30/11-10 - Dressyr

Red bara Lilla Grå idag också, och hon skötte sig jättebra! Hon kändes väldigt lugn och fin i skritten, så jag beslutade att trava lite, eftersom att hon har så mycket energi i sig. Hon tog det hela väldigt lugnt och sansat, så det var en positiv överraskning! Hon fattar dock galopp när man ber om trav, fast bara ett språng. Jag tror att det är för att snön är så djup, så det är ju okej. Dessutom kommer jag att belöna henne OM hon fattar galopp, men jag kommer inte att be henne om det än. Hon tar bettet ganska bra, men hon krullar ihop sig lite i skritten, det måste vi träna bort. Jag tror att hon är rädd att man ska dra i henne, jag tror att jag ska testa Novabettet någon dag, för hon är väldigt fin i munnen.

De första stegen i traven blev hon lite småstressad, hon visste nog inte riktigt vad jag förväntade mig av henne. Något som är lite jobbigt är att sadeln inte ligger helt hundra, som ni ser hamnar jag i stolsits, vilket jag försöker överkompensera genom att luta mig fram, vilket verkligen inte är bra! Jag ska se om det blir bättre med en kilpad under, annars får jag ta ut Håkan lite tidigare än vad jag tänkt. Tänkte prova dressyrsadeln också. Vad tycker ni om outfiten föresten, haha? Vi har det ganska kallt här....

 

Som sagt, galopp i starten! Som sagt så uppmuntrar jag henne gärna att galoppera om hon försöker, men jag kommer absolut inte att be om det än på länge. Vi får ju se lite hur det utvecklas, för hon är väldigt lättlärd och fin, men det gör egentligen bara utbildningsplanen svårare. Det är ju lite som med löshoppning, när det går bra vill man gärna höja lite för snabbt. Vi får se lite hur jag gör, men jag kommer absolut att fortsätta trava henne i alla fall, även om det är mest skritt som gäller tills hon tar bettet korrekt.

 

Det var lite för litet för henne att trava där jag var först, så jag gick ut i sommarhagen istället. En bonde var här och klippte en plätt där i höstas, så det är ganska slätt och bra. Snön är ju dock ganska så djup, så man får inte rida för länge bara. Tiden som man rider i djupsnö är ju betydligt tuffare än i paddock till exempel, man brukar nog säga att det räcker med att rida halva tiden om man rider i djupare snö. Hur som helst så var det lättare för henne att trava mer avslappnat när det blev lite större yta att röra sig på! Fina tjejen!

Har ni några tips på övningar för hästar som gärna krullar ihop sig och lägger huvudet på sned? Tilläggas bör att jag inte är hård i handen eller kräver att hon ska kröka på nacken, utan hon gör det helt utan tryck i tyglarna, på ett helt vanligt tredelat tränsbett.

 

 


Kan ni hjälpa mig lite?

Jag är sugen på att skriva ett intressant inlägg. Jag kan bara inte bestämma mig för vad det skulle vara, vad vill ni helst läsa om? Jag har några förslag som ni gärna får "rösta på", men det vore skoj om ni kom med förslag också, om det är något speciellt ni undrar över. Här är i alla fall några förslag;

Klara kritiserar; "Dressyr är tråkigt!"
Jag ogillar människort som säger att dressyr är tråkigt, och jag tror jag vet varför de säger så. Vill ni veta varför? Då kan jag skriva ett inlägg som dryper av pikar och ironi om ämnet!

Klara funderar; Ridtravartävlingar nu igen
(fortsättning på det här inlägget, efter ett par kommentarer nu i veckan)
Är det rätt att tävla innan man är redo för det? Jag kommer att skriva min fortsatta åsikt i det här inlägget.

Klara funderar; Att orka när det är svårt

Det är inte alltid jätteskoj med häst, tro mig, jag vet. Men hur orkar man ändå, även när det är jobbigt?

 

För övrigt vore det härligt med sommar och en blank häst med massor av egen bärighet i full fart.

 

 


27/11-10 - uteritt/dressyr

Idag var tanken att jag skulle rida båda hästarna, men det var för kallt och jag fick för bråttom, så det var bara Grållan som gick. Jag skrittade först en liten tur, sen så red jag lite dressyr, och hon skötte sig jättebra. Hon stressade upp sig lite på hemvägen, men sen när jag red hemma så var hon lugn. Jobbar ju som sagt med att försöka ställa och böja lite i henne, och hon förstår bättre och bättre! Mamma hjälpte till och tog några kort också.


