Olivia och Prinsen

Igår var jag och hjälpte Olivia med hennes häst Prinsen. Blev ett litet hopp/markarbetspass, eftersom att vi kommit överens om att hon och Prinsen ska vara med på LRKs centimeterhoppning vecka 43. De ska rida 0.60, och det kommer säkert att gå hur fint som helst. Jag kände bara att vi behövde ett mål att träna efter, så vi har lagt upp lite veckoplaneringar och sådär, så det ska nog bli bra. Tyvärr har mitt teleobjektiv gått sönder, så i fortsättningen får ni nöja er med lite halvkassa bilder i stuk med dessa;






29/8-10 - uteritt och ordentligt bad

Tänkte rida Nico på stubben, men det var alldeles för blött, så vi red runt Månslunda istället. Kan säga att jag var ganska nära på att flyga av ett par gånger, haha! Han var minst sagt tokig, pigg så in i bomben. Han skötte sig i alla fall och i andra galoppen så var han helt underbar att sitta på, har aldrig upplevt att han tagit så mycket stöd på bettet förut, inte så ärligt, så det var en härlig galopp så att säga! När vi kom hem var lilleman svettig och dessutom såg han ut som något som just kommit upp ur marken, en lerklump typ. Har inte duschat manen ordentligt på hela sommaren typ, eftersom att han har haft stubb. Den var sådär äcklig och svart i roten, riktigt riktigt fet, för att inte tala om pannluggen! Nico tycker dock inte att det är så himla kul att duscha, speciellt inte manen och pannluggen, så det var ett projekt i sig. Blev lite bättre i alla fall, men jag tror att jag måste duscha manen och luggen igen, för fettet löste inte riktigt upp sig, har ju inget jättevarmt vatten direkt. Får prova med diskmedel eller något, har ni något tips på något riktigt riktigt fettlösande?


Så vit vill jag att pannluggen ska vara! Där var den inte ens tvättad, han var renligare förra året. Som bonus får ni en bild på min feta och älskvärda katt som oftast gör mig sällskap i stallet. Han gillar att hjälpa till, och oftast så brukar han passa kaninen medan jag pysslar.


Bättre mage och strålande väder; perfekt!

Igår blev det ingen uppdatering alls, för jag och Amanda var i Göteborg hela dagen, sen var jag hos henne på kvällen, så det blev ingen tid till det. Idag är jag riktigt, riktigt, RIKTIGT sugen på att rida, det var jättelängesen! En vecka i alla fall tror jag. Men nu är svullnaden i foten/benet borta, och jag äter inte penicilin längre, så äntligen har magen slutat bråka med mig också. Ska verkligen bli superkul att ta en sväng. Har dock inte bestämt om jag ska rida ut, eller rida bort till banan och trimma lite. Tror det blir banan, för han kommer nog vara ganska pigg känner jag på mig. Dessutom får han ju gå en sväng genom skogen ändå, för det är ju lite över en kilometer genom skogen till banan.


Har en känsla av att det kommer att bli en hel del sånt här idag,
men jag tror att krumsprånget på bilden kommer att vara lindrigt i jämförelse, haha!

 

 


Nico har fått en kompis

Nu äntligen har jag fått hit en till häst så Nico slipper vara ensam. Det är en mycket bestämd dam som styr och ställer i hagen nu, Nico har inte en chans. Har ingen aning om vad hon heter, eller ja, det är en Ås-häst, men vet inte vad hon heter i "förnamn". Överväger att kalla henne Åsa, men det är inte så snyggt. Åsie kanske, haha?

Jag har fixat en ny header också, vet inte vad jag tycker riktigt. Hade massor av inspiration när jag började, men den rann bara av mig, så det hela blev ganska tråkigt. Nåja, det duger i krig!


26/8-10 - promenad

Eftersom att jag fortfarande har ruggigt ont i magen så åkte jag hem tidigare från skolan idag, och var ju såklart inte i skick att rida heller. När jag och mamma skulle hämta posten tog vi dock med Nico, och det slutade i en ca 5km lång skogspromenad, vilket jag tror att han uppskattade! Han har dessutom lärt sig att spåra svampar, problemet är att han hittar ALLA svampar, inte bara ätbara. Vi får slipa på det lite, haha!


