En väldigt liten häst i hagen

.. Nej, Dianne har inte fölat, men hastigt och lustigt så kom Olivias ponny Prinsen hit. Han har ju varit utlånad till en superduktig tjej i Skara som skulle rida till honom lite och sådär åt Olivia, men tyvärr så har han fått pollenallergi och fick åka hem. Olivia har inte plats för honom just nu så han går här sålänge, och jag ska rida honom lite tills han kan åka hem. Ska faktiskt bli skoj, jag gillar ju den där gamle surgubben, haha! Tycker dock extremt synd om Felicia som lånade honom, hon var verkligen jätteledsen igår när de lämnade honom här. Hoppas verkligen att hon hittar en annan ponny att låna i sommar, för hon är jätteduktig! Vi får hålla tummarna!

 

Jag och Prinsen tidigare i våras. Han är dock snyggare nu när han är igångriden och nyklippt, haha.
Och som ni ser är inte jag så stor för övrigt, Prinsen är bara en C-ponny haha, Dvärg-Klara.

 

 


Hur jag rider Grållan, och varför jag rider just så

Fick en kommentar av Josefine häromdagen, och blev väldigt inspirerad till att skriva ett inlägg utifrån den! Tack så mycket Josefine!!

josefine m. ridtravaren Bellie om 17/4-11 - Dressyr:
Kul med film! Hon har en otroligt fin trav!! :) Har hon lite dåligt med bjudning?
ser ut som hon behöver kliva på lite mer framåt. Men du har säkert en tanke bakom de hela. :)

Och precis som Josefine antyder så har jag ju självklart en tanke bakom hur jag rider henne, inte minst för att jag har skrivit en projektplan där jag beskrivit det ganska ingående. Att jag rider henne ganska mycket "tillbaka" beror på att hon är enormt lättstressad och när hon väl sätter igång så är hon i stort sett omöjlig att lugna ner igen. Det blir som en ond cirkel eftersom att när hon blir stressad tror hon att hon har gjort fel och blir ännu mer stressad för att tillslut mer eller mindre gripas av panik. Grållan har inte haft det helt lätt i livet och har ofta blivit väldigt missförstådd och kanske fått smaka ganska ordentligt på pisken ett par gånger, och därmed vill jag inte riskera att hon blir stressad och förlorar mer självförtroende.

Jag rider henne också med väldigt lite hand eftersom att hon helt enkelt är väldigt känslig i munnen, men jag jobbar ändå på att försöka få henne att söka fram till min hand frivilligt. Jag är väldigt förvånad över att ingen kommenterat att tygeln glappar väldigt när jag rider henne, men det beror alltså på att jag väljer den tygellängden som jag vill ha och väntar på att hon ska söka sig fram dit. Det är inte jag som ska ta kontakt med henne, det är hon som ska söka kontakt till mig, så enkelt ser jag på det hela. Det blir absolut bättre och bättre, så jag tror att det passar henne!

I hoppningen så skulle jag aldrig få för mig att bestraffa henne för att hon stannar som ni säkert såg på filmen, och detta är också för att inte sänka hennes självförtroende. För min del så får hon gärna stanna och titta nu i början, så länge hon inte fulstoppar. Hon vet ju helt enkelt inte vad det går ut på ännu, och till viss del så vill jag att mina hästar ska ha en egen vilja och själva lösa problemen, jag vill helt enkelt höja deras nyfikenhet och ambitionsnivå genom att låta dem vara med och bestämma lite. Självklart får inte mina hjälper bli som en gissningslek, men jag vill inte rida runt på maskiner, jag uppskattar verkligen glädjesprång och lite bus, så länge det är just det och inte trots!

I övrigt måste jag säga att jag tycker att Grållan är en otroligt trevlig häst att rida, hon är helt okomplicerad på alla sätt. Men för den sakens skull är hon inte helt enkel, för hon är så OTROLIGT känslig. Jag har svårt att vara så mjuk som hon vill att jag ska vara, speciellt när jag rider Nico också som kräver desto mer ridning. Men jag är väldigt nöjd med min fina tjej i alla fall! Jag tror verkligen på henne!

Mina fina små hästar!

 

 


23/4-11 - Dressyr

N i c o
Red ett enkelt dressyrpass på Nico och det gick faktiskt över förväntan! Jag har ju inte ridit honom så mycket det senaste, eftersom att jag inte har haft lust helt enkelt. Låter kanske lite elakt, men han har varit så hemskt tråkig att rida, och han är mer eller mindre känd för att "vila sig i form". Mycket riktigt, det fungerade även den här gången. Igår var han supertrevlig och väldigt ambitiös, så det var roligt! Red över lite travbommar och sådär, och han tyckte att aaaallt var jätteskoj haha. Till och med att stå still och bli borstad och få massage efteråt var okej idag, DET är ovanligt för min lille ivrige häst!