Superhästarna! Ser ni hur liten Nico faktiskt är, haha?


Nico gillar sina kompisar, men han tycker INTE att jag ska ge dem någon uppmärksamhet alls.


Någon är väldigt nyfiken på kameran, haha. Lortgrisen! <3


Grållis Grå i skogen. Hon är så himla fin på bild!


Börjar att försöka ställa henne lite, men kroppen är ju fortfarande överallt såklart.


Fina lilla tjejen! <3


Täckespanik!

Täckena från Börjes satt verkligen jättedåligt på både Grållan och Dianne, så jag måste skicka efter andra.. Har kollat på massor av olika, men jag vill gärna ha lite referenser och tips! Det ska vara ungefär 300g fyllning och höga bogveck, det är det viktigaste. Sen ska det ju självfallet vara hållbart. Hjälp mig nu, vad är det för märken på era favorittäcken?


Mål för resten av året!

I våras så gjorde jag upp lite mål för Nico, men jag hoppade av ganska så snart då jag inte kände att jag hade möjlighet att uppfylla dem. De flesta av målen var tävlingsbaserade, och jag kan tyvärr inte ta mig iväg hursomhelst, dels har vi ingen egen transport, pappa ogillar att köra häst och dessutom är inte Nico den mest lättlastade.

Nu tänker jag i alla fall sätta upp lite mer realistiska mål för det som är kvar av året, jag har ju dessutom en till häst att sätta upp mål för nu. Det är som sagt kortsiktiga och relativt lätta mål, eftersom att Nico inte är igång, och Grållan måste lugna ner sig. Jag fyller kanske på och ändrar målen när jag ser åt vilket håll det verkar gå!




x Komma igång och få upp konditionen samt styrkan igen - för att uppnå detta mål så ska jag försöka rida så ofta jag bara kan, och när han börjat komma igång lite så ska jag börja intervallträna för konditionens skull igen. Just nu har vi mycket snö, vilket kan ses som en enorm möjlighet när det kommer till styrketräning! Jag ska rida korta pass i djupsnön (ca 50cm) för att träna upp hans styrka, men jag måste vara uppmärksam så att han inte blir för trött, då gör det mer skada än nytta.

x Börja hoppa igen - för att uppnå detta mål måste jag först fullfölja mål ett. När styrkan och konditionen är uppe igen, då kan jag börja hoppa för att ytterligare stärka honom. Jag har inget speciellt mål på hur högt jag ska hoppa och sådär, det är väldigt svårt att sätta ett sådant mål när möjligheterna är så olika från dag till dag. Jag har dock tänkt att hoppdebuten ska bli om ungefär tre veckor, då är det clearround hos Elisabeth, och jag funderar på att åka dit och hoppa typ 40 eller 50, endast för att komma runt. Nu är han inte hoppad på länge, och jag kommer att börja lågt för att träna bort hans tendenser att stanna på "tävling".

x Kunna skicka honom in i transporten igen
- Nico är i grund och botten tränad till att skickas in i transporten, dvs att man står utanför och ber honom gå in. Tyvärr är han jätterädd för transporten efter några incidenter i lastningen, men det är ingenting jag kommer gå in på. Det ska vi lägga bakom oss, och nu ska vi börja träna igen! Det kortsiktiga målet är ett delmål här, för jag kommer troligen att kunna skicka in honom, men det kommer ta längre tid innan han lugnt och sansat står kvar där inne utan att känna sig trängd. Det får ta den tid det tar, för han har helt enkelt blivit rädd och jag vill inte förvärra situationen. När vi inte har tillgång till en transport att träna med så kommer vi att jobba med den sjunde leken, Squeeze game eller trängselleken som den heter på svenska.




x Kunna skritta i en för henne ändamålsenlig form
- Att Grållan inte kommer kunna gå i en klockren korrekt form innan 2010 är slut är jag fullt medveten om, men jag vill att vi ska börja nosa på lite ställning och böjning, och jag vill att hon ska kunna sänka nacken. Jag har bara ridit henne två gånger, och då helt kravlöst, så jag vet inte hur lång tid det kommer att ta egentligen, vi siktar först på årsskiftet men jag kommer inte att stressa fram det, hon ska känna sig trygg hela tiden.