24/8-10 - Promenad och lite lek

Var ute i skogen och gick en sväng med Nico, men han var helt tokig, så det blev ingen jättelång tur innan vi gick till lilla hagen och lekte istället. Fick leka lite lekar som går att leka på lite avstånd, för han hade noll koll på benen. Han var dunderpigg och hade inte för avsikt att bara masa omkring, han ville L-E-K-A. Blev lite lösgalopp och jojo på långt håll, och han var faktiskt uppmärksam! När han blivit av med den värsta energin så fick han gå ut i sin vanliga hage igen. Imorgon måste jag nog rida faktiskt, har ju hållt upp lite nu i och med sticket, men rider jag lite lugnt kan jag nog rida trots penicilinet imorgon. Knäppte några bilder på honom i skogen, men telefonen och datorn vill inte under några omständigheter samarbeta, så ni får nog klara er utan om jag inte kan lösa det!





Jo titta, efter många om och men löste det sig. Tycker dock att Nico ser alldeles olycklig ut, måste fixa hit en hästkompis åt honom snarast, han mår inte bra av det här! Får ringa och prata med Johan imorgon... Kolla för övrigt hur konstig han ser ut på översta bilden! Han gör så roligt med halsen när han blir lite orolig, det ser ut som att han har världens underhals, tokpållen! (Mini-ardenner, haha)



Morgonhälsning!

Nu ska jag snart åka till skolan, och om foten är bättre när jag kommer hem så ska jag nog försöka rida. Äter ju penicilin nu, så svullnaden går ner ganska fort. Får väl rida barbacka i värsta fall, om inte stövlarna går om! Vi har hästkunskap två gånger idag, och på slutet blir det lite engelska. Vet inte vad jag ska tycka om detta, haha! Nåja, bara att ge sig iväg!




Lite ändrade planer (vardagsspänning!)

Igår när jag skulle ta ut Nico på morgonen så tänkte jag mocka samtidigt, självklart i pyjamas och foppatofflor. Det var bara det att jag råkade trampa i ett jordgetingbo i gödselstacken, så det blev till att springa som en idiot med getingarna hack i häl. Blev stucken i benet, men annars klarade jag mig. Lyckades dock kanske stuka foten också när jag sprang, och idag ser hela nederdelen av benet ut som något Frankenstein skulle vara nöjd med. Vristen är dubbelt så tjock som den andra, och fotknölen ser ut som ett halvruttet äpple. Tjoho! Blir ingen ridning för mig, tror inte ens att stövlarna skulle gå att knäppa faktiskt. Istället blir det en sväng till sjukhuset, det tycker jag och läkarfobin om jättemycket! Hua! Men det ska nog gå bra. Hellre det än att gå runt såhär i alla fall...


Jag själv tycker att fötter är vidriga, så det blir bara en demonstration av fotlederna. Ni ser ju själva hur
den vänstra ser ut, så svullen att den fått valkar. Inte så tjusigt kan jag säga!


Klara funderar; Varför vägrar folk att inse?

Satt och kollade runt på facebook och i lite bloggar förut, och jag har kommit fram till att det finns väldigt många stora ryttare som vägrar sluta rida ponny. Merparten av dessa rider inte sina hästar i form, utan all extra vikt läggs på frambenen och ponnyn kommer antagligen att sluta med problem i benen och ryggen. Hur kan det vara så himla svårt att inse att man blivit för stor? Visst, jag vill också jättegärna rida ponny. En ädel, nätt och fin liten D-ponny, men jag förstår att jag är en aning stor. En D-ponny har inga problem att bära upp mig egentligen, men man kan aldrig komma till ridning på rätt sätt om hästen är för liten för en. Min häst är inte speciellt stor som ni vet, men han är av grövre modell, och jag tycker att han känns ganska så lagom till mig. Innan honom hade jag ett fullblod på ~165, och honom köpte jag när jag gick i sjuan. Jag gick alltså från C-ponny till storhäst, för jag tyckte inte att det var någon ide att köpa en ponny, eftersom att jag ändå skulle bli för stor. När jag lämnade ifrån mig ponnyn så var jag på snudd för lång för honom.