Nöjd och trött liten trollunge <3

 

 


21/4-11 - Dressyr

Grållan
Red lite dressyr på kvällskvisten, men det gick inte så bra. Håller ju fortfarande på och experimenterar med utrustningen för att hitta det optimala för henne och jag testade novabett, vilket hon VERKLIGEN inte fungerade på!! Det är annars ett bett som jag gillar väldigt mycket, men det gjorde minsann inte lilla Grå. Red också utan nosgrimma vilket inte heller var någon hit då hon blir orolig i munnen och inte vågar ta stödet riktigt. Till på köpet testade jag att lägga en fårskinnspadd under Nicos hoppsadel på henne, men det var inte heller något vidare. Sökandet fortsätter!

 

 

 


19/4-11 - Hoppning

G r å l l a n
Jag bestämde mig för att testa på att hoppa Grållan uppsuttet för första gången, och det gick över förväntan! Hon var väldigt tveksam till hela konceptet men vi hoppade väl ett räcke på 70 i alla fall till sist. Vi fick dessutom en väldigt trevlig galopp som jag var supernöjd med! Filmen är ganska lång, så jag tänkte att jag kan säga i förväg vad som händer i vilka delar, så ni slipper titta på hela om ni inte vill. Hoppningen börjar efter 1 minut ungefär och galoppen vid ungefär 6.15.

Jag kommer ju att filma ganska många pass med tanke på projektarbetet, men hur känner ni, vill ni ha film eller ska jag hålla dem till eget bruk? Laddar gärna upp dem om ni är nyfikna, men finns det inget intresse så spelar det ju inte så stor roll, då kanske det räcker med stillbilder ur filmen? :)

 

 


17/4-11 - Dressyr

G r å l l a n

Red ett pass hemma i sommarhagen på Grållan och hon skötte sig väldigt fint! Hon var lite orolig i munnen, men inte sådär stel och hemsk som hon var sist jag red. Hon lyssnade fint och var uppmärksam, och dessutom testade jag att sitta på henne i traven vilket gick lysande! Mamma filmade också eftersom att jag ska utgå från igår som start på mitt projektarbete, kan skriva mer om det i ett separat inlägg! För er som tycker att skritt är tråkigt att titta på så börjar traven vid 2 minuter ungefär!

 

 

 


14/4-11 - Dressyr

G r å l l a n
Jag och lilla Grå tog vår fösta tur på vägen till ridbanan själv, och det gick strålande! Hon skötte sig verkligen superbra, men blev lite uppstressad när jag skulle sparka undan lite skit från vägen, och därefter så lugnade hon aldrig riktigt ner sig. Vi red mycket slalom för få henne mjuk, och hon lyssnade bra så sett, men var lite väl stressad.
På hemvägen red vi genom skogen, och det gick bra det med, trots hopp över djupa, breda diken och möten med rådjur. Min duktiga lilla Gråa var lagom svettig och löddrig när vi kom hem!!


13/4-11 - Tömkörning

G r å l l a n
Jag testade att jobba Grållan på töm för första gången, och hon tog det verkligen jättefint! Hon skötte sig super och jobbade igenom väldigt bra när hon förstod vad det var hon skulle göra, och jag tror faktiskt att hon tyckte att det var ganska så roligt! Hon är ju tömkörd tidigare också, men på travsportens vis, dvs att man går bakom ungefär som när man kör med vagn, så det var lite skillnad att gå på volt för lillan, men som sagt, hon tog det väldigt bra!


10/4-11 - Hoppning

N i c o
Jag vet att jag är så lagom seg med att uppdatera, men det har varit mycket nu inför min och Amandas cykeltur till Göteborg imorgon. Har känt att jag hellre lagt tiden på att träna och kolla så att allt känns bra, men nu har jag tid över att lägga upp filmen från i söndags! Jag hoppade Nico lite lågt för första gången på typ ett halvår, och han skötte sig fint. Jag hade dock helt glömt att jag brukar hoppa honom på pelham, så bromsen fungerade lite sådär kan man väl säga. Nåja, han bjöd fint och och lät bommarna ligga på sina hållare, perfekt!

 

 


Amanda och Jean!

Igår var jag hos Amanda och fotade henne och hennes fina Jean när de hoppade lite för första gången på ett halvår. Stackars Jean har redan börjat reta sig på insekterna, så ni kan ju tänka er hur han har det på sommaren?! Nåväl, han skötte sig jättefint i alla fall!!












8/4-11 - Trickträning

N i c o
Igår så fotade Amanda mig och Nico när vi tricktränade, så jag tänkte att ni får lite bilder. Jag har ju tricktränat varje dag under veckan, men jag tänkte att det kanske inte är jätteskoj att jag skriver om det när ni ändå inte får några bilder. Hursomhelst så började vi med lite vallning och några av de sju lekarna, för att sedan gå in på tricken. Ni ska få se Nicos nyaste trick, som vi dock bara tränat på fyra gånger så det är inte perfekt, men kika här!
































RSS 2.0