x Kunna rida en kortare skogstur utan att hon stressar upp sig - Som ni kanske förstått redan så är Grållan en otroligt stressad häst. Min vän Mia känner tjejen som red in henne, och hon har berättat att hon var helt underbart snäll då. Inte tittig, inte stressig. Det betyder att från det att hon hade henne tills idag, så har något hänt. Hon kom ju tillbaka till travskolan väldigt mager och stressad, så det är ju ganska uppenbart. Även här så kommer vi dock att lägga det bakom oss och försöka plocka fram den underbara lilla häst som hon faktiskt är. Hon visar redan den sidan av sig själv ganska ofta, men hon stressar något fruktansvärt i ridningen. Jag har skrittat ut på henne redan, men jag vill ta det ett steg längre; hon ska känna sig helt trygg i det. Det här kan ta otroligt lång tid, det är jag medveten om, men det kortsiktiga målet är bara att hon inte ska snurra, takta eller blir jättestressad, sen hur lång tid det tar innan hon är helt lugn i ridningen det får vi se, men vi ska göra så gott vi kan!

x Börja med lite markövningar
- Jag vill att Grållan ska följa mig på samma sätt som Nico gör, och jag har tänkt att börja med lite Följa John och sådär, vilket jag tror kommer fungera bra. Hon följer redan väldigt bra, men vi får se hur hon hanterar det löst. Självklart kommer vi att vara i en hage i början, men jag vill ändå kunna ha henne utan grimma och grimskaft. Tanken med det är att om hon känner sig pressad så kan hon helt enkelt springa iväg ett par steg, och sedan själv välja när hon vill komma tillbaka. Jag har även tänkt att vi ska börja träna in Yoga eftersom att jag tror att det skulle vara bra för henne att sträcka ut sina sidor, just nu är hon väldigt stel. Jag har inte bestämt hur jag ska göra riktigt än, men eventuellt börjar jag med The seven games först, eftersom att det är väldigt basic och nödvändigt i den dagliga hanteringen.

x Grållan ska inte ta tygeln - När man tar i tyglarna så vill hon gärna dra åt sig tygeln, och det ska vi träna bort. Det har redan blivit bättre, men det ska tränas bort till hundra procent. Jag tror att hon gör så för att hon är rädd att man ska dra för hårt i henne, för hon är väldigt, väldigt känslig i munnen. Eventuellt så testar jag med hackamore eller liknande och ser om hon reagerar på samma sätt då, om inte så är ju problemet löst.


Lugn dag för hästarna

Idag har jag inte gjort någonting med mina egna hästar, men jag har kört sex hästar på praktiken idag också. Jag red ju Martell igår, och det gick ganska så bra. Vi hade markarbete, och han är otroligt ouppfostrad i hoppningen, men i slutet kändes han ganska så fin faktiskt! Nu ska jag inte ha med honom på lektion på två veckor, för nästa vecka är det teori, och gången därefter är det hoppning. Han är inte mogen för att hoppa några högre höjder innan han sköter sig på låga hinder, så jag tar ridskolehäst då. Han är i alla fall en väldigt, väldigt rolig häst att rida! Lite att bita i om man säger så!!

Jag är så himla ridsugen just nu, vill bara komma igång med Nico igen! Grållan också såklart, men det får ta längre tid, för hon ska känna sig trygg först. Ska försöka ta tag i det hela nu, för jag är verkligen sugen på en välmusklad, vintersnygg Nico!


Han är verkligen så himla maffig när han är i form, och hur rolig som helst att rida! Han är dock en utmaning i sig han också. Han är i alla fall väldigt rolig när man känner honom väl, men han kan vara en riktig bitch mot nya ryttare, haha! Min plutt är det i alla fall!


Sen är han ju inte direkt ful på sommaren heller.... Åh. Han är så himla fin min prins! <3


Snart bär det av för att rida Martell!

Idag ska jag rida Martell igen, jag ska bara gå ut och mocka, sen bär det av. Ska bli jätteroligt, och dessutom så ska Annah provrida i vår grupp ikväll, fast på ridskolehäst. Det kommer också att bli skoj, vore roligt om hon började! Fast hon får inte sno Martell såklart, haha! Nej, men vi har bestämt att jag ska rida honom på lektion ett tag framöver, för att underlätta för Annah.