Om vi bortser från allt annat, så ser vi i alla fall att jag var alldeles för lång. Det här var början av 2006. Man såg inte problemet när jag red i hoppläder, men när jag verkligen kom ner i sadeln så blev längden ganska uppenbar. Jag älskade verkligen den här ponnyn, och kan fälla en tår för honom än idag, och jag tror att han kunde gått långt, men han är tyvärr död nu. Jag ville verkligen ha honom, och jag kunde fått köpa honom, men vore det verkligen rätt att köpa honom trots att jag var så stor, bara för att jag älskade honom så djupt? Nej, det är inte rätt. Jag köpte som sagt mitt fullblod istället, och det blev lite åt andra hållet, han var lite stor för mig. Det var dessutom väldigt mycket häst, så han var svår för mig att rida korrekt, trots att jag red för min dressyrtränare en gång i veckan.

Jag förstår om man är lite stor för sin ponny, men bara rider den i utbildningssyfte. Rider in en unghäst eller tävlar i avdelning B för att vänja ponnyn, men rider man såpass bra är det troligen inte ett lika stort problem, eftersom att man antagligen rider ihop ponnyn i en bra form. Jag har många gånger suttit upp på för små ponnyer för att sitta till dem, om de varit elaka mot sina mindre ryttare till exempel. Jimmy Midnight som vi hade här förra sommaren var ganska tuff mot Josefin, så vid något tillfälle satt jag upp och hoppade några språng efter att han hade fulstoppat och slängt av henne, eller bockat i galoppen. I ett sånt fall så kan det vara just en större ryttare som behövs, som kan sitta till och säga ifrån, men jag skulle aldrig, ALDRIG få för mig att rida B-ponny på heltid.

Har också ridit grannens B-ponny ett par gånger när tjejen som ägt henne haft problem, men det är skillnad på en kvart någon gång i månaden, och att rida en för liten häst hela tiden. Jag tycker inte att man kan säga att man älskar sin häst om man behåller den trots att man är för stor för den, för det är rent djurplågeri. Visst kan man behålla den och använda den till annat, en häst klarar ju till exempel att dra mer än den kan bära, och man kan ju träna från marken eller vad som helst. Men att rida runt på en för liten ponny, det är inte att älska sin ponny.

 


Jag tycker att man är gladast med en lagom stor häst,
inte för stor, inte för liten, bara perfekt!

H u r   s e r   n i   p å   s a k e n ?

 

 


Lite massage och mys

Hade inte direkt tänkt att göra något speciellt med Nico idag, var trött när jag kom från skolan, eftersom att jag började sju idag och inte var hemma förän klockan var fem. Hur som helst så drog jag på mig pyjamasen, men jag fick dåligt samvete när jag såg den lille rackaren där ute i hagen, så ensam och olycklig, så jag fick springa ut med ett par äpplen. Jag blev kvar i stallet i pyjamas mellan åtta och nio, haha. Nico har haft ett konstigt sår på korset ganska länge, och jag har tvättat det noga varje dag, men mamma har jobbat långdagar så hon har inte kunnat kolla, men nu följde hon med ut. Det var någon konstig "propp" som satt där, vet inte var det var, men när den kom ut så såg det genast bättre ut, blev som ett hål rakt in, men med fina kanter och utan blod, så det går nog bra. Tog på en salva jag fått ah Johan, det är något utländskt som blir som en sårkaka över såret, så det inte kommer in smuts eller torkar, så det får läka från insidan. Sen fick den lille rackaren ordentligt med massage, och han blev verkligen jättetrött, så jag hade inte hjärta att släppa ut honom, fick strö upp en box och låta honom sova inne istället. Han blir så spänd när han går ute själv dygnet runt, när han måste hålla ständig koll. Tror att han tyckte att det var skönt att komma in och vila, för jag har inte hört ett ljud från honom!





Tävlingen är avslutad!

Nu har jag dragit vinnaren i bloggtävlingen, detta gjorde jag med hjälp av randomizer.org, för att göra det så rättvist som möjligt! Skrev upp era bloggadresser och satte nummer på dem, sen var det bara att dra vinnaren. Och vinnaren blev Rebecca! Tack till er som deltog, jag kommer att kontakta dig om vem du ska maila till och så vidare Rebecca! Här kommer bildbevis på dragningen, bilden är klickbar.




Inspirationssökande

Sitter här och bläddrar i Equipage som jag köpte idag, och efter det så börjar jag med Häst Magazinet som trillade ner i brevlådan idag! Letar lite inspiration till ett vettigt inlägg, men jag måste säga att jag mest får rid-inspiration. Pappa håller på att ringa runt och kolla priser på grus, mattor och grävmaskinsarbetare, så jag hoppas att det blir en ridbana innan vintern, men vi får se lite. Pappa jobbar ju med att köra lastbil, och imorgon ska han köra grus, så han ska kolla mer då. Man blir verkligen mer inspirerad till ridning när man vet att man kanske kommer kunna hålla igång hela vintern med ridbana! Blir supersugen på alla roliga hoppövningar och dressyrtips i tidningarna, haha!


