarna, även om det inte finns något som helst bevis för det, haha!

Vidare till bettet då. Jag vill variera betten så mycket som möjligt, det vill säga mellan ledade och oledade bett. Använder mig sällan av ordet "tredelat bett", utan väljer att kalla det tvåledat. Men som det är nu så växlar jag mellan ett tvåledat Apple Mouth och det oledade Novabettet. Båda betten är syntetbett, Apple Mouth har en stålkärna, men Novabettet är helt i syntet. Jag har också ett ponnyhack, ett tvåledat eggbett i stål, ett enledat tränsbett i stål och ett bitless bridle. De sistnämnda använder jag dock mer sällan, det tvåledade syntetbettet är helt klart det som används flitigast, men jag växlar som sagt med Novabettet för Nicos muns skull, det är bra att växla mellan ledade och oledade. Jag ska dock köpa en oledad stång på GHS tänkte jag, som jag ska använda tillsammans med kapson.




Jag svarar gärna på era frågor såhär om de är lämpliga att skriva ett inlägg om, jättekul med tips! Länkar självfallet personen som frågar också, i detta fallet var dock personen anonym.
 


Roliga kommentarer!

Har fått en hel del roliga kommentarer den senaste veckan, vilket verkligen gör mig glad! Det är jätteskoj att läsa era fina kommentarer när man sitter och deppar över det urtrista vädret, då får man upp humöret lite igen! Många frågar om jag tävlar något på Nico, vilket jag inte gör. Hoppas väl på att komma igång nu under 2010, och som det ser ut just nu kommer jag att rida Gota (hoppning) för LRK. Jag är dock inte helt säker på vad jag vill just nu, har inte riktigt "landat" i vad jag vill hålla på med än, så Nico får stå ut med både det ena och det andra! Mitt senaste påhitt var ju att se till att få honom inkörd, och härnäst ska jag försöka mig på att rida lite mer akademiskt, men det blir först när förutsättningarna för ridningen blir bättre.

Hur som helst så ville jag bara tacka för kommentarerna, tror jag har svarat på alla nu, försöker alltid att skicka ett gensvar till varje kommentar! Lite senare ska ni få en film från i Tisdags också!
 


Film; Löshoppning LRK - 16/2-10


 


17/2-10-Dressyr

Jag red bara lite dressyr, han kändes verkligen inte rolig! Seg och omotiverad, han hade nog lite träningsverk. Jag red bara igenom honom lite snabbt, sen fick Stina rida lite, sen skrittade jag av honom. Han kändes rätt okej i slutet, men som sagt, totalt omotiverad, då är det ingen ide att harva runt... Nåja, det kommer bättre dagar!
 


16/2-10-Löshoppning

Ja, det blev löshoppning på LRK som sagt. Det var väldigt skoj, för Anna berömde både hans teknik och vilja, och trodde nog att han skulle kunna gå lite högre klasser. Det är ju alltid skoj att få höra sånt, speciellt såhär års när allt känns meningslöst och kallt. Hon tyckte att han var fint musklad också, vilket var väldigt roligt det med! Efter hoppningen lekte jag med honom ensam i ridhuset, och han var jätterolig! Han kändes inte riktigt med till hundra mentalt, men han försökte och var positiv! Filmer kommer sen!


 


15/2-10-Mer släpande

Jag vet att även det här inlägget blev sent, men Stina har varit här hela veckan. Nico sov ju som sagt över hos Johan, så dagen efter så började vi att låta honom släpa med en gång, utan att jag ridit honom trött först. Det gick jättebra, men han tyckte nog att det var jobbigt, för vi släpade en sak man drar ut stora stockar med, så den var väldigt tung. Jag räknar honom dock som inkörd, det är nog bara att hänga på en rockard och köra. Ska ringa och höra med Roland om jag kan få låna hans, det får jag säkert.
 


