28/3-11- Dressyr

N i c o
Red lite kom-igång-dressyr på min fina lilla gula, och han var jätteduktig! Vi hade lite problem med samarbetet stundtals eftersom att vi är så ringrostiga, men han skötte sig fint och försökte bra. Vi red mest på volt med lite öppna och sluta, men inget avancerat. Vi skuttade över ett dike också, och Nico övertände verkligen, haha! Men kort sammanfattat så var det ett bra pass!


Vill verkligen komma igång lite nu!!

 

 


27/3-11 - Dressyr

G r å l l a n
Som sagt så har jag ju lånat Amandas sadel så jag red lite dressyr i den idag. Det kändes ganska så bra, jag hade stövlar och helskodda byxor idag och det var en klar fördel. Grållan gick för övrigt hur bra som helst, jag testade remont, ett annat bett (också tredelat) med bettskivor, och hon verkade trivas superbra! Red inte så länge eftersom att hon gick ganska hårt igår, men det var verkligen en ren fröjd! Mamma tog några bilder också, superduper!







26/3-11 - Löshoppning

G r å l l a n
Den där Amanda var supersnäll och följde med mig och Grållan på löshoppning. Vi Har 45 minuter att gå till ridhuset, och Grållan hade aldrig gått på vägen med bilar förut men det gick utan problem! Väl på löshoppningen så skötte hon sig verkligen jättebra, men blev lite tveksam i mitten av passet ungefär. I slutet gick det dock fint igen, och hon skötte sig nästan hela vägen hem. Det var bara när jag skulle skryta lite och säga hur fin och snäll hon är som hon flippade ur och var som en stressad gris resten av hemvägen, haha! Men jag är supernöjd med henne!!




Film; Grållan löshoppar för första gången - 26/3-11


Svar på en kommentar

Jag tyckte att den här kommentaren var ganska intressant, eftersom att Evelina påpekar att jag kallar hästarnas ras fel. Det är inte så intressant i sig, det intressanta är att hon har precis lika fel. ASVH = Avelsföreningen för svenska varmblodiga hästen, ASVT = Avelsföreningen för svenska varmblodiga travhästen. Svenska varmblod är de båda två, men de avlas för olika ändamål. Varmblod och halvblod är däremot inte samma sak, eftersom att det egentligen inte finns något som heter halvblod. Ska vi vara riktigt kinkiga är dessutom inte Grållan något av ovanstående, då hon är en korsning mellan Rysk varmblodig travhäst, Amerikansk varmblodig travhäst och Svensk varmblodig travhäst, så i egentlig mening är hon helt kort och gott en varmblodig travare, vilket både ryska, amerikanska, franska och svenska varmblodiga travare är.

Sen får du gärna svara på det här inlägget och förklara varför du tror att jag skäms över att äga en travhäst?  Hade jag velat ha en varmblodig ridhäst så hade jag köpt en, men det finns ingen ras med så sönderavlat psyke och temperament, så det skulle aldrig falla mig in. Jag vill verkligen inte att någon ska förväxla min lilla Grå med en varmblodig ridhäst, det finns säkert undantag, men den morderna sporthästens psyke är i stort sett helt förstört, eftersom att det är så man vill ha det.

 


Dessa jäkla sadlar!

Jag har lånat hem Amandas sadel för att testa på Grållan och den låg bra. Det är en Prestige Green Star, trodde aldrig att den skulle passa med tanke på hur Prestiges bommar ser ut, men det fungerade jättebra faktiskt. Red i den till och från ridhuset, för vi var ju på löshoppning idag. Ni får film på det senare, ska ut i stallet en sväng till bara!

Sadeln ligger bra på Grållan och är väldigt fin, men jag tyckte att det kändes lite sådär. Den har väldigt trevliga stöd i fram, men det känns som att mina ben är lite för korta på något sätt. Sen är det svårt att bedöma när jag red utan stövlar och i oskodda ridbyxor, men jag fick låna den en dag till så att jag kan rida i den imorgon också, så får vi se lite!

Vad har ni för erfarenheter av Prestigesadlarna?



Amanda, Jean och sadeln!

 

 


Ett litet tips bara!

Jag säljer mina pedantskötta läderstövlar, länk till annonsen finns här!





Kommer att sakna dem sjukt mycket, de är helt underbara! Tyvärr är de för stora för mig dock :(


24/3-11 - Skogen

G r å l l a n
Jag red Grållan i skogen, eller snarare fram och tillbaka på grusvägarna här. Hon skötte sig verkligen jättefint i både skritten och traven! Det var första gången som hon kunde gå i en stadigare form även ute, annars har hon bara gjort det när jag ridit på volt. Det var ett jättetrevligt ridpass, men det är i och för sig de flesta med Lilla Grå!