Är så sugen på att komma igång med min lilla stjärna, vet att han har vad som krävs! <3


18/8-10 - sista sommarlovsturen

Jag kilade ut i stallet och skämde bort min häst, som för närvarande står själv och är olycklig. Roger kommer dock med en häst så snart som han har möjlighet, så Nico får hålla ut. Borstade honom och tvättade benen och svansen, vilket han i och för sig inte tycker om, men det var nödvändigt. Sen tog vi en lång stund med bara kli och gos, det var mer uppskattat. Efter det så sadlade jag på för att ta den sista turen på sommarlovet. Känns hemskt, men det är som det är. Nico skötte sig förhållandevis bra, men han var pigg och lite stirrig, så det gick sådär. Han var dock lugn och fin i galoppen idag, trots att vi var på travbanan och red två varv innan vi fortsatte vår färd. Men nu blir det till att sova, för imorgon börjar den eviga stressen igen. Nåja, det går an nu, så länge det är ljust och hästarna går ute!


Är med och tävlar!

http://lovicious.blogg.se/images/2010/ayooo_91008333_100589562.jpg

 


Nico är ensam

Nu har Hanny åkt, och eftersom att det blivit trassel med tjejen som skulle ha sin häst här, så är Nico ensam nu. Roger ska dock komma med en häst i dagarna, så han slipper vara ensam. Han går där ute och är helt förstörd, han är inte mycket för att vara ensam direkt. Nåja, det löser sig nog med det. Tack för i år Hanny!




Alice

 


Lite shopping igen

Har helt glömt att visa er benskydden som jag köpte när jag och Amanda var hos Håkan den 11/8, men här kommer de i alla fall. Det är Källqvists kopia på Veredusskydden, är egentligen lite emot kopior sådär, men jag tycker ändå att de verkar bra, och Håkan sa att han gillade dem mycket, och framför allt att de som köpt dem varit nöjda. Fick ge 225:- för dem, vilket är helt okej, kände inte att jag ville lägga så mycket som Veredusskydden kostar. Nu är det upp till skydden att bevisa att Håkan har rätt i att de är slitstarka och bra!






Ardenner RIKS 2010

Som jag sa så skulle ju jag rida Pilo även på RIKS-utställningen, men det blev ju inte så eftersom att jag gick omkull. Jag tränade dock upp Johan lite snabbt, hjälpte honom dagen innan och visade lite knep, så han fick rida istället! Det gick jättebra när vi tränade på lördagen, men sen så verkade vi honom och det blev nog lite mycket, för han var väldigt ömfotad på tävlingen. Banan var dessutom under all kritik, fet diss till Axevalla! Verkligen för hård och med alldeles för stora stenar, var inget bra alls. Johan och Pilo kom därför sist, men fick med sig en goodiebag med Hippo Hästschampoo, Hippo Glansspray och två flaskor Listerine ändå, haha! Här kommer lite bilder från RIKS och dagen innan!












En snabb uppdatering innan läggdags!

Har suttit och svarat på en hel massa kommentarer nu, och är det någon som känner att den inte fått svar på sin fråga så fråga igen! Kom ihåg att lämna bloggadress eller mail bara, för annars är det svårt att svara! Tror dock att jag fått med alla ändå.
Idag har jag varit på ardenner RIKS och sen var jag med en gammal sköthäst till Tidaholm, hon lämnades där för betäckning. Kommer bilder på Johan och Pilo från galoppen imorgon, men nu ska jag faktiskt sova, har varit igång sedan sju imorse!


Dags att köpa ny hemmahjälm

Ja, efter gårdagens krash, och med en till rakt-på-huvudet-landning, så tror jag att min urgamla hjälm från Hööks sett sina bättre dagar. Jag behöver en ny hjälm som är lite tåligare, min CO John Whitaker är för det första för liten (någon som är intresserad, ev. till salu! gott skick, aldrig varit i backen!), och dessutom tål inte sammet väder och vind speciellt bra. Jag funderar på en hjälm i plast helt enkelt, som tål både vatten och solljus utan att bli ful av av det, annars får det bli något liknande den jag hade från Hööks. Har satt ihop ett kollage med hjälmar jag kan tänka mig, ge gärna mer förslag i samma prisklass om ni vet någon prisvärd!