14/2-10-canter, vallning och släpa saker

Idag är det alla hjärtans dag, och självfallet har jag spenderat den med hästen med stort H, Nico alltså! Johan ringde och väcktre mig på morgonen, och jag sadlade på min ädla springare och red iväg mot Laday. Väl framme på travbanan så cantrade jag två varv, och efter det körde vi på med en friskare galopp på rakan. När vi sen kom fram till själva gården så ville Johan att jag skulle motionera åringarna lite, så jag och Nico körde ett race med dem i hagen, de tyckte nog att det var lite läskigt i början, men sen gick det allt bra! Haha, Johan och hans ideer alltså! När Nico var lite trött och flåsig så klättrade Johan upp på vinden och rotade fram en gammal loksele, som vi med lite kämparglöd lyckades passa in på Nico. (Samma sele har jag suttit och putsat i FYRA timmar. Den var... lortig. Och det fanns larver i den.) Vi tömkörde honom lite, och det gick fint, så vi hängde lite snören och skrammel bakom honom, och det gick bra det med, så vi hängde på en järnsak ibak (självfallet hade den väl ett namn, men jag vet inte vad en sån kallas) och lät honom släpa den. Inga problem det heller, så imorgon när jag kommer hem från travet blir det till att sätta honom i vagn. Ser fram emot det jättemycket, ska bli riktigt skoj att kunna köra honom också! Nico får sova hos Johan inatt, känns lite konstigt, men jag vet ju att han har det bra, så det är lugnt. Han sover på lösdriften med fölen, så de lär väl leva loppan kan jag tro, haha! Kul för honom att få busa lite, de här hemma är ju lite lugnare. Har tyvärr ingen bild med selen och det där på, men det blir en meningslös stallbild igen!



Chillen var ju för söt förut också, när han insåg att inte Nico var hemma när det blev middag. Då blev han en liten fjäskis, så han och Dianne stod och mös och åt, haha! Han gillade nog halmen också, syns att han har legat ned under natten, vilket glädjer mig, för Mia sa ju att han brukar få liggsår lätt, så därför fick han lite extra halm, och han tyckte nog att det var kanon, haha!
 


13/2-10-Dressyr

Idag red jag dressyr, mest galopparbete i olika former. Började med att rida fram honom ordentligt på volten i skritt och trav, och han kändes jättefin. När jag skulle börja med galoppen så var han väldigt bockig och busig, vilket man kan förstå, med tanke på att han stått ett tag. Efter en stund slappnade han dock av, och så fin som han kändes i slutet har han nog aldrig varit tidigare! Helt underbar verkligen! Tog bytena bra, och avbrotten samt fattningarna var helt klart godkända. Har ju haft väldigt mycket problem med att han drar iväg och blir för lång i galoppen, men det blir bättre och bättre, skönt som attan!


En ful och meningslös bild på en snygg och betydelsefull häst.

Han har ett fullspeckat schema nu, imorgon ska vi till Johan och påbörja inköring, på tisdag blir det löshoppning på LRK och på lördag blir det förhoppningsvis en hopp&lek-clearround hos Elisabeth bara för att känna lite på honom. :)
 


4/2-10-Dressyr

Ja, väldigt försenat inlägg som ni ser, nästan tio dagar, haha! Men nu kommer det i alla fall! Nico skötte sig egentligen rätt bra, bara det att jag inte var så positiv. Jag ställer ofta på tok för höga krav på mig själv, och det resulterar ENDAST i att jag rider sämre, och inget annat. Men vi övade lite byten, och han byter faktiskt nu, ganska omedelbart. Inte helt rent alla gånger, men han gör sitt bästa för att förstå!










Jätteskönt att det en dag gick att rida i bara tröja och inte dunderjackan!
Det ger ju lite hopp om att det kanske blir vår NÅGON gång!
 


Tjurig och luspank Klara...

Planerna har ändrats för GHS ÄNNU en gång, eftersom att jag igår möttes av ett trasigt täcke på Nico. Chillen har varit framme och saboterat igen, så jag är tvungen att klicka hem ett nytt. Chillen har även lyckats ha sönder sin vattenhink, så det måste jag också köpa en ny. Blir så löjligt trött så jag smäller av, men det är väl så det ska vara antar jag? Kommer ju dessutom ta ett tag för täcket att komma, så vi får hoppas att det inte blir något ruskväder, för då ligger lilla Nico dåligt till. Som tur är så har ju Hööks rea på täcken nu, så det var ju ganska bra timing i alla fall! Och så fort täcket kommer, så tänker jag sätta dem i olika hagar. Orkar inte med fler skador nu. Det räcker med två stora broddsår, en svullen och sårig bog, en utsparkad tand och nu täcket. Det räcker faktiskt mer än väl.