20/3-11 - Dressyr

G r å l l a n
När man pratar om Grållan så kan man verkligen beskriva henne med att hon går från klarhet till klarhet! Hon skötte sig verkligen ypperligt idag, och inte nog med det så var Carro här och fotade! Jag red lite dressyr i hagen, det var lite kladdigt men det fick gå i alla fall. Först var hon jättestel, men det är ju inte så konstigt med tanke på att hon inte är helt igång, men efter att jag tagit en liten galopp så blev hon superfin och mjuk! Hon var däremot inte så fin i galoppen som hon var sist, men det gör absolut ingenting, underlaget var ju inte direkt bra. Låter bilderna tala lite för sig själv, trots att min sits var pannkaka. Måste VERKLIGEN träna upp magen och ryggen!!!








Liiiiite delade meningar om åt vilket håll vi skulle galoppera, haha!





Tack så jättemycket för bilderna Carro, supersnällt av dig! :D


15/3-11 - Skogen

G r å l l a n
Jag kom hem tidigt eftersom att jag fick skjuts hem ifrån Skara, så jag passade på att rida Grållan. Eftersom att underlaget i hagarna är under all kritik så beslutade jag mig för att rida ut. Jag har ju aldrig ridit ut själv på Grållan förut, eftersom att hon blir väldigt stressad i skogen. Det går bra om en till häst är med, men om det bara är någon som går med så blir hon lite stollig. Jag bestämde mig dock för att hon fick bli lite stollig om det var så, för jag kände verkligen för att rida ut i det fina vädret! Sagt och gjort, så jag sadlade på och stack iväg. Aaaallt var farligt till en början tyckte lilla Grå, men hon var inte dum eller så, bara spänd. Vi skrittade och travade lite, sedan gick vi bara rakt in i skogen och klev över grenar, det var inte så poppis enligt fina damen, haha! Men nu till den stora händelsen; När Grållan slappnat av lite så tog vi vår första galopp någonsin! Superstolt matte kan jag säga! Hon skötte sig jättefint och hade dessutom väldigt trevlig galopp, så det var roligt! Vi galopperade två gånger, och även om hon blev lite stressad och het så skötte hon sig jättefint!


Världens roligaste bild på Stollan-Grållan efter passet. Det är inte alltid hon blir bra på bild minsann!


Klara kritiserar; Idiotiska kommentarer

Jag är normalt sett inte den som skriver massa "svar på tal"-inlägg, för det känns ganska så barnsligt egentligen, men nu måste jag bara få förklara mig. Eller rättare sagt dumförklara er som sitter och kommenterar anonymt. Kommentarerna har ramlat in på mitt inlägg om Grållans dressyrpass förra veckan, där jag skrev att jag inte har ridit henne på ungefär tio veckor för att jag inte haft tid. Det har varit hemskt upprörda puckon som kommenterat måste jag säga!

Här har vi de två mest korkade av alla mina kommentarer genom tiderna. "tjockisen i trelleborg" skriver att jag ska ha och ha, där undrar jag hur hon tänkte? När jag tog Grållan hastigt och lustigt var det för att rädda hennes liv, det var inte för min egen skull. Jag såg en otroligt snäll och trevlig häst inuti en galen, skrämd och hetsig individ och valde att rädda henne från slakt. VAR ser du det oansvariga i det, jag bara undrar?

Sen korkat påstående nummer två; Mina hästar har det dåligt för att de inte får motion. Att de går i stora hagar större delen av dygnet, får pyssel, mys, mat och tillsyn varje dag, mycket jobb från marken, regelbundna hovslagarbesök och så vidare spelar naturligtvis inte in på deras hälsa, det handlar ENDAST om ridning. En häst som inte rids vanvårdas, punkt.

 

Korkat påstående nummer tre; Jag skiter i mina hästar. Var fick du det ifrån? Jag tar hand om dem varje dag, och den största anledningen till att jag inte ridit främst Grållan är att hon inte har varit mogen för det. När hon stod på travet så var hon i princip oridbar, hon skenade och ryttarna slängde sig av i panik för att inte bli avkastade istället. Jag har inte märkt av sådana tendenser sedan jag fick hem henne, men hon har varit ganska stressad vid uteritter så jag har helt enkelt valt att arbeta henne trygg från marken innan jag gått vidare, för jag vill inte pressa henne. Det är raka motsatsen till att skita i henne, jag har bortsett från mitt intresse i ridningen och istället prioriterat hennes trygghet innan jag rider.