Jag har kört sex hästar idag på praktiken, det är verkligen jätteskoj! Jag vill helst inte börja skolan igen, haha! Snön har varit som spikregn idag alltså, helt fruktansvärt vad den har stuckit i ansiktet! Hoppas att det ger sig snart, det får gärna snöa men det behöver väl inte blåsa så?!

Nej, nu blir det stallfix och så får jag pussa lite på alla mina hästar, sen blir det vidare till nästa stall!
Ni får en bild på Roger (som jag gör praktik hos) och Gamblelane.




22/11-10 - Uteritter

Grållan:
Jag red Grållan ungefär 1-1,5km, och hon var jätteduktig! Fortfarande stressad såklart, men redan mycket bättre! Hon lyssnar ju väldigt bra på rösten, och så länge man inte tar för mycket i munnen så är hon faktiskt riktigt trevlig. Jag tror att hon fortfarande är rädd om munnen, för även om ingen har slitit eller ryckt i henne, så är man ju alltid lite hårdare i handen när man kör än när man rider. Jag är i alla fall jättenöjd med henne, jag satt upp utanför stallet idag och hon stod stilla och fint! Jag ser fram emot sommaren, hon kommer att bli så himla fin och trevlig!

Nico:
Lilleman fick gå lite längre, vet inte exakt hur långt men vi kanske var ute i ungefär 20 minuter. Jag red barbacka och bara mös, för det är ingen ide att ställa några krav nu när han har stått så mycket. Han gick i alla fall ganska fint, bättre än jag trodde! Sen är han väldigt stel, men det har ju sina förklaringar. Jag både travade och galopperade lite, och han skötte sig bra! I galoppen så drog han dock en riktig reva, men jag satt kvar som tur var, haha! Han blir ju så himla glad när han får röra på sig lite! Ska göra så gott jag kan för att hålla igång dem lite i alla fall, jag tycker att det är lättare nu när det är snö, det blir ju lite ljusare.


Jag är verkligen lyckligt lottad som har två så fina hästar!


20/11-10 - Skritt på Grållan

Igår red jag Grållan för första gången, och jag är nöjd. Vi skrittade bara såklart, för jag tänker inte göra något annat innan hon kan behålla lugnet och känna sig trygg i det hela. Jobbade mycket med halter och att hålla skritten lugn, men hon var väldigt stressad. Red bara i kanske tio minuter, vill inte ställa några som helst krav i början. Hon hade dessutom lyckats få av sig täcket i hagen, så hon var ju väldigt frusen och spänd redan när jag tog in henne, så vi tog det för vad det är. Tror i alla fall att hon kommer att bli trevlig tids nog, men det kommer att vara en lång resa! Hon skötte sig i alla fall fint, men hon är väldigt stum i munnen. Det beror ju såklart på att hon mest är körd det senaste, så det lossnar nog det också, vi måste bara träna bort olaten att dra åt sig tyglarna, för det är ju inte så trevligt. Sammanfattningsvis är jag i alla fall nöjd som sagt! Pappa var med och övervakade det hela, han tog några bilder också. Det var dock nästan helt mörkt, så det fick bli som det blev!





Som ni själva ser är hon ju fruktansvärt spänd, men jag hoppas för hennes egen skull att hon lugnar ner sig snabbt. Hon har ju redan gjort stora framsteg i hanteringen, så jag tror inte att det ska bli något problem. Vi lär ju känna varandra mer och mer för varje dag, så jag tror att hon kommer att gå mer avslappnat så fort hon vågar lita mer på mig. Sen är hon ju van vid att gå uppcheckad, så det blir ju en omställning rent fysiskt för henne också att gå i en mer avslappnad ställning med nacken. Jag tror i alla fall på henne, hon är en otroligt mysig individ, och det är huvudsaken!


sitter på travbanan och kikar på Roger och...

imag0184 (MMS)

sitter på travbanan och kikar på Roger och Twin Winner. det är ganska kallt, men absolut värt det!


Ett lyckat ridpass på Martell!

Red ju som sagt Martell igår, och det gick faktiskt väldigt bra! Ska ha med honom på lektionerna så ofta jag och Annah kan, eftersom att det ger en hel del för båda parterna. Han kändes fin faktiskt, det var ju första gången som jag red honom seriöst, så jag är nöjd!

Nu har jag bråttom, ut med hästarna och iväg till praktiken!