Ska försöka uppdatera med lite positivare inlägg senare,
är så svårt när man är så grinig bara, haha!
 


Dålig uppdatering!

Vet att uppdateringen är riktigt dålig just nu, men jag har verkligen ingen ork över till att blogga just nu. Nico är inte ridbar för tillfället, men vi kommer igång på torsdag eller fredag igen, det är så att han har en lös sko, så jag vill inte riskera att det händer något. Var ute och joggade med honom igår, han var kanonduktig, fick till och med springa lös halva vägen, då var han mallig ska ni veta! Han är så redig så! Idag sprang han dock igenom staketet, då var han inte riktigt lika poppis... Lagom tills jag fixat staketet så skulle ju såklart Dianne springa igenom det en gång till, då tröttnade jag lite faktiskt. Nico skulle dessutom klättra i snöhög, men tyvärr var hans snöhög inte någon snöhöh, utan en skrothög under snö, men han klarade sig som tur var. Han ser dessutom ut som en alkis, eftersom att Chillen har sparkat ut en tand på honom, höger I2, inte kul... ska be Helena komma och kolla på det, men det är väl inte så mycket att göra antar jag. De andra hästarna är jobbiga ibland, men Chillen, honom är jag riktigt urless på, men med lite tur är han väl såld snart.

Uppdaterar med bilder och info om mitt senaste ridpass på onsdag, imorgon har jag fullt upp, och nu sitter jag hos farmor och farfar! Imorgon blir det till att prova på trav på Axvall, det ser jag fram emot!
 


Nya planer för GHS10!

I det här inlägget listade jag sakerna som jag helst ville ha på Eurohorsemässan nu i slutet av Februari. Har dock ändrat mina planer, och nu ser det ut såhär;


JW-grimman och random schabrak är alltså fortfarande kvar, men har tagit bort stövlarna och täcket, och istället har jag satt dit ett par Sprenger Bow Balance och "småsaker". Stigbyglarna är egentligen lite dyrare än vad jag letar efter, men är de så bra för knäna och så vidare som de utlovar är det helt klart värt det, då jag får ont i både knän och fotleder när jag hoppar mycket/ofta. Min budget är lägre än vad jag hoppats på, så därför fick det bli lite ändringar, men jag tror jag kommer bli väldigt nöjd ändå! :)
 


Vurpa och så...

Red på ridskolan i tisdags, fick till min stora lycka Ronja. Ni kanske inte visste detta, men jag har någon spärr mot att hoppa stora hästar, det funkar inte, får bara råpanik hur bra det än går. Skulle fått Romeo, och var måttligt nöjd, men Anna lät mig ta Ronja istället, vilket gjorde att jag genast kunde slappna av, även om hon fulstoppar, vilket Romeo ALDRIG skulle göra. Gick i alla fall bra hela lektionen, tills jag skulle hoppa näst sista hindret när vi hoppade en bana i slutet. Kände kanske 3-4 galoppsprång innan hindret att jag låg fel, men kunde inte ändra, så jag tänkte att hon förhoppningsvis ställer upp, men, det gjorde hon inte, så jag fick smaka lite på underlaget! Ingen skada skedd dock, hoppade upp och red klart banan, haha! Jag gillar i alla fall Ronja. Jag hoppar hellre henne och flyger av (även om jag mer kanade av igår) än att hoppa en stor häst som är snäll, helt klart!


Jag och Ronjis för lääänge sen. Hoppas att sitsen blivit lite bättre?!
Fiina Ronjaponja <3
 


31/1-10-dressyr, 1/2-10-longering

Vet ju att jag är lite efter, men det har varit ganska stressigt! Red i alla fall dressyr med Mias hjälp i söndags, och han gick absolut över förväntan! Tränade byten, och han var jätteduktig och försökte hela tiden. Fick till ett par som jag verkligen var kanonnöjd med när jag red ett varv på en liten åttvolt. Så himla skönt när saker faller på plats helt plötsligt, byten är ju inget jag övat på, men i och med att han blivit starkare i det mesta så funkar även bytena, skitsmidigt!

Ja, och i måndags så longerade Mia min lilla rulltårta, och det gick bra. Kan inte säga så mycket om det, i och med att jag inte var där, men ändå, ingen katastrof hann hända, så jag tolkar det som bra, haha!
 


RSS 2.0