 

Jag älskar mina hästar över allt annat, och jag har absolut tid att ta hand om dem, även om jag inte alltid har tid att rida på grund av mörker och blöta marker. Att säga att jag inte bryr mig om dem är ren skam, är det någon som skulle skämmas så är det ta mig fan ni. Ni sitter bakom era skärmar och gör allt för att trycka ner andra människor, DET är pinsamt. Jag är glad över att jag inte tar åt mig, men jag har många vänner som har fått kommentarer som gjort dem väldigt ledsna, och jag måste fråga er; vad får ni ut av det? Era jävla stolpskott, rakt ut sagt.

 


Mina älskade solstrålar, vackert uppradade tripp, trapp trull!

 


Här är det himla skoj, sitter och tittar p...

Här är det himla skoj, sitter och tittar på Glassen i skrittmaskinen. Bara en halvtimma kvar....


4/3-11 - Oseriös ridning

N i c o
Red lite dressyr i skritt på Nico, men så mycket mer än så blev det inte. Hade ingen motivation till att rida honom riktigt, vill bara leka med honom hela tiden haha! Han kändes i alla fall ganska så fin, men var lite ofokuserad. Det slutade såklart med att det blev bus istället, i form av att stå på honom och åka rutschkana på hans rumpa, haha! Han är så himla tålmodig min herre!

 

 


4/3-11 - Kort dressyrpass

G r å l l a n
Jag har ju inte ridit Grållan på ungefär tio veckor, då jag känt att jag inte riktigt haft tid. Dessutom har det nog varit väldigt nyttigt för henne att bara få vila och känna att allt är lugnt. Idag slog jag i alla fall till! Red inte länge och inget avancerat, men jag skrittade och travade lite. Vi introducerade även en bom för henne, vilket hon tyckte var lite märkligt första gången hon skulle över, men sedan var det inget. Hon skötte sig verkligen superfint! Jag är ju ute efter att hon ska hitta sin egen balans i traven, vilket jag gör genom att helt enkelt trava på långa tyglar tills hon söker sig framåt neråt till min hand. Hon fungerar klockrent på det sättet, så det kommer jag att fortsätta med! För övrigt klippte jag av hennes man också, hon blev jättesöt!













3/3-11 - Träning från marken

N i c o
Jag jobbade lilleman i repgrimma och fyrametersrep, och han skötte sig väldigt fint! Vi jobbade lite mer med vallningen mellan konor och i åttor, fortsatte med trickträningen och bara tränade på förflyttning ur alla zoner. Som sagt så skötte han sig väldigt bra vilket är superskoj! Han är så himla rolig att jobba med från marken!

G r å l l a n
För Grållis-Grå så var det dags att introducera kapsonen, vilket hon tyckte var lite märkligt. Vi gjorde absolut inget märkvärdigt, utan bara tränade på att hon ska följa kapsonen upp, ner och åt sidorna, utan att hon måste flytta hela kroppen. Hon svarade väldigt fint tycker jag, speciellt neråt. På volten blev hon lite förvirrad, men i slutet så lyssnade hon bra!


En liten uppdatering om de senaste dagarna

Eftersom att det inte hänt så mycket på ett par dagar så har jag inte uppdaterat. Jag är förkyld, så jag sitter hemma och snorar för tillfället, det är så tråkigt att jag blir sjuk HELA tiden.. Vill ju ut och rida lite nu, jag börjar faktiskt få lite vårkänslor haha!

Angående Göteborg Horse Show så var det jätteskoj, men tyvärr så kom jag och Jossan inte in på kvällsföreställningen på grund av att det blivit fel med biljetterna som sagt. Vi fick i alla fall shoppat det mesta av det vi ville ha som tur var, och för den delen var det kanske tur att vi inte fick stanna längre, annars hade vi väl shoppat ännu mer! Bilder på vad jag köpte kommer imorgon eller så, för det ligger i Angelicas skåp i skolan. Hon tog med det hem så jag skulle slippa släpa på det hela helgen, supersnällt!

Något annat som var väldigt, väldigt roligt var att jag fick en väldigt fin kommentar av utställarna som hade EC Hands på mässan. Ni vet den där mätaren som visar hur hårt man håller i tyglarna, och om man håller jämt? Jag testade den och hon som höll i andra änden på tyglarna sa att jag hade de finaste händerna som hon hade känt under tiden som hon har åkt runt med EC Hands, riktigt roligt! Då blev Klara glad haha!

För övrigt har det inte hänt så himla mycket, mer än att hovslagaren var här i söndags. Jag var inte hemma, men mamma sa att han var bra i alla fall. Vi fick ju ta en ny IGEN eftersom att vår hovslagare plötsligt åkte på semester jättelänge... Nåja, nu håller vi oss till Peter i alla fall, så hoppas vi på att vi kan ha honom så länge som möjligt nu!


Jag saknar sommaren, Mia och Pilo jättemycket, så ni får en härlig bild på mig på Pilo
och Mia på Piraten på ardennergaloppen!


RSS 2.0