Provsuttit (hästen) sadeln idag!

Idag har jag kollat så att jag verkligen har en passande sadel till Grållan, hon får ta Dimens gamla, för den satt helt okej! Kommer nog att få byta den när hon har musklat om sig, men tills vidare passar den utmärkt! Provade den igår, men idag provsatt jag den också. Därmed har jag även provsuttit min häst. Japp, ni läste rätt; jag har inte provridit, aldrig ens suttit på henne tidigare. Ska bli skoj att rida henne, tänkte ge mig på det i helgen. Jag vill att hon ska känna sig lugn och trygg på nya stället innan jag ger mig ut!


Nu ska jag äta, sen bär det av för att rida Martell åt Annah! Ska bli jätteroligt, har ju bara suttit på honom i typ tio minuter tidigare, så det blir en liten utmaning. Ska rida honom istället för ridskolehäst på lektionen nu ikväll. Anna är ju en väldigt bra ridlärare, så jag tror att jag kommer att få ut rätt mycket av passet faktiskt. Dessutom blir ju Annah glad över att jag rider åt henne, vilket känns väldigt roligt!


Jag och Martell när jag var med Annah och provred honom!


Är på väg till praktiken, ser fram emot en...

Är på väg till praktiken, ser fram emot en spännande dag! ikväll ska jag rida Annahs häst Martell så det blir nog inga intressanta inlägg idag, haha!


Ett dygn, och det är redan frid och fröjd!

Nu har Grållan bott här i ett dygn, och gruppen fungerar redan jättebra. De har inte höjt en hov mot varandra, bara gett ifrån sig några tjut då och då, men annars är det superlugnt. Nico tycker att det är jätteskoj med en till tjej, och Dianne är ju gudasnäll, så hon fogar sig bara. I hagen håller hon sig undan lite för att inte bråka, men inne i stallet så står Grållan och Dianne och pratar hela tiden, de kan ju sträcka över huvudet till varandra och det verkar de trivas med.


Syns lite dåligt, men som ni kanske ser så har jag inget galler mellan boxarna, så de kan prata som de vill!

Grållan är redan mycket lugnare, jag ger ju henne mycket mindre kraftfoder, och dessutom får hon gå ute länge i hagen. De går i stora hagen nu, och den är ju ungefär 5-6 hektar, så de traskar omkring och grejar hela dagarna. Igårkväll var Grållan lite stressad när hon skulle in, men idag var det ingenting, det känns som att hon har bott på landet hela livet, haha!


Välkomstmiddag direkt när Grållan kom igår.

Just nu gör jag ju praktik, så jag ska vara två veckor hos Diannes ägare, vilket är jätteroligt och dessutom väldigt praktiskt! Vi bor ju bara tre kilometer ifrån varandra, så det är kanon! Som ni dock förstår så bloggar jag kanske inte jättemycket nu under den här perioden för jag har fullt upp ändå, men jag ska försöka så gott det går. Imorgon kommer troligen veterinären till praktiken för att kolla på ett fult sår (när jag säger fult så menar jag verkligen fult!) som en stackars liten häst har fått, hon har skurit upp sig på bogen/bringan. Jag hoppas att jag är där när veterinären kommer, för att det ska bli väldigt intressant. Även om jag tycker hemskt synd om hästen och äcklas av såret som varar och varar, så ska det bli spännande att se hur veterinären kommer att göra för att göra det så bra som möjligt för henne! Antar att de får sätta in något drenage, men jag är inte så insatt i ämnet. Tror i alla fall att det kommer att bli två väldigt lärorika och roliga veckor!




Nu är det klart...

... Jag kommer inom en väldigt kort framtid (kanske redan imorgon) ha en till häst. Ni minns säkert skimmeln i mitt inlägg Praktikvecka i skolstallet, Xanthis Dragila, och det är alltså hästen som blir min i veckan. Så ligger det alltså till! Det är även henne som jag ska köpa täcken till, som ni kunde läsa för några inlägg sedan. Många ställer sig nog frågan varför jag jag skaffar en travare, men svaret är enkelt. Hon är fin, och varmbloden har ett kanonpsyke, även om den här damen har fått några smällar på sitt så vet jag att det löser sig om hon kommer till en lugnare miljö. Dessutom ska det bli roligt med ett litet projekt!