Är det någon som vet var man kan få tag i JW Shiny i Sverige får
ni gärna säga till, har bara hittat den på utländska sidor!


13/8-10 - Skentur x2

Eftersom att jag ska rida ardennergalopp på Pilo igen, så var jag iväg och tränade honom idag. Igår och i förrgår också, men det hände inget speciellt då så jag hoppade över att skriva om det. Han har varit lite bockig i veckan, och idag så skenade han på rakbanan efter att jag mött Roger när han körde en av starthästarna. Jag kom i obalans och tappade stigbyglarna när han bockade, och han blev rädd när de slog mot magen på honom, så då gick det ännu snabbare. Hur som helst så satt jag kvar och fick stopp på honom efter några hundra meter, så ingen skada skedd, lite svettig och skakig bara.

Jag och Pilo - Mia och Pilos pappa Piraten på förra tävlingen.

 

Innan jag gav mig iväg med Pilo hade Roger frågat om jag kunde rida en av hans starthästar, och självklart sa jag ja, jag vet ju att hon är snäll och jag hade ändå inget bättre för mig. Sagt och gjort, jag sadlade på henne och travade rakan, sedan tre varv i vänster varv, skrittpaus och tre var i höger varv. Hon kändes jättefin verkligen, så det var en ren fröjd! När jag tagit en skrittpaus efter högervarven så var hon dock jättehetsig helt plötsligt, och jag förstod inte varför, men jag fick snart veta. En älg brakade omkring inne i skogen precis bredvid henne, och skenturen var ett faktum. Hon satte världens fart och jag försökte såklart få stopp på henne, men hon var helt blockerad och bara sprang. Jag var lite orolig för svängen, men jag fick verkligen inte stopp på henne, och hoppades för allt jag var värd att hon skulle klara svängen, men det gjorde hon inte. Vi gick omkull i svängen och jag flög med huvudet före i marken, hon ramlade och la sig åt andra hållet. Innan jag hann fatta vad som hänt hade hon dock rest sig och dragit till skogs, så det var bara att ringa Johan, och sen gav vi oss ut för att leta. Just då kände jag ingenting, men antagligen har jag fått hjärnskakning, så vi får se om jag kan rida Pilo i galoppen... Vi hittade i alla fall märren, och hon var oskadd som tur var, fina gumman, det var verkligen inte hennes fel, för hon är hur snäll som helst! Johan berättade att Mia tydligen också fått sig en tur när den bruna fick syn på en älg. Nåja, huvudsaken är att ingen av oss skadade oss mycket!

 


Mia och den bruna i Juli. (Vi vet inte riktigt hennes namn, där av "den bruna")

 

 


12/8-10 - Dressyr i hoppsadel

Tycker aldrig att jag kan säga att jag ridit dressyr när jag rider i hoppsadeln, men det var ju inte markarbete heller, för jag hade inga bommar eller småhinder. Nico var både superpigg och lat på samma gång, han exploderade i varenda galoppfattning, och det var ganska svårt att korta upp honom, men samtidigt blev han superlat när man väl kom åt honom, men det beror ju på att jag inte ridit honom så mycket nu, så kondisen är inte på topp, men humöret är. Han blev väldigt hängig i handen, så jag försökte rida mycket övergångar och så, red serpentinerna från LC-programmet, de med skrittavbrott i mitten, och det funkade ganska bra. Red lite fram och bakdelsvändningar också, och lite skänkelvikningar, men han var inte så uppmärksam. Ridmässigt var det inget vidare pass, men jag höll mig glad ändå, så det var ändå lyckat. Jag lekte lite med honom från marken också, och det var första gången jag lekte löst på Myra, men han var duktig och stannade hos mig trots att det är öppna fält runt om och det är hästar lite här och var, så det var också bra! Vi träffade en motorcykel på vägen dit också, men Nico höll sig ganska lugn, så det var skönt! Motorcykeln körde väldigt lugnt och bra förbi också, så det underlättade ju!



Behöver verkligen börja träna för tränare igen, jag har legat av mig något fruktansvärt i ridningen! Jag är ju dock väldigt begränsad, eftersom att jag inte har körkort och kan köra själv, för mamma kan inte köra med släp, och pappa kör helst inte häst, han tycker inte att det är så höjdarroligt direkt. Ska höra lite med farfar, annars får jag börja träna för Elisabeth eller något, för dit kan jag ju rida, tar ju dock nästan en timma om man ska skritta och ta det lugnt, men då är han ju uppvärmd i alla fall, och skritta av får han det också.. Vi får se lite hur jag gör helt enkelt. (Något måste ju göras, kolla den sitsen!)


10/8-10 - Skrittur i skogen

Får som vanligt uppdatera lite i efterhand, för att jag glömmer att skriva när jag ridit. Hur som helst så var Hannys ägare här och red ut med mig, så det blev en skrittsväng i skogen. Nico är så jobbig när man ska skritta ut, för han kan inte riktigt hålla sig i skinnet, så det blir mest ett enda dragande fram och tillbaka mellan mig och honom, så man får ingen riktig känsla direkt. Det gick i varje fall relativt bra, och i slutet var han så avslappnad han kan bli efter en sån runda, så han gjorde sitt bästa!


Resten av bilderna på Emma!

Här kommer resten av bilderna på Emma och Rosette. Tycker att det är så roligt att se dem nu, Emma har verkligen lagt ner ett otroligt bra jobb på Rossan! Roligt att se att allt slit genom åren har gett resultat i alla fall! Sen så måste ni skänka en tanke till stackars Emma som håller på att rida in en ny väst, det ser inte lite obekvämt ut, haha, jag ska aldrig mer köpa en ny! Bilderna är inte så vackra direkt, min kamera stendog efter sista hindret i andra ritten, jag fick igång den efter ett tag, men den är absolut på väg att dö för alltid. Objektivet har det blivit trassel i också, det blir nog till att börja fundera på uppdatering på den fronten.





Lokal hopptävling med Emma!

Idag var jag på hopptävling med Emma, vilket gick kanon! Hon fick ett stopp i första klassen, men nollade i andra, så det var ju jättebra! Måste också säga att mitt internet har dött, en kabel som är av på obestämd tid, så jag slänger bara ut en bild nu snabbt, är hos mitt kusinbarn och snyltar lite internet. I värsta fall kanske jag mobilbloggar lite, men jag lovar inte något.

4/8-10 - Hoppning

Idag har Mia och Frida hjälpt mig när jag hoppade, och det gick faktiskt bra. Han har varit så seg i frambenen de senaste gångerna när jag hoppat, så det var faktiskt roligt. Hoppade en serie med två studs och sedan två galoppsprång till ett räcke. Nico rann iväg lite för mig, men när jag var noga med förhållningarna gick det bra. Slutade väl på en meter ungefär, för han var så trött.































Shoppingbehovet tog över

När Amanda var hos Håkan sist så fick hon reda på att mina tyglar kommit, så idag åkte jag och pappa för att hämta dem. Jag täckte över det lite fint med att jag behövde övningsköra, så jag körde i trafiken för första gången idag, det var en.. upplevelse. Gick bra i alla fall, med ett sånt trevligt mål så är man positiv! Som vanligt när man varit hos Håkan är det inte bara det man skulle ha som följer med hem, utan som han själv säger "Då ska vi se vad jag kan lura på dig mer då!". Idag blev det ett par ridbyxor, ett par Jacson Kajsa (i färgen Taup) som är i ungefär samma material som mina Kyra K som jag gillar så mycket. Och så tyglarna som jag skulle ha då, ett par Treadstone Rich Tan gummityglar. Det är extra smala lädertyglar som är gummiklädda på insidan, utan pluppar på. Har verkligen längtat efter dem, så jag är kanonnöjd! Bor ni nära Skara/Vinninga måste ni åka till Håkan, finns ingen med bättre priser! Byxorna kostar 350:- (ord. 999:-) och tyglarna 395:-, vet inte vad de ligger på hos Skara Hästsport exakt, men mycket mer. Fick i alla fall alltihop för 700 jämt, perfekt! (Fick fota med kompaktkameran, för systemkameran är på laddning, så bilderna är väl inte allt för fina, men ni ser ju i alla fall!)










2/8-10 - dressyr

Jag och Nico har ju inte ridit någon seriös dressyr på i stort sett hela sommaren, men igår så körde jag ner fötterna i dressyrstövlarna och dammade av dressyrsadeln. Mia följde med till banan och tog bilder, så att det blir lite uppdatering på den fronten också. Nico skötte sig faktiskt väldigt bra, jag har ju inte ridit igenom honom på länge som sagt. Han har blivit mycket mjukare och finare i munnen nu när jag ridit i repgrimman ett tag, sen rider jag utan vantar nu med, då är det lättare att känna de små signalerna. Hur som helst så var han duktig, han tog galopperna bra och fattade rätt varje gång, det har varit lite si och så med det nu när vi mest ridit ut, men han har nog förstått i alla fall!






























Amanda och Jean Le Bon!

Idag fick jag äntligen fart på mig själv och åkte ut för att fota Amanda och hennes häst Jean. Fick passa på nu när det var lite fint väder, det har ju regnat ett par dagar nu. Jean var i alla fall jättefin, och var över mina förväntningar! Missförstå mig rätt nu, han har varit på sommarbete och efter det varit halt, så han har stått ganska länge, så jag trodde inte att han skulle vara så mjuk och fin som han var, men han såg verkligen jättehärlig ut! Han är utan tvivel ett av de bäst ridna varmbloden jag har träffat, jag skulle nog vilja säga att han är den bäst ridna helt enkelt. Amanda och Jean har en blogg, men hon har aldrig skrivit i den. Ni kan ju kika in där och tjata på henne, för det här är en häst i alla fall jag vill se fler bilder på! (De små bilderna är klickbara)









Sista bilden är så rolig, den är verkligen Amanda i ett nötskal!


Sadelkammaren

Nu när sadelkammaren i stort sett är färdig, så tänkte jag visa lite bilder. Det är fortfarande målning kvar, och jag har inga lås på skåpsdörrarna, så man kan ju inte stänga dem helt, men jag har i alla fall flyttat in. Jag skulle vilja ha golvmatta över betongen, men det får bli ett senare kapitel.


Halva sadelkammaren, vänstersidan från stallet sett. (Dörren ut till stallet är inte med i bild, men den är till vänster.) På väggen förvarar jag hjälptyglar och bett, samt kapson och longerlina. I hängkorgen rakt fram har jag benskydd, och i skåpet närmast är sadlarna, i det längst bort är mina saker.

 


Sadelskåpet. Som sagt är det inte färdigmålat, och dessutom så tror jag att vi ska flytta de nedersta sadelhängarna en bit upp, så vi får plats med två till längst ner. Det är dock ett riktigt projekt att borra i den där väggen kan jag garantera! Till höger har jag åtta tränshängare, men som ni ser har jag lite för många träns, haha!

 


Översta hyllan i mitt skåp. Här har jag mina egna saker, dvs hjälmar, västar och vantar, och så förvarar jag täcken där uppe också.

 


Mittenhyllan i skåpet. I de vita lådorna har jag isärplockade träns i den ena, och paddar till lindorna i den andra. På dem har jag stora ICA-kassar som jag packar i om vi ska någonstans. Sen längst till vänster har jag putsgrejor och regnkläder, bakom regnkläderna har jag reflexar och lindor. I de rosa korgarna har jag småplock i den ena, och flugskydd i den andra, luvor och sådär alltså. Sen är det som ni ser allroundschabraken till vänster, och dressyrschabraken till höger. Framför där har jag handdukar, som jag använder som viskassycken under schabraken.

 


Bottenhyllan. Här har jag (som ni ser) mina stövlar. Bakre raden från vänster; Vinterstövlar från Jacson, Steeds gummistövlar, Mountain High Rider, MH Supreme High Rider, Brogini 3000 JW. På raden framför har jag och mamma våra vinterkängor och så ligger mina chaps där. De rosa korgarna är tomma, och i ryktlådan har jag borstar som jag använder, i påsen har jag borstar som jag inte använder. Sen är det ju stövellådorna som står längst till höger.

 

 

 


Sitter och småskrattar lite!

Jag hittade den här bilden i Nicos mapp, den är från vår första lokala 13/6-10, och jag vet inte riktigt vad han vill säga med det här. Antigen vill han verkligen inte slå i bommen, eller så tyckte han att vi lika gärna kunde gått in i 1.20 med en gång, jag hoppas på det förstnämda, haha! Tycker bara att den är så rolig, kan inte låta bli att ta fram den och skratta lite när det är tråkigt väder och allt.

 


RSS 2.0