Jag och Jossan sitter på TickNet och deppa...

Jag och Jossan sitter på TickNet och deppar för att det har blivit något fel med biljetterna till GHS... vi har betalat för heldag men helt plötsligt så gäller inte biljetterna så vi kommer inte in på kvällspasset.. vi har suttit här i en timma, humöret är inte på topp kan jag säga!!


Trötta fötter...

... Jag och Angelica är väldigt trötta i fötterna. Vi hittade en dator, det är en bra sak. Pengarna är snart slut men det finns massor av saker kvar på mässan, inte okej! Nu har vi i alla fall gömt oss i utställarnas rum och tar det lite lugnt med varm choklad, det behövs kan jag ju säga! Nu får vi dock smita iväg och jobba igen, hälsa om ni ser oss! :)
 
 

18/2-11 - Rebeccaträning

På sista träningen för Rebecca så fortsatte vi med tricken, och Nico tog det jättebra. Han var superfin på alla sätt och gjorde verkligen sitt bästa! Han gick nästan ner i bugningen, men släppte inte riktigt helt. Det kan ju också bero på att han inte fått gå ut i hagen innan, så han var nog lite stel. Den spanska skritten började också att fastna, så det var det bästa avslutet vi kunde få!



17/2-11 - Christoferträning

Något sent inlägg, men bättre sent än aldrig! Vi jobbade väldigt mycket med förvända och diagonala skolor, och Nico skötte sig jättebra! Det kändes absolut som det bästa ridpasset under veckan! Christofer är så otroligt rolig att träna för, för han plockar verkligen fram det bästa i både hästen och ryttaren, väldigt givande! Slänger in en film också, så har ni något att kika på!

 

 


18/2-11 - Christoferträning

Sista träningen för Christofer, och Nico var TRÖTT! Han orkade i stort sett ingenting, så vi höll inte på så himla länge. Vi fortsatte lite med piruetter och sådär, men han kändes väldigt hängande i handen, så han hade nog lite träningsvärk. Det var ju synd att vi fick ett sådant slut, men samtidigt så har han skött sig så himla bra hela veckan så att det inte gjorde så himla mycket!



17/2-11 - Rebeccaträning

Vi fortsatte med trickträningen och Nico var superduktig! Jag blir lite för ivrig och vill för mycket ibland, men som tur är så är ju Nico en klippa, så det gick väldigt bra! Han var fokuserad och fin, och vi började på ännu ett trick, bergsgeten. Som med allt annat så tog han det bra och gjorde sitt bästa! Han är alltid så positiv min fina lilla häst!



16/2-11 - Kvällsbus

Igår när jag skulle ta in Nico så passade jag på att leka med honom i ridhuset. Vi gick dels igenom övningarna som vi har tränat på med Rebecca, och så fortsatte vi med trickträningen. Därefter så busade vi lite innan jag hoppade upp och red lite. Red i repgrimman, men jag försökte styra och stanna med sitsen. Han skötte sig faktiskt väldigt fint!

16/2-11 - Christoferträning

På Christoferträningen så fortsatte vi med det vi jobbat med hela veckan, takt, tempo, öppna och sluta. Vi la in mycket galopp idag vilket är jätteroligt, för vi trodde inte att vi skulle hinna så långt i veckan, med tanke på att Nico verkligen inte är igång. Han skötte sig jättefint i alla fall och vi fick till ett par riktigt fina öppnor och slutor då och då. Tyvärr finns inte allt på film, men det mesta är med. Jenny var snäll och filmade, men sedan så blev minneskortet fullt. Om jag får för Jenny lägger jag kanske in en film på henne och hennes fina Bojero imorgon!

16/2-11 - Rebeccaträning

Idag på träningen för Rebecca så började vi äntligen med trickträningen! Vi började med buga och spansk skritt, och det gick långt över förväntan. Nico tycker att det är superroligt och gör verkligen allt för att göra rätt! Den spanska skritten är roligast tycker han, eftersom att han är så dominant, men han försöker verkligen med bugningen också, och i slutet gick det riktigt fint! Vi jobbade vidare lite med vallningen också, och det sitter ganska så fint nu!
Efter att jag hade ridit för Christofer så tränade jag lite på tricken igen, och Nico skötte sig utmärkt! Det kändes som att han hade tänkt igenom övningarna lite och förstod vad han skulle göra. Han gick ner nästan helt i bugningen och spanska skritten går också super! Ska träna lite till ikväll tänkte jag!

15/2-11 - Christoferträning

På träningen för Christofer så fortsatte vi med det vi påbörjade igår, det vill säga ställning, böjning, takt och tempo. Det gick mycket, mycket bättre än igår, och det var superroligt att rida honom idag! Vi jobbade mycket mer i traven idag, och jag fick visa problemen i galoppen för att Christofer skulle se hur vi ska fortsätta i skritten. Efter att bara ha ridit engelskt i alla år så har skritten bara varit ett nödvändigt ont för mig, men nu när vi börjat jobba med skritten på ett annat sätt så förstår man hur mycket man har underskattat skritten! Öppnorna och slutorna går väldigt bra nu, klockrent i skritt och ganska bra i traven också. När vi jobbat en stund med traven så sa Christofer att han trodde att det skulle vara jättelätt att lära honom piaff, vilket var skoj att höra! Jag fick väldigt mycket beröm för hur fin Nico är också, och det är ju alltid roligt! Det är jättemånga som säger att han är den absolut snyggaste haflingern de sett, och det värmer ju!
Imorgon så ska vi fortsätta jobba som idag, och framförallt gå vidare med skolorna i traven tror jag.

15/2-11 - Rebeccaträning

Idag på träningen för Rebecca så tränade vi på att valla, det vill säga att leda hästen ur position 3. Han var väldigt duktig och svarade fint på hjälperna i slutet, men han var väldigt ofokuserad till en början. Det var många hästar i ridhuset och han hade mycket annat att titta på, så han tröttnade gärna på våra övningar. Vi övade på att gå slalom i position 3, och dessutom vända både fram och bakdel. Det var väldigt lärorikt och bra, så det var superskoj!
Rebecca berättade lite om Nicos "horsenality", det är alltså hästarnas motsvarighet till vår personlighet. När man vet hästens horsenality så vet man hur man ska hantera den. Nico är left brain extrovert, vilket är den mest dominanta av de fyra indelningarna. Detta innebär att man måste vara ganska så hård på honom för att han ska känna sig trygg, han gillar när man är bestämd så att han kan släppa kontrollen lite. Samtidigt ifrågasätter han ofta, och dessutom så tröttnar han fort, så man måste vara väldigt flexibel och byta övning ofta. Det var absolut bra att få veta, för nu har jag en större förståelse för hur jag ska jobba honom!
Imorgon ska vi fortsätta pyttelite med vallningen så att den sitter, och sedan blir det trickträning resten av veckan!

14/2-11 - Christoferträning

Nu är jag hemma hos farmor och farfar igen efter att ha tränat för Christofer. Det gick faktiskt väldigt bra och var lärorikt, det ska bli väldigt roligt att se var den här veckan leder oss! Nico var väldigt uppmärksam och fin, men vi jobbade mest i skritten eftersom att det är den han har svårt för. Vi jobbade mycket med att ändra takt och tempo, därefter gjorde vi öppnor och slutor på volten. Vi jobbade lite i traven också, men då tränade vi mest på att han skulle trampa på ordentligt och söka sig framåt neråt. Eftersom att det här är en helt ny ridstil för mig så var jag lite förvirrad, men jag tyckte att det var superroligt i alla fall! Ni får en liten filmsnutt från början av passet, sen trodde farmor att det var fel på kameran, så hon vågade inte filma mer.
Kolla hur fint stallet är! Vi står i "Finstallet" som tydligen mest används som museum, men nu var vi så många så några fick stå här också. Slipade fina kalkstenskivor på väggen och guldknoppar på boxarna, preciiiis som Nico vill ha det!

14/2-11 - Rebeccaträning

Sitter just nu hos farmor och ska äta lunch, jag och Nico har haft träning för Rebecca precis innan jag gick hit. Det gick bra, vi checkade av grunderna så att de sitter, och det gick ganska bra. Jag har lite dålig koll på min kropp, men Rebecca sa att det inte är så farligt som jag själv tror. Vi gick som sagt igenom alla grunder, dvs min personliga zon, flytta bakdelen, flytta framdelen, skicka ut på volt, driva runt, kalla in, jojo-leken och vallning på åttvolt runt koner. Nico är ju lite bufflig av sig, men Rebecca visar mig hur jag ska hantera det. Imorgon ska vi fortsätta lite med vallning och börja titta på något trick, superroligt!
Nu ska jag äta, sedan har jag träning för Christofer klockan tre!

12/2-11 - Dressyr

Red dressyr på Nico och jävlar vad fin han var rent ut sagt! Han har aldrig varit så känslig och fin som han var under det här passet, helt underbart! Han gick stadigt och fint, gjorde öppnor och slutor på åttvolt och var allmänt superfin! Dessutom gick bytena bra, så jag var lyrisk efter passet!

6/2-11 - Månslunda

Red ut på en ganska lång tur, passade på när jag hade Amanda att prata med i headsetet. Tycker inte ni också att man rider mycket bättre när man pratar i telefon eller lyssnar på musik?! Det känns som att man inte tänker så himla mycket då, utan bara gör det som känns naturligt. Jag tror att man ofta "överarbetar" ridningen lite.. Nico var i alla fall totalt galen, hoppade och bockade och for åt alla håll, haha! Sötnosen, han tycker det är så roligt att komma ut! Vi har ju inte kunnat rida ut på långturer på jättelänge, så det är klart att han tycker att det är skoj! Jag låter honom bralla och sträcka ut lite också, för han behöver det, annars blir han så himla bufflig och jobbig i hanteringen. Han behöver göra av med överskottet liksom!

Han skärpte sig i alla fall och var hur fin som helst i galoppen! Bytena var verkligen helt klockrena, speciellt från vänster till höger. Ibland får man sakta av ett steg när man ska byta till vänster, men oftast så förstod han bra. Jag har aldrig kunnat göra så många byten i rad på rakt spår på honom förut, men nu gick det jättebra! Vi byter ju såklart inte i varje, men typ vart fjärde. Jätteroligt att han har börjat förstå vad det går ut på nu!


5/2-11 - Travbanan

Här ligger man efter i uppdateringen, men det är för att det har varit så mycket nu det senaste. Nico fick i alla fall på sig sin tappsko i Lördags, så efter det skyndade jag mig att rida till travbanan innan det blev för mörkt. Red två varv på rundbanan i trav, sedan två kilometer i galopp på rakbanan. Han var pigg som ett litet odjur,och bråkade som en galen i början, men när han fått springa av sig så var han urmysig som vanligt! Allt var dock farligt i skogen på vägen hem när det började bli mörkt, haha! Han skrämmer ju upp mig också när han tittar in bland buskarna, tänk om han ser en älg?!


30/1-11 - Dressyr

Stinelo skulle ha kommit, men det blev tyvärr inte så. Istället red jag ett litet dressyrpass på Nico i det helt underbara vädret. Han skötte sig ganska bra, jag värmde upp med mycket skänkelvikningar och fram/bakdelsvändningar, och han svarar faktiskt bra på det. Han var dock väldigt lat, men han är ju som sagt inte igång. Han var i alla fall väldigt positiv, även om han inte orkade så länge. Jobbade mest i skritt och trav, det är lite väl halt för galopp. Vi galopperade dock lite, men bara kravlöst och på rakt spår. Han tog i alla fall fattningarna fint, och det är ju huvudsaken såhär års när man inte kan hålla igång kondisen.


RSS 2.0