 

 


11/11-10 - tolkning

Idag kom Amanda hit och var med och tolkade Nico. Det gick väl... ganska bra. Nico skötte sig och tyckte nog att det var kul, men både jag och Amanda blev ju släpade ganska långt på mage om man säger så. Det var nog inte så lyckat att ha ett tefat istället för en pulka faktiskt.. Det grävde ner sig en hel del kan man säga. Nåja, två tjejer med varsin hjärnskakning och en glad häst senare så var vi ju klara i alla fall, skämt åsido.


Redo för tolkning!





Amanda har trillat av, och tre meter bakom ligger tefatet...


...men det är inte klart än, Amanda får släpas ytterligare tio meter innan det tar stopp...


...och när det väl tog stop... ja, då var Amanda såhär glad!


Amanda testar freestyle istället, och det gick bättre utan tefat faktiskt.


Det gick faktiskt bra ibland också!


När Amanda hade vurpat klart så bytte vi, vilket slutade med en trashad näsa för min del, haha!


Vääääldigt nära att åka av kan jag säga, haha!


Ett organiserat kaos

Som jag kanske har sagt så är det fullt med grävmaskiner och lastbilar på gården just nu, eftersom att vi bygger en större stallplan och en liten "rundbana" man kan köra häst på (läs; en lastbilsparkering och ett lättare alternativ att komma av gården utan att behöva backa med lastbilen). Tror att jag och min far har delade meningar om vad det egentligen är vi bygger, men det spelar ingen roll för vi blir ju nöjda båda två! Det är alltså Kent och hans praktikant Christoffer(?) som håller på mest, men pappa hjälper också till med det han kan, så han har hämtat massvis med grus, och idag har han kört någon liten maskin, en liten bumper tror jag den kallas. Just nu ser det ut som att vi genomlider ett krig, men grabbarna har stenkoll och jag tror att det blir kanon!

Igår lyckades dock Kent med att backa i diket med lastbilen när han skulle åka hem, då är det tur att man har så snälla grannar! Grannen som bor närmast kom och drog upp honom med traktorn, det var ju ingen som kunde ana att det skulle bli så sjukt halt helt plötsligt!!


Christoffer(?) har just börjat bygga en liten vägbit/banbit, och håller på att grusa upp ingången i hagen.


Pappa lossar grus. Mycket grus.


Lastbilen Folke och kärran Skutten, haha.


Och sen kom ju då snön, den här bilden är från idag. Kent och pappa håller fortfarande på med vägen.


10/11-10 - dressyr

Red dressyr idag också, men det var lite jobbigt i snön. Han har ju inga snösulor, men det gick ganska bra ändå faktiskt. Vi red mycket i skritt och trav, jobbade mest med att få honom att gå ganska lång och låg, för jag ville inte kräva för mycket av honom i den djupa snön. I galoppen fick han själv välja tempo och form och ligga och rulla på ett par varv, han väljer oftast en ganska så långsam galopp i en hög men något friare form, och det tycker jag är helt okej, speciellt idag då det var såpass mycket blötsnö. Han skötte sig faktiskt riktigt bra, så det var roligt!


Dianne och Nico mitt uppe i lunchen tidigare idag. Kan äntligen visa lite bilder på Dianne, nu när
hon blivit rundare. Som ni kanske ser har även Nico lagt på sig en hel del, haha!


Täckesduell

Nej, inte riktigt, men jag står och väger mellan två alternativ. Antingen ett kit från Börjes, eller ett från Hööks. Just nu lutar det kanske åt Hööks, eftersom att de har högre bogveck på sitt stalltäcke, men samtidigt älskar jag Börjes Himalayatäcken, de är i princip helt oförstörbara!

 

Prismässigt så ligger de väldigt bra till båda två, på Hööks ligger stalltäcket och utetäcket på 549:- vardera, och på Börjes ligger stalltäcket på 325:- och utetäcket på 348:-. Jag har som sagt varit väldigt nöjd med just Börjes modell Himalaya, tycker verkligen att det är superbra med tanke på priset! Sen är det inte så att jag inte varit nöjd med Hööks täcken, men Börjes är helt klart tåligare. Men sen är det ju det där med bogvecken, tycker att de är värda ganska mycket faktiskt. Tycker att det är jättesvårt, men jag måste köpa något i alla fall, för jag är väldigt snart i behov av ett nytt kit. Vilket skulle ni satsat på, och vem tror ni ska ha det? (Det är inte den ni tror!)

 

 


8/11-10 - dressyr

Jag red lite dressyr på Nico, men bara lite lätta grejer eftersom att han inte är i form. Han skötte sig fint när jag väl kom upp, men han var jättetrasslig innan det. Det beror nog på att han är så vansinnigt pigg just nu. Självklart tappade han en sko också, redan tre dagar efter skoning. Fruktansvärt enerverande! Nåja, Alexei är ju snabb med att fixa tider för tappskor, så det är redan löst.


Mamma satt på Nico för första gången igår också, haha. Hon red hela vägen från
stallgången till boxen. Och så att ni vet, nej det är inte farligt att rida i stallet, vi har
tolv meter till taket, så hon kommer inte att slå i huvudet! ;D Hon verkar dock lite
skräckslagen ändå, men det kanske inte är taket hon är rädd för!

 

 


Praktikvecka i skolstallet!

Som ni märkt så har det varit riktigt seg uppdatering här, och det beror på att jag varit i skolan hela vecka 44, Måndag till Söndag, så jag har inte riktigt hunnit. Nu ska ni dock få lite bilder från sista dagen, som tröst. Och innan någon hinner fråga, nej, jag hade inget höstlov, var i skolstallet istället. Vi har faktiskt haft det mysigt, speciellt nu i helgen då vi bara var fyra stycken som gick runt och mös, haha. Vad har vi mer hunnit med då? Vi har sovit i stallet, för det var läger för småbarn, vi har kört hästar, putsat och pysslat, masserat och frisserat, och nu sista dagen så red jag och Linda i körhallen.


Mackenzie Flow

 


Jag och Taggen M. som ägs av travskolan, alltså inte gymnasiets häst. Första gången jag red honom,
och jag tyckte att det gick bra. Rebecka vill att jag ska rida honom någon gång i veckan när jag
ändå är där, så att han kan få lite nya muskler. Vi har just börjat rida honom "normalt", Erik har ridit
honom ett par gånger tror jag.

 


Linda och Mackenzie Flow, "Mackan". Hon red inte dressyr, utan motionsred honom bara
i protest mot att vi inte red ut i skogen, haha. Det får väl bli skogen nästa gång,
så att Linda blir på gott humör!

 


Jag och Taggen kunde inte låta bli att springa om Linda en gång, haha.

 


Men sen fick vi koncentrera oss lite igen faktiskt.

 


Under tiden fortsatte Linda att sura över att vi inte red i skogen.
Bilderna som är här ovan har min klasskompis Sophie fotat, tack så mycket! :D

 


När vi var klara med allt så tog jag och Stina ut Xanthis Dragila "Grållan" och tog ett par bilder,
bara för att hon är så söt. Grållan är också en av travskolans hästar.

 


Grållan igen, och färgen på den här bilden är mer rättvis, solen höll på att gå ner så hon är väldigt
gul på översta. Hon är dock registrerad som brunskimmel, så lite brun är hon väl också, men hon
är mer som understa bilden.

 

 


31/10-10 och 1/11-10 - Tömkörning

3 1 / 1 0 - 1 0   -   s k o g e n
Jag och mamma var ute med Nico i skogen, jag tömkörde och mamma gick med som sällskap och hjälpte till om han blev osäker och inte förstod. Nico tyckte att det var skoj, och han var väldigt entusiastisk. Vi körde kanske en och en halv kilometer ungefär, och det var första gången på ungefär ett år, så det får väl klassas som bra!

1 / 1 1 - 1 0   -   b a n a
Idag så körde jag en liten "bana" med Nico, lite slalom i olika storlekar, några tunnor att runda och några bommar att gå över. Körde slalom i trav ett par gånger, men det är ganska svårt att springa efter och samtidigt hålla mjuk kontakt i tömmarna så han söker sig neråt, så vi travade inte så mycket, det blir lättare när han är i vagn senare. Efter att vi var klara så fick Nico stå på gången medan jag mockade, för det är på tiden att han lär sig vänta. Till sällskap hade han Gustaf som satt på hans rygg och vilade lite, haha. Han blev dock lite rädd när Nico började trampa omkring, så då pös han in till kaninen istället. Inte blev det bättre där, kaninen var på dåligt humör och jagade Gustaf runt runt i boxen. Stackars lilla kissekatten, haha!




RSS